obrechye.ru

Главниот третман се антибиотиците за пневмонија

Често, кога имаме симптоми како што се кашлање, треска, треска, ние го сметаме за ладно и започнуваме да примаме лекови кои ги потиснуваат непријатните симптоми. На пример, сируп од кашлица, таблета од температурата и под штитката-ден поминува, другиот, а кашлицата станува само посилна, се појавува спутум. Потешко е да се дише, има скратен здив. Температурата го одржува списокот - и, патем, ваквите симптоми може да бидат манифестации на посериозни болести, на пример, пневмонија.

антибиотици за пневмонија

Пневмонијата е воспаление на белите дробови заразна природа. Тоа може да биде примарно (развива како независна болест) и секундарно (како резултат на компликации по пренесената болест, на пример, грип). Може да биде предизвикана од различни патогени - бактерии. Обично антибиотиците се пропишани како третман за пневмонија, бидејќи тие убиваат бактерии (или спречуваат нивна репродукција). Иако не можете да се само-лекувате, можете да му помогнете на вашето тело да ја надмине болеста побрзо. Треба да лежите повеќе, да се одморите, да спиете и да пиете повеќе течност. Иако е неопходно да се преземат неопходните и точни антибиотици за пневмонија, ова е главната работа во третманот, но и дополнителна грижа за тоа. Не го занемарувајте вашето здравје!

Денес, постојат огромен број на антибиотици за пневмонија (и други лекови кои се сметаат за помошни). Воспалението на белите дробови не може да се третира самостојно, бидејќи ова е многу опасна болест, која често завршува со фатален исход. Зошто се шансите? Многу е важно да се препишат точните антибиотици за пневмонија (кај возрасни и деца).

антибиотици за пневмонија кај возрасни

Главните симптоми вклучуваат: кашлица (особено со флегма), тешки брзо дишење и чукање на срцето, болка во градите (при кашлање или длабоко дишење), треска, слабост, замор, гадење, повраќање, дијареа. И ако може да се појават симптоми на возрасните во помали количини, кај постарите лица, деца, лица со други медицински состојби (со намален имунитет), изразени симптоми многу посилен!

Воспалението на белите дробови е многу лесно да се "зема" на улица, во продавницата, на работа. Или почнува да се развива кога бактериите со воздух паѓаат во ослабените бели дробови на некоја личност, на пример, по грип или студ. Деца на возраст под две години, возрасни над 65 години, лица со хронични заболувања или со ослабен имунитет (споменати погоре) најверојатно ќе страдаат од пневмонија. Обично, со соодветен третман, болеста се намалува (во просек) за три недели.

опоравување по пневмонија

Стави точната дијагноза е доктор од страна ви дава тестови на крвта, плунката и градите на Х-зраци се направи. Само по ова, ќе биде можно недвосмислено да се утврди дали пневмонијата е или не. Ако е така, тоа ќе се појасни природата на она што (и како таа се предизвикани од патогени микроорганизми). Само по ова ќе биде можно да се препишат потребните антибиотици за пневмонија. Сè што е пропишано на друг начин - може да биде штетно! Типично, болеста се третира со следниве лекови: "цефтриаксон", "Цефотаксим" (група на цефалоспорини), "Амикацин", "Тобрамицин" (група на аминогликозиди), "азитромицин", "еритромицин" (макролиди). Во секој случај, третманот го избира лекар!

Обврзан фаза на опоравување е опоравување по пневмонија, бидејќи треба да го прилагодите телото на вообичаеното пред болеста на животот. Бидејќи пневмонијата влијае на белите дробови, за време на закрепнувањето треба да обрнете посебно внимание на респираторниот систем. Обично се пропишани прошетки, кои се корисни за дишење и за целиот организам. Тоа е многу ефикасна вежба, како одење по скалите, и важно е постепено да се зголеми товарот. Исто така вреди да се размислува за посебна масажа. Ако ги следите сите препораки, наплатата ќе биде брза и без компликации.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Причини и симптоми на пневмонија кај децаПричини и симптоми на пневмонија кај деца
Причини за пневмонија кај деца, знаци на нејзиниот изгледПричини за пневмонија кај деца, знаци на нејзиниот изглед
Симптоми на пневмонија кај возрасниСимптоми на пневмонија кај возрасни
Пневмонија - што е тоа?Пневмонија - што е тоа?
Како се лекува пневмонијата? Корисни препоракиКако се лекува пневмонијата? Корисни препораки
Што е кламидија пневмонија? Причини, симптоми и третман на САРСШто е кламидија пневмонија? Причини, симптоми и третман на САРС
Кашлица кај деца, третман и симптомиКашлица кај деца, третман и симптоми
Главните знаци на пневмонија кај децатаГлавните знаци на пневмонија кај децата
Пневмонија кај деца. Симптом - кашлицаПневмонија кај деца. Симптом - кашлица
Пневмонија. Дали оваа патологија е инвазивна?Пневмонија. Дали оваа патологија е инвазивна?
» » Главниот третман се антибиотиците за пневмонија