obrechye.ru

Како да го тргнете автомобилот од регистарот со сите правила?

Денес ние треба да дознаеме како да се отстрани автомобил од Русија. Колку е оваа процедура вистинска? Кога е потребно, и под кои околности можеме да направиме без неа? Што да правам под никакви околности? Одговори на сето ова и не само што ќе пробаме подолу. Како што покажува практиката, во моментот регистрацијата на автомобилот и неговото отстранување од сметката во Државниот инспекторат за безбедност на сообраќајот не бараат никакви посебни вештини и знаења. Сè е исклучително едноставно и разбирливо. Затоа, секој ќе може да се справи со овој вид на задача. Каде да започнете?

Како да го реорганизирате возилото

Право или должност

Дали е можно да се симне автомобил од регистарот? Да, и ова е многу важна операција.

Морам ли да одбијам да се регистрирам во сообраќајната полиција? Само под одредени околности. Ова е должност на сопственикот на возилото, а не на правото.

Кога е откажана регистрацијата?

Кога граѓанинот треба да го тргне возилото од регистарот? И како да го направите тоа во овој или оној случај?

Во моментот е потребно да аплицирате за соодветната услуга доколку:

 • сопственикот на автомобилот се менува;
 • возилото се пренесува на друг сопственик;
 • машината е рециклирана;
 • сопственикот на автомобилот го напушта регионот / земјата подолго време (повеќе од 2 месеци);
 • сопственикот на автомобилот ја менува неговата регистрација;
 • возилото било украдено или незаконски дејствувало против.

Ова се најчестите причини за отстранување на автомобил. Без регистрација, возачот нема да може да контролира одреден автомобил.

Каде е обезбедена услугата

Каде да го тргнеме автомобилот од регистарот? Ова не е најтешкото прашање, но нема јасен одговор.

STSI и затворање

Работата е дека современите возачи можат да добијат соодветна услуга во различни организации. На пример, можете да аплицирате за повлекување од регистрацијата преку:

 • Gai;
 • мултифункционален центар.

Да се ​​адресира е дозволено и во местото на живеење и без негова регистрација. Подобро е да се избере првата опција за забрзување на процесот.

Преку Интернет, исто така, е дозволено спроведување на задачата. Отстранете го автомобилот од "Државните служби". Но, овој метод не се користи толку често. Сепак, ние исто така ќе го разгледаме. На крајот на краиштата, поднесувањето на апликациите преку Интернет станува попопуларен секој ден.

Цена

Многу луѓе се прашуваат колку е да се земе автомобил надвор од регистарот. За да го регистрирате возилото треба да плаќате државна такса. Во секој случај, со промена на сопственоста. Но, што е со откажувањето на регистрацијата?

Ова е бесплатна процедура. Под никакви околности не треба да платите за тоа. Главната работа е да се следи одреден алгоритам на акции. Ќе се запознаеме со него подоцна.

Има само еден исклучок - ова е извоз на автомобилот надвор од Руската Федерација. Оваа ситуација бара регистрација на транзитни броеви. Тие чинат околу 1.600 рубли. Ова е единствената исплата што треба да се плати.

Кратко упатство

Како можам да го продадам автомобилот? И украден? За ова, како што веќе рековме, се бара да следи одреден алгоритам на дејства.

Ако чекор-по-чекор го поднесете процесот на поднесување на барање за отстранување на возило од регистрација, можете да постапите на следниов начин:

 1. Формирајте пакет на документи за задачата. Таа варира во зависност од ситуацијата.
 2. Пополнете ја апликацијата за откажување на регистрацијата.
 3. Пријавете се со авторитетот за регистрација.
 4. Поминете го бројот на државата (по можност) на машината.

Тоа е сè. По извршените дејства, возилото ќе биде отстрането од записникот за регистрација. Од овој момент е забрането да ракувам со машината.

Упатство за Интернет

Упатствата предложени претходно ќе ви помогнат да го однесете автомобилот надвор од регистарот лично. И што ако сакам да дејствувам на Интернет?

Во овој случај, ќе треба да се обидете. Особено ако корисникот претходно не е регистриран на порталот "Државна служба". Само овластените корисници со потврдени профили можат да го однесат автомобилот од регистерот.

Да претпоставиме дека регистрацијата за EUIA е завршена. Што е следно? Ќе биде потребно:

 1. Влезете во вашата сметка на gosuslugi.ru.
 2. Изберете го менито "Сервисен каталог".
 3. Одете на "Gai" - "Регистрација на возила".
 4. Кликнете на линијата "Повлечете од регистрација".
 5. Кликнете на знакот "Земи ...".
 6. Пополнете го формуларот за барање.

Тоа е сè. Откако ќе се разгледа апликацијата, не мора да се грижите за откажување на регистрацијата на возилото. Ако сакате, сопственикот на автомобилот може да дознае во локалната сообраќајна полиција како постапката е извршена.

Рециклирање документи

Како можам да го извадам автомобилот од регистарот? Документи за имплементација на идеи во животот играат важна улога. Тоа е нивната обука понекогаш им дава многу проблеми на сопствениците на ТС.

MREO RF

Да почнеме со разгледување на пакет документи за откажување на регистрацијата во Државниот инспекторат за безбедност во сообраќајот за отстранување. Ова не е најчестото сценарио, но сепак се случува во реалниот живот.

Ако граѓанинот одлучи да го искористи автомобилот, тој треба да донесе со себе:

 • Лична карта;
 • ПТС;
 • CTC;
 • знаци на возилото;
 • билет со платени давачки за ослободување на државни броеви (околу 200 рубли).

Тоа е сè. Останува само да изготви изјава за отуѓување и да достави подготвен пакет хартии од вредност до локалното сообраќајно полициско тело.

Киднапирање

Понекогаш се случува да има документи за возилото, но нема автомобил. На пример, ако автомобилот е украден.

Оваа ситуација овозможува сопственикот да поднесе барање до сообраќајната полиција за да ја откаже регистрацијата. Но, што е корисно во слични околности?

За да го извадите автомобилот што бил украден, можеш, ако носиш со себе:

 • Лична карта;
 • ПТС;
 • апликација;
 • известување за кражбата (земена од страна на полицијата).

Тоа треба да биде доволно. Главната работа е прво да известуваат за кражбата. Инаку, откажувањето на регистрацијата ќе биде тешко.

Се движи

И како да се отстрани автомобил од регистарот, чиј сопственик одлучи да го смени местото на живеење? Според постојните закони, сопственикот ќе мора повторно да се регистрира откако ќе се пресели.

Апликантот може да има корист од таквите компоненти:

 • ПИН (пожелно);
 • пасош;
 • референци што укажуваат на регистрација;
 • авто осигурување;
 • CTC;
 • технички пасош;
 • потврда за плаќање на давачки.

Ќе морате да се справите со ова во вашето ново место на живеење. Новите правила за регистрација на возила ви овозможуваат истовремено да ги соблекувате и веднаш да ги ставите во регистарот во државниот сообраќај инспекторат.

Договор за продажба

За цената

Колку треба да платам за репозиционирање во сообраќајната полиција? Одговорот зависи од околностите. За укинување на регистрацијата, ништо не се наплаќа, а за промена на податоците ќе биде неопходно да се плати:

 • замена на технички пасош - 800 рубли;
 • прилагодување на ПТС - 350 рубли;
 • издавањето на СТС - 500 рубли.

Како што покажува практиката, не треба да има потешкотии. По опишаните дејства инспекторот на Државниот инспекторат за автомобили ќе изврши увид во автомобилот и ќе издаде нови документи на автомобилот. Сервисот трае неколку часа.

Продажба и регистрација

Откривме како да го однесеме автомобилот надвор од регистарот преку "Државните служби". И што да направите ако сакате сами да дејствувате. Сето ова не е толку тешко. Дури и граѓанин кој е слабо познат по бирократијата, може да ја претвори идејата во реалност.

Посебно внимание се посветува на пререгистрација на возилото и нејзино отстранување од регистарот по продажбата. Идеално, граѓаните го користат првото сценарио. Ќе почнеме со тоа.

За да го однесете автомобилот надвор од регистарот според договорот за продажба во Русија, треба да ги подготвите следните хартии од вредност:

 • пасошот на новиот сопственик на возилото;
 • договор за купување;
 • извадок од прием на средства за операција;
 • ПТС;
 • CTC;
 • полиса за осигурување на автомобилот;
 • државни броеви;
 • копија од пасошот на поранешниот сопственик на автомобилот;
 • потврда за плаќање на државната такса за постапката;
 • апликација во писмена форма.

Откако ќе се формира пакет на документи, новиот сопственик на автомобилот мора да поднесе барање до сообраќајната полиција во местото на живеење и да поднесе соодветно барање. Прво, се врши автоматско откажување на регистрацијата, по што во базата на податоци на Државниот инспекторат за безбедност во сообраќајот се внесуваат податоци за следниот сопственик.

Важно: максималниот трошок за пререгистрација на автомобилот за друго лице е 2.850 рубли. За оваа сума се препорачува да се насочат кон купувачите на возила во Русија во 2018 година.

По продажба

Сите постапки опишани претходно мора да ги врши сопственикот на машината. Но, што ако, од една или друга причина, не се справи со одговорноста?

Стариот сопственик на автомобилот може да се отстрани од регистарот на автомобилот според договорот за продажба на имот. Да се ​​направи ова е дозволено само 10 дена по завршувањето на трансакцијата.

Апликација за отстранување на автомобили од регистарот

Идеално, ваквата ситуација не треба да се појави во пракса. Но, ако продавачот на возилото мора самостојно да ја откаже регистрацијата, неопходно е да се земе со нив во сообраќајната полиција:

 • апликација;
 • Лична карта;
 • договорот за продажба;
 • стари документи на машината (PTS, STS, MTPL политика), доколку се достапни.
 • Пожелно е да се зграби повеќе и:
 • копија од пасошот на купувачот;
 • потврда за пренос на средства за автомобилот.

Ништо повеќе не е потребно. Веднаш штом подносителот бара жалба до Државниот инспекторат за автомобили со барање за откажување на регистрацијата, услугата ќе се изврши. Процесот не предизвикува тешкотии.

Период на пререгистрација

Неколку зборови за тоа како да се спроведе пререгистрација на машината на новиот сопственик.

Не е неопходно да се брза со откажувањето на регистрацијата. На купувачот им се дава 10 дена за да ги преиздадат документите за самиот автомобил. Во ова време, сопственикот може безбедно да го користи возилото.

Ако не го исполнувате рокот, ќе треба да станете пешачки додека автомобилот не се преиздаде на сопственикот. Како што веќе рековме, без регистрација возилото не може да се движи по патиштата на Руската Федерација. Ова е сериозно прекршување, кое повлекува голем број проблеми. На пример, парични казни.

Без автоматски и документи

Идеално, не е тешко да се отстрани автомобил од сообраќајната полиција. Услугата е многу брзо. Но, постојат исклучоци.

Понекогаш сопственикот на автомобилот нема автомобил или документи за тоа. Што да направите во слични околности?

Поништувањето на регистрацијата се врши на ист начин како и во претходно опишаните инструкции. Разликата е во тоа што барателот ќе мора да го докаже фактот дека поседува одреден автомобил. И главната работа е да имате лична карта со вас.

Сопственикот не може да одбие да ја откаже регистрацијата. Во базата на податоци на Државниот инспекторат за безбедност во сообраќајот има податоци за сопствениците на возилото, поради што не е тешко да се потврди веродостојноста на информациите.

Зошто "државни служби"?

Многумина се заинтересирани за тоа кои причини е подобро да се користи "државната служба" при регистрација на возила. На тоа постојат добри причини.

Во моментов, меѓу предностите на овој портал се:

 • попусти при плаќање на државни давачки (30% од износот на плаќање);
 • отсуство на редици;
 • способност да пишува на сообраќајната полиција без да замине дома;
 • Апликациите можат да се поднесат во секое време.

Од вистинските недостатоци, само треба да се регистрирате на страницата и да го потврдите профилот. Оние кои претходно работеле со "Државната служба", се препорачува да се даде предност на овој метод.

Важно: со помош на ECA, можно е повторно да се распоредат документите за машината, па дури и да се отстрани од пописот кога се отстранува. Во службата "STSI" е доволно да се избере соодветната ставка и да се пополни формуларот за барање. Брз, лесен, удобен.

Трошоци за дерегистрација

Во заклучок

Запознавме со процесот на поднесување барање за отстранување на возило од регистрацијата кај сообраќајната полиција или МФЦ. Барањето на Интернет не беше заборавено ниту.

Сите горенаведени манипулации треба да ги извршува или сопственикот на автомобилот или неговиот "стар" сопственик. Трети страни не можат да вршат регистрациони активности со возила. Ова не е предвидено со важечките закони.

Нема други опции за развој на настаните. Ако сакате, граѓанинот може да аплицира за MREO на комерцијален тип. Таму тие брзо ќе ви помогнат да изнајмите автомобил од регистрација под одредени околности. Главната работа е да се плати за услугата. Во просек, ќе мора да платите околу 2.000 рубли + висината на надоместоците за одредени случаи. Тоа е затоа што на високите трошоци за примање не е на побарувачката.

Како можам да го продадам автомобилот? А украден или реконструиран? Одговорите на овие прашања нема да донесат повеќе проблеми за населението.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Да ги наброиме сите документи за ставање на автомобилот во регистарот и да дискутираме за иновациитеДа ги наброиме сите документи за ставање на автомобилот во регистарот и да дискутираме за иновациите
Како да го ставите автомобилот на сметка во сообраќајната полиција според новите правила?Како да го ставите автомобилот на сметка во сообраќајната полиција според новите правила?
Која е потребна листа на документи за регистрација на автомобил во сообраќајната полиција?Која е потребна листа на документи за регистрација на автомобил во сообраќајната полиција?
Повлекување на возилото. Правила за регистрација и повлекување возилаПовлекување на возилото. Правила за регистрација и повлекување возила
Постапката за затворање на возило за време на продажба, за време на отстранувањето, во кражбаПостапката за затворање на возило за време на продажба, за време на отстранувањето, во кражба
Казна за задоцнета регистрација на возилоКазна за задоцнета регистрација на возило
Државни давачки за регистрација на автомобилот: документи, фази, услови и трошоциДржавни давачки за регистрација на автомобилот: документи, фази, услови и трошоци
Како да го ставите автомобилот на сметка преку `државните служби`: чекор-по-чекор…Како да го ставите автомобилот на сметка преку `државните служби`: чекор-по-чекор…
Апликација за регистрација на возила. Нов редослед на регистрација на возила во Државниот…Апликација за регистрација на возила. Нов редослед на регистрација на возила во Државниот…
Како да знам дали машината е отстранета од регистарот? Сметководство на возила во Државниот…Како да знам дали машината е отстранета од регистарот? Сметководство на возила во Државниот…
» » Како да го тргнете автомобилот од регистарот со сите правила?