obrechye.ru

Несреќата не може да се предвиди, но може да се осигурате

Ние далеку отидовме од примитивните луѓе, но еден фактор на животот останува постојан во човечкиот живот. Ова е фактор на опасност. И покрај фактот што луѓето прават сé за да ја заштитат животната средина, несреќи може да се случат насекаде и со никого. Невозможно е да се предвиди појава на таков случај, може да ја минимизирате само штетата.

несреќиКласификација на несреќи има различни структури. Итни ситуации може да има природен и вештачки карактер, може да биде домашен и индустриски, сам, ако едно лице е повредено, и група, ако се повредени две или повеќе лица. Покрај тоа, несреќите се исто така различни во однос на сериозноста на добиени повреди. Повредите можат да бидат благи, умерени, тешки и, исто така, некомпатибилни со животот, односно фатални.

Природните катаклизми во последно време никој не е изненаден. Нас ако не поплави, тогаш гориме. Почвата паѓа, тие слегуваат од планините. Има апсолутно неверојатни нешта - торнада во централните региони на Русија (на овие географски широчини таквите феномени претходно не биле забележани). Секоја сезона имаме аномалии: тешки мраз во зима, топлина во лето, замрзнување на дожд. Дури и падот на метеоритот веќе не е фантазија. Севкупно, нема да ги наведете. Секоја природна катастрофа страда од голем број луѓе, добивајќи осакатувања со различна тежина.

класификација на несреќиИстото може да се каже и за техногенски катастрофи, чиј број се зголемува секоја година, особено во нашата земја. Не е тајна дека главните производствени капацитети што постојат сега функционираат од советско време, многумина од нив дури и не се мачат да ја менуваат опремата. Сопствениците, во најголем дел, се грижат само за сопствената добивка и се надеваат на шанса. Значи имаме резултат во форма на зголемување на опасната продукција. Поголемиот дел од земјата седи како буре барут, никогаш не знаеш каде оди.

Несреќи може да се појават за време на трудовата активност. Ова е посебна категорија итни ситуации. Во овој случај, работодавачот ги презема трошоците за враќање на здравјето, бидејќи тој мора да го организира процесот на производство, така што тој е колку што е можно посигурен за вработените, тој исто така ги плаќа премиите за здравствено осигурување. Во нашите претпријатија многу често безбедноста опрема е запоставена и од одговорните лидери, и од самите работници, кои ги спроведуваат производствен процес.

осигурување од несреќи и болестиНесреќата не може да се предвиди, зависи од совпаѓањето на многу фактори во еден временски период. Ние учествуваме во потешкотиите на животот делумно филозофски,
делумно толерантни, делумно со одредена количина на незаинтересираност. Западното општество одамна разработи одредени правила од полето "да се постават сламки", а луѓето таму се чувствуваат многу помирни. Иако постојано мрмори за трошоците за осигурување и потребата да се плати за нив.

Ние не преземаме осигурување за нашите животи. Но, осигурувањето од несреќи и болести ќе помогне да се обезбеди финансиска поддршка за третман и рехабилитација на лице по појава на осигурен настан. Додека во Русија е задолжително само регистрација на задолжително осигурување на моторни возила (задолжително осигурување на моторни граѓанска одговорност). Ова осигурување мора да ја покрие штетата предизвикана на возилата, како и трошоците за лекување на повредените.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Докаже индустриска несреќаДокаже индустриска несреќа
За она што е несреќаЗа она што е несреќа
Техносерска безбедност - заштита на лице од себеТехносерска безбедност - заштита на лице од себе
Итна ситуација: дефиницијата. Итна ситуација: природа, последици, предупредувањеИтна ситуација: дефиницијата. Итна ситуација: природа, последици, предупредување
Инцидент. Што е инцидент во едно претпријатие?Инцидент. Што е инцидент во едно претпријатие?
Безбедноста на планетата Земја е главната задача на човештвотоБезбедноста на планетата Земја е главната задача на човештвото
Несреќи со возови: причини, последициНесреќи со возови: причини, последици
Несреќа е ... сообраќајна незгодаНесреќа е ... сообраќајна незгода
Биотичен фактор, класификација на биотични факториБиотичен фактор, класификација на биотични фактори
Несреќи се ... Причини за несреќи. Прва помош во случај на несреќи. Постапката за испитување и…Несреќи се ... Причини за несреќи. Прва помош во случај на несреќи. Постапката за испитување и…
» » Несреќата не може да се предвиди, но може да се осигурате