obrechye.ru

Популарни таблети за црниот дроб

Во телото, црниот дроб има многу важни проблеми. Ги неутрализира странските токсични продукти и метаболните токсини, ги складира енергетските резерви во форма на гликоген, учествува во регулацијата на метаболизмот на јаглени хидрати. Покрај тоа, црниот дроб содржи дел од елементи во трагови и витамини, жолчката се формира и се секретира овде.

Ова тело има извонредна способност да се регенерира. Неговата почетна големина може да се обнови дури и со само 25% од здравото ткиво. Сепак, процесот на обновување е многу бавен. Големо влијание има и она што е штетно за црниот дроб. Негативни фактори вклучуваат пиење, пенетрација вирусен хепатитис. Под нивно влијание, постои слабеење на функцијата на црниот дроб, особено, нарушувањето на формирањето и секрецијата на жолчката.

Да се ​​прилично чести причини за проблеми со жолчката влегува во црево вклучуваат воспаление на жолчните канали (холангитис), жолчното кесе (холецистит), грчеви во канали или блокада на жолчни камења.

Со цел да се спречат и елиминираат разните болести, се користат хепатотропни лекови, вклучувајќи и црн дроб апчиња. Лекови, во зависност од механизмот на терапевтски ефект и местото на апликација, се поделени на холагог, холекинетика, холеретици, холелитолитици, хепатопротектори. Покрај тоа, витамини за црниот дроб (витамин Ц, Е и липоична киселина) исто така се користат во процесот на враќање на телото.

Меѓу препаратите на холагог треба да се забележи следново:

"Аллохол", промовира зголемување на секреторната функција на хепаталните клетки, намалување на процесите на ферментација и распаѓање во цревата, зголемена моторна активност и секреторна функција во органите на дигестивниот тракт.

Овие црн дроб апчиња содржат лук, жолчка, активиран јаглен и коприва лисја.

Лекот се користи за хроничен хепатитис, холангитис, холециститис, атоничен запек, дискинезија на жолчните канали.

"Шаголол" е комбиниран холеричен агенс со умерено спазмолитичко и холеретично дејство. Формата на лекот е пад за внатрешна администрација. "Холагол" е прикажан кај хроничен холециститис, холелитијаза, холангитис (во периодот на ремисија), диспептичен синдром по операциите на билијарниот тракт, како и кај хронични заболувања на црниот дроб.

За хепатопротекторите спаѓаат лекови како што се црниот дроб "Карсил" и "Ессенцијал".

Составот на првите средства вклучува сув екстракт од плодовите на забележаниот млечен пирс. Хепатопротективните својства на лекот се должат на присуството во ова растение на силимарин. Таблетите за црниот дроб "Карсил" имаат ефект на стабилизација на мембраната, промовираат забрзување на регенеративните процеси во организмот. Покрај тоа, агентот, со врзување за слободните радикали, ги претвора во соединенија со помала токсичност. "Карсил", исто така, го спречува уништувањето на структурите на клетките на црниот дроб.

Индикации за неговата употреба се хроничен хепатитис, цироза (како дел од комплексот на лекови), токсични лезии, стеатоза, состојби по токсичен или заразен хепатитис. Лекот се користи како превентивна мерка за долгорочна употреба на алкохол, хепатотоксични лекови, во случаи на хронична интоксикација. "Карсил" се користи и за корекција на нарушувања на липидниот метаболизам.

"Essentiale" е сеопфатна алатка. Таа содржи витамини и фосфолипиди. Лекот е индициран за хепатитис, цироза, токсични лезии, токсикоза во бременоста, масна дегенерација, псоријаза, зрачење болест, хепатална кома.

За да се запознаете со контраиндикациите за лековите, треба да ги прочитате упатствата за употреба и да се консултирате со специјалист.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што може да биде лек за чистење на црниот дроб?Што може да биде лек за чистење на црниот дроб?
Болест на црниот дроб, како да се боримеБолест на црниот дроб, како да се бориме
Што е холестаза? Симптоми. Причини. ТретманШто е холестаза? Симптоми. Причини. Третман
Болести на внатрешните органи. Дифузни промени на црниот дробБолести на внатрешните органи. Дифузни промени на црниот дроб
Што може да биде предизвикано од зголемување на црниот дробШто може да биде предизвикано од зголемување на црниот дроб
Симптоми на холестаза, нејзина дијагноза и третманСимптоми на холестаза, нејзина дијагноза и третман
Фиброза на црниот дроб: причини, видови, третманФиброза на црниот дроб: причини, видови, третман
Болка во црниот дробБолка во црниот дроб
Урсодеоксихоличната киселина е ефикасен холеретичен и хепатопротективен агенсУрсодеоксихоличната киселина е ефикасен холеретичен и хепатопротективен агенс
Каква е улогата на црниот дроб во човечкото тело? Улогата на црниот дроб во процесот на варењеКаква е улогата на црниот дроб во човечкото тело? Улогата на црниот дроб во процесот на варење
» » Популарни таблети за црниот дроб