obrechye.ru

Сместување во итни случаи. Дали проблемот ќе се реши во блиска иднина?

Во Русија, домувањето е речиси број еден животна вредност. Сите прашања поврзани со него, да предизвикаат едноставен руски стрес. Што можеме да кажеме за ситуацијата кога е неопходно за преселување на станови?засолниште за итни случаи

Во Москва, најголем број на итни згради се наоѓаат во централните области на градот. До 2010 година, планирани уривање на 400 од нив - речиси сите "Хрушчов" и низок пораст домување фонд на центарот на главниот град. Но, овде има закани. Плановите за уривање и резултатите од испитувањата честопати се контрадикторни, демонстрирајќи го пресекот на деловните интереси или како последица на бирократска конфузија. Затоа, луѓето продолжуваат да живеат таму каде што е опасно за животот.

Неодамна, немаше јасна дефиниција за тоа што беше итно сместување. Беше јасно дека ова треба да се смета за домување, кое е во состојба на незадоволително. Но, што точно е вклучено во концептот на "незадоволително" - тоа не е пропишано никаде на друго место. Сега итни станови се третираат како зграда, живеат во кои е опасно по живот, каде што постои опасност од уништување поради истрошени комуникации или значителни прекршувања на правилата за престој.преселување на станови

Ваквото домување може да се препознае само од страна на меѓусекторска комисија во случаи кога таа навистина не е предмет на закрепнување и се заканува на безбедноста на луѓето поради нивно влошување или оштетување. Исто така, комисијата може да ги препознае зградите како итна ако не можат да обезбедат соодветни хигиенски стандарди и санитарни и епидемиолошки барања.

За итни случаи домување е предмет (со закон) во рок од 48 часа за преселување на жители и потоа уривање. Во овој случај, поправка се врши само во исклучителни случаи. Меѓутоа, во пракса, често таквите објекти се признаваат како застарени, а понекогаш дури ги задоволуваат и нормите на живеење.

преселување во итни случаи засолништеКуќиште за итни случаи во нашата земја не е невообичаено. Сите објекти признати како такви бараат итно преселување на станарите, поправка или уривање на објектот. Какви гаранции добиваат доселениците од такви куќи? Според нормите, лицето треба да добие нов стан, не помалку од стариот, според бројот на квадратни метри. Исто така, колку што е можно, треба да се обезбеди сместување во близина на подрачјето на стариот престој. Но, ако зборуваме за централните области на Москва, ова е направено во практика во многу ретки случаи. Покрај тоа, секоја година фондот за итни станови се зголемува, што го прави преселување на сите нејзини жители во нови станови и е сосема сомничаво. Сега уделот на итни и трошни станбени акции на Русија е 60%. Таквиот волумен не може да се пополни со било каква конструкција. Затоа, итни станови (преселување од таков фонд) останува проблем за главниот град.

Московската влада ја одобри програмата "Домување" за 2012-2016 година. Според него во главниот град, секоја година ќе се градат 2,5 милиони квадратни метри. домување. Поради ова се планира решавање на проблемите со преселување на граѓаните. Тие очекуваат дека во одреден временски период тие ќе можат да ги подобрат условите на 89,5 илјади семејства. Во исто време, работата ќе продолжи да ги ревидира просториите и да создаде фонд за преселување, со што ќе се намали стапката на абење на 45%. До кој степен реалноста ќе се поклопува со планираното време ќе покаже.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Уривање на деветкатна зграда во Москва. План за уривање на трошни станбени во МоскваУривање на деветкатна зграда во Москва. План за уривање на трошни станбени во Москва
Политика за домување на градот МоскваПолитика за домување на градот Москва
Уривање на петкатни згради во Москва: адреси, планУривање на петкатни згради во Москва: адреси, план
Реновирање на Хрушчов: програмаРеновирање на Хрушчов: програма
Брик Хрушчов: распоред, работен век. Ќе бидат урнати зградите од петкатна тули во Москва?Брик Хрушчов: распоред, работен век. Ќе бидат урнати зградите од петкатна тули во Москва?
Уривање на петкатни згради во Москва: план, распоред. Уривање на петкатни згради во 2015 годинаУривање на петкатни згради во Москва: план, распоред. Уривање на петкатни згради во 2015 година
Програмери на Екатеринбург: домување `за уривање` или фер игра?Програмери на Екатеринбург: домување `за уривање` или фер игра?
Колку чини еден стан во Москва? Еднособен стан во Москва: ценаКолку чини еден стан во Москва? Еднособен стан во Москва: цена
Каде и како да знам кога мојата куќа ќе биде срушена?Каде и како да знам кога мојата куќа ќе биде срушена?
Москва петкатна зграда: уривање. Програмата за уривање на стариот "Хрушчов" во МоскваМосква петкатна зграда: уривање. Програмата за уривање на стариот "Хрушчов" во Москва
» » Сместување во итни случаи. Дали проблемот ќе се реши во блиска иднина?