obrechye.ru

Пазете се, инфекција! Како вакцинацијата против грините

Вакцинациите се заштитници на нашето тело. Тие не штитат од сериозни и опасни болести. Вакцинацијата на лицето се јавува со инјектирање на вакцината. Многу одамна, кога немаше вакцини, нашите предци лесно можеа да се разболат со ѓубре како што се мали сипаници, дифтерија, туберкулоза или енцефалитис што го пренесува крлежот. инокулација против крлежи

Сите луѓе почнуваат да се вакцинираат на рана возраст. По некое време тие се повторуваат, со што се зајакнува имунитетот. Ова е направено во врска со фактот дека имунитетот предизвикан од вакцинацијата не е доволно стабилен. Ние ќе разбереме подетално, дека ваквата вакцина.

Во принцип, вакцината е медицински "еликсир на животот", кој се состои од убиени или живи ослабени микроби. Значењето на овие полу-мртви бактерии е дека по влегувањето во вакцината во нашето тело постои еден вид "драматизација" на инфекцијата со инфекција. Се чини дека микроорганизмот го вежба сценариото на болеста. Таму е како што следува. Ослабените микроорганизми, влегувајќи во крвта, го предизвикуваат за производство на специјални борци со инфекција. Нивното име е антитела. Резултатот од оваа конфронтација е познат: антителата пораз ослабени микроби. Не плашете се, никој никогаш не се разболе од вакви вакцини. Но, на пример, тројната инокулација против грините го подготвува нашето тело за средба со силни патогени вируси, на пример, енцефалитис, обезбедувајќи го со стекнат имунитет.клеточен енцефалитНашите непријатели

Малкумина од нас чувствуваат сочувство за оваа група на арахничари, освен ентомолозите. Грини се наши непријатели. Тие постојат на Земјата токму колку што има и самиот човек! Најчести од овие паразити се ixodid грините кои се хранат со крвта на животните и луѓето. Што значи изразот "земи функционирам" значи, и што се опасни овие суштества? За се што е во ред.против клеточниот енцефалит

Замислете дека сте земале негде нешто. Ако не го забележите веднаш, тогаш тоа ќе ви се закачи и ќе си го цица крв околу еден ден. Тикувањето ќе се зголеми во обем и ќе стане 200 пати поголемо од себе, станувајќи како голем грашок. Штом нема место за дополнителен дел од вашата крв, ќе исчезне. Никогаш не обидувајте се да ја откинете цицачката, бидејќи главата или хормонот може да останат под вашата кожа, што може да предизвика воспаление, што е поопасно од самото гризење. Еден добар начин да се присили да падне паразитот е да притиснете на вијала или памучна волна со алкохол или, на пример, колонска вода. Во овој случај, тој ќе падне од себе. Ако сепак имаше одвојување на главата или пробосцисот на крлежот, лекувајте ја оваа "црна точка" со јод 5%, оставајќи ја на само-екскреција.

Пазете се, инфекција!

Самите по себе, убоди од штикли се "бобинки" во споредба со опасните заразни болести што ги носат, од кои едниот е енцефалитисот што го пренесува крлежот. Тоа е акутна вирусна инфекција која влијае на централниот нервен систем на лицето. Еве веќе или тава, или исчезна: од опоравување до инвалидитет и смртвакцина.

Нашиот спасител - вакцинација против крлежи

Русија е лидер во бројот на случаи на инфекција со крлежниот енцефалитис. Инфицирани паразити се чести на Далечниот Исток, Јужен Сибир, Урал, во Централниот и Северозападниот регион, па овде вакцинацијата против крлежи е болна навика.

До денес има неколку домашни и неколку увезени вакцини против клеточен енцефалит, наменета за возрасни и деца. Покрај тоа, вакцинацијата може да биде превентивна во природата. Поединци на одредени професии се принудени да работат во зоната со висок ризик од крлежи - студенти, советници, туристи, итн.

Имајте на ум дека вакцинацијата против крлежите се прави три пати: по втората вакцинација се создава имунитет, а третиот е потребен за финално утврдување. Не се бори!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Вакцина против клеточен енцефалит - особено апликацијаВакцина против клеточен енцефалит - особено апликација
Вакцинација на АДА со анатоксинВакцинација на АДА со анатоксин
BCG вакцинаBCG вакцина
За и против вакцини: дали вакцинацијата е опасна за децата?За и против вакцини: дали вакцинацијата е опасна за децата?
Ние го одржуваме распоредот: вакцинациите за деца се прават на времеНие го одржуваме распоредот: вакцинациите за деца се прават на време
Одговор на инокулацијата на мали сипаници, рубеола, паротит - вистинска закана или мит?Одговор на инокулацијата на мали сипаници, рубеола, паротит - вистинска закана или мит?
Вакцина против хиберија: што треба да знаете пред вакцинацијатаВакцина против хиберија: што треба да знаете пред вакцинацијата
`Hiberix` - инокулација за спречување на болести предизвикани од Haemophilus…`Hiberix` - инокулација за спречување на болести предизвикани од Haemophilus…
Ревакцинација е што? Сфаќаме заедноРевакцинација е што? Сфаќаме заедно
Вакцинации за дете до една година - што, кога и зошто?Вакцинации за дете до една година - што, кога и зошто?
» » Пазете се, инфекција! Како вакцинацијата против грините