obrechye.ru

Анална болка по породувањето и хемороиди

Постои мислење дека хемороидите се болест машки карактер. Ова е делумно точно: понекогаш тој се однесува многу агресивно. За жал, женско тело не е заштитена од ова зло, па фер сексот мора да издржи со упорност што "момчето" добива. Штета е што за помош на проктологот слабата половина на човештвото се обраќа многу поретко од нивните најмили половини. Женскиот срам и паниката понекогаш се толку силни што претпочитаат жените да страдаат повеќе отколку да го покажат својот анус на специјалист. Според статистичките податоци, 80% од професионалните лекари во оваа "интимна" област се само мажи од посилниот пол кои сакаат да спроведат испит преку дијагностичка долна облека, а аналната болка кај пациентите не се разликува од машкото заболување.

Анална болка

Постпартална болка

Аналниот отвор е деликатно место, дури и за оние кои носат мустаќи. И ако станува збор за жени, тогаш можете да ги ставите рацете надолу. Точно, исклучоци се случаи кога аналната болка ги мачи по раѓањето на детето. Ова често се јавува по продолжена работа, кога жените во работната мораше да се намали на пролапс слузница пати: Хемороиди - главна причина за болка се појави. Откако ќе се роди детето, мускулниот прстен (сфинктер) на анусот силно се договара. Ова е оштетено мукозна мембрана започнува анусот и васкуларната тромбоза. Доволно е да се направи болна болка за време на дефекацијата и други товари, на пример, кога се подигаат тежини.

Провокација на хемороиди

Тешкото раѓање може да предизвика појава на хемороиди. Аналната болка започнува по констипација или дијареа предизвикува крварење. Хемороидни јазли се распаднаа, се повредени со тоалетна хартија или раце, како резултат на кои, во регионот на аналниот отвор, има рези, а притискачката болка за време на дефекацијата непријатно влијае на здравјето на младата мајка.

Пукнатина во анусот

Ако забележите дека само кога празнењето на ректумот започнува остра болка, која исчезнува по обидите, може да се појави пукнатина. Анален Болката може да биде полоша дури и со мокрење, ако тоалетот е високо од подот. За жал, народните лекови се тука немоќни, па ќе треба да одите во канцеларијата на докторот. Ако започне периодот на егзацербација (30 дена од моментот на појава на непријатност), пукнатината може да се излечи доста брзо, но за продолжената болест ќе биде потребна хируршка интервенција.

Болка во анусот

Сосед со сосед

Често болка во анусот се карактеризира со појава на "сосед" и "сосед" - хемороиди и пукнатини во анусот. Дијагнозата не е многу пријатна, и конзервативниот третман нема да помогне тука: само хирургија ќе го спаси вашето здравје.

Хроничен карактер

Болката во анусот може да предизвика супуративно воспаление на поткожното ткиво. Ако се вратат со постојана фреквенција по третманот, тогаш вашата болест стана хронична. Мажите на возраст се многу свесни за ова.

Болка во анусот

Виновна е месечно

Некои жени се одговорни за болка во областа на анусот. Ако, покрај тоа, ректумот е инфициран, тогаш ова однесување на телото не може да се нарече исклучок на правилата. Посетете го проктологот и во овој случај, исто така, е неопходно: тој ќе ве именува вас со консултации со други специјалисти.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Главните симптоми на хемороиди кај мажитеГлавните симптоми на хемороиди кај мажите
Причината за хемороиди кај жените и мажите, спречување на болестаПричината за хемороиди кај жените и мажите, спречување на болеста
Анална пукнатина: причини, главни симптоми и принципи на третманАнална пукнатина: причини, главни симптоми и принципи на третман
Хемороиди кај жени: симптоми и компликацииХемороиди кај жени: симптоми и компликации
Што е проктолог? Што прави?Што е проктолог? Што прави?
Што е хемороиди? Симптоми кај мажитеШто е хемороиди? Симптоми кај мажите
Конуси во анусот - знак на хемороидиКонуси во анусот - знак на хемороиди
`Прокто-гливен`ол``Прокто-гливен`ол`
Секој симптом на хемороиди бара вниманиеСекој симптом на хемороиди бара внимание
Хемороиди кај жени. Причини, симптоми, третманХемороиди кај жени. Причини, симптоми, третман
» » Анална болка по породувањето и хемороиди