obrechye.ru

Оди на патување. Меѓународна возачка дозвола

Кога луѓето се користи за да бидат мобилни, тој сака да остане на тој начин, не само дома туку и во патување во странство. Покрај тоа, нашите туристи не се ограничени на пакет тури со нивните тури, и мислам преку за себе вашиот итинерар, лесно да се движи помеѓу различни градови и земји. За да го направите ова, сè што треба да размислите е приближен пат за патување и изнајмување на автомобил. И тука треба да се запамети постоење на инструмент како што е меѓународна возачка дозвола или меѓународна возачка дозвола.

меѓународна возачка дозвола

Некои од нашите граѓани сметаат дека нивните руски права се меѓународни возачка дозвола, но тоа не е така. За да возите автомобил во странство, треба да добиете дополнителен документ. Точно, ако патувате во земјите од поранешниот Советски Сојуз, можете да се ограничите на внатрешните права. Но, во повеќе од двесте земји од светот морате да имате меѓународната возачка дозвола со вас. Се разбира, ако сте среќни, ќе можете да најдете мала канцеларија ангажирана во изнајмување на автомобили што ќе ги затворат очите за недостатокот на меѓународна дозвола за возење. Или можете да одите на пат со автомобил и не грижете се за изнајмување. Но, во случај на несреќа или ако сте ги прекршиле правилата на патот, недостатокот на меѓународна возачка дозвола нема да биде сведоштво во ваша корист. И ова е важно.

меѓународна возачка дозвола

Регистрацијата на меѓународна возачка дозвола нема да ве однесе многу време, вие не морате да полагате дополнителни испитувања. Меѓународната возачка дозвола - превод на Вашите права на Обединетите нации, големи јазици на Организацијата, од кои вкупно осум јазици: англиски, шпански, француски, руски, германски, арапски, кинески, јапонски. Вие само треба да ја контактирате сообраќајната полиција и да обезбедите пакет документи, кој ги вклучува таквите документи:

- Пасош или друг документ со кој се потврдува идентитетот на подносителот и присуството на неговата регистрација во местото на живеење;

- оригиналот на тековната возачка дозвола;

- апликација во пропишаната форма;

- картичка на возачот;

- лекарско уверение (оригинал и копија);

- мат фото со големина од 35 * 45 мм (црно-бело или боја);

- прием на плаќање давачки.

Државна должност за издавање меѓународни права е илјада рубли. Денес ние не може да стојат во редици во сообраќајната полиција, и да поднесе барање преку порталот на јавните услуги, а потоа донесе сите документи во догледно време.

Меѓународната возачка дозвола важи три години. Меѓутоа, ако вашите интерни права истекуваат порано, тогаш меѓународното возачка дозвола ќе треба да се замени. И ако го изгубивте рускиот возачка дозвола, се пресели или го промени своето презиме, меѓународниот сертификат исто така ќе треба да прими друг.

регистрација на меѓународна возачка дозвола

Значи, добивте меѓународни права и веќе собирате работи за патувањето. Не заборавајте да земете домашна возачка дозвола, во многу ситуации, треба заедно да ги прикажете овие документи во странство. Значи, странски полицаец може да ги спореди фотографиите со правата со твоето лице и да се осигура дека навистина може да се вози.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Постапката за добивање на возачка дозвола. Апликација за возачка дозволаПостапката за добивање на возачка дозвола. Апликација за возачка дозвола
Помош од психијатар за возачка дозвола: како да се добие и зошто?Помош од психијатар за возачка дозвола: како да се добие и зошто?
Дама за воланот, или Како да не се плашете да возите автомобилДама за воланот, или Како да не се плашете да возите автомобил
Заборавена возачка дозвола. Врати ги праватаЗаборавена возачка дозвола. Врати ги правата
Како да добиете возачка дозволаКако да добиете возачка дозвола
Ако ви треба лекарско уверение за возачка дозволаАко ви треба лекарско уверение за возачка дозвола
Која е казната за возење без права и броеви?Која е казната за возење без права и броеви?
Променете права во Москва. Каде да ги смените правата? Замена на правата во МоскваПроменете права во Москва. Каде да ги смените правата? Замена на правата во Москва
Што ако ја загубам мојата возачка дозвола?Што ако ја загубам мојата возачка дозвола?
Виенската конвенција за патен сообраќај - како тоа потекнува и што се регулираВиенската конвенција за патен сообраќај - како тоа потекнува и што се регулира
» » Оди на патување. Меѓународна возачка дозвола