obrechye.ru

Развој на хепатитис кај цироза на црниот дроб, симптоми.

Во моментов, лекарите сите болести на органите за варење се забележани почесто кај луѓето, а особено на телото, како што се црниот дроб. Со чести алкохол и дрога интоксикација, хепатитис болести, наследни метаболни нарушувања, таму е развојот на овие заболувања, како цироза на црниот дроб, симптомите почнуваат да се појавуваат веднаш.

Цирозата е сама по себе заболување на црниот дроб, која брзо напредува, формирајќи јазли и менување на структурата на телото, со авторитет постепено бледнеат на функцијата, неговите клетки умираат и црниот дроб е уништена. Значи, цирозата на црниот дроб има различни симптоми и тие се изразени во зависност од формата на болеста. Најчеста форма на болеста - оштетување на црниот дроб, хипертензија, рак и разни антибактериски инфекција. Во овој случај, цирозата на последиците е несреќна, бидејќи зазема водечко место меѓу болестите органите на варење, што доведе до смрт. Цирозата најчесто се развива кај мажи на возраст од дваесет и шеесет години.

Во медицината, заеднички се разликуваат три типа на цироза:

1. Пченкарен јазол. Се формираат јазли со различни големини, што не доведува до регенерација на органот.

2. Крајни-јазол. Формирани мали јазли кои влијаат на целиот црн дроб, а регенерацијата на органот е доволно бавна. Оваа болест е типична за алкохолизам или анемија.

3. Мешани. Регенерација на хепатална цироза со ХББ води кон развој на мешан тип на болеста, и понатаму да SKD и цироза.

Причините за развој на цироза на црниот дроб, нејзините симптоми, патем, се слични симптоми на хепатитис, да предизвикаат такви фактори: малнутриција, инфекција, грануломатоза, алкохолизам (25% заразени). И, исто така, предизвикува на цироза е хепатитис (80% инфицирани) и криптогена цироза (10% инфицирани) на која ќе се објасни појавата на болеста не. Најсериозен облик на цироза е алкохолната цироза.

Исто така, болест како што е цироза на црниот дроб, симптомите на нејзиниот изглед може да се забележат во случаи на нарушувања на циркулацијата и секреција на жолчката, размена на бакар и железо, има мрачни перспективи.

Оваа болест е формирана доволно долго, додека гените на органите се менуваат, создавајќи нови патолошки изменети клетки кои растат. Ова нарушен венската циркулација и намален проток на артериската крв што доведува до вена вени на хранопроводот и стомакот на еден од деловите проследено со крварење во внатрешноста на телото.

Можеме да кажеме дека цирозата на симптомите има и други болести, на пример, може да има слабост, вознемирен стомак, болка во абдоменот и зглобовите, зголемување на температурата. Понатаму, симптомите се манифестираат во целосна мерка, бидејќи црниот дроб престанува да работи. Тука може да се види надуеност, интолеранција на храна и алкохол, стомакот и повраќање, болки во телото на пациентот, ненадејно губење на тежината, жолтица и чешање. Во сите случаи се зголемува црниот дроб во својата големина.

Во принцип, симптомите на болеста зависат од фазата на болеста и од активноста на воспалителниот процес. Истражувањата покажуваат дека 60% од инфицираните луѓе јасна слика чудна манифестации на цироза, 20% од луѓето имаат скриена текот на болеста, а останатите 20% не се свесни за болеста и да го детектира со физички.

Така, симптомите на цироза на црниот дроб, третманот има такви кои помагаат да се намали анти-инфективниот хуман имунитет, па затоа се користат антибактериски лекови и имуносупресиви. Со навремено лекување фатален исход сепак, малку е веројатно дека ако болеста се започне, таа се развива во црниот дроб и доведува до смрт на лицето. До денес, постои голем број на лекови кои можат да се справат со болеста.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Болест на црниот дроб, како да се боримеБолест на црниот дроб, како да се бориме
Кои се заболувањата на црниот дроб и нивните симптоми?Кои се заболувањата на црниот дроб и нивните симптоми?
Болест на цироза на црниот дроб: колку живеат со негоБолест на цироза на црниот дроб: колку живеат со него
Болести на внатрешните органи. Дифузни промени на црниот дробБолести на внатрешните органи. Дифузни промени на црниот дроб
Цироза: знаци, третман, предвидувањаЦироза: знаци, третман, предвидувања
Фиброза на црниот дроб: причини, видови, третманФиброза на црниот дроб: причини, видови, третман
Болка во црниот дробБолка во црниот дроб
Кога е ултразвукот на црниот дроб?Кога е ултразвукот на црниот дроб?
Секој симптом на хепатитис е непосредна причина да се види лекарСекој симптом на хепатитис е непосредна причина да се види лекар
Нормални и патолошки димензии на црниот дроб според КурловНормални и патолошки димензии на црниот дроб според Курлов
» » Развој на хепатитис кај цироза на црниот дроб, симптоми.