obrechye.ru

Кои права ви се потребни за Quad велосипед? `A`,` B` или `C`?

Quad велосипед како средство за транспорт се појави пред неколку децении. Неговиот прототип беше трицикл. Денес овие транспортни единици се поделени во неколку категории - детски, спортски и утилитарни. Детските модели се насочени кон возачи со тежина до 68 килограми во категоријата до 12 години, односно. може да им пријде и да се потпре на возрасните. Исто така, постојат примероци за деца од 6 години. Кои права се потребни за АТВ за такви "возачи" е тешко да се каже. Спортските примероци имаат одредена тежина, суспензија и бараат вештини за управување. Но, најчесто купуваат серија утилитарни машини, кои можат да се користат како нацрт опрема на парцелата, како и за фасцинантни прошетки. Во исто време, некои корисници почнуваат да размислуваат за тоа кои права се потребни за четверен мотор.

кои права се потребни за четверен велосипедОва возило е сериозна машина, бидејќи голем број модели имаат погон на четири тркала, околу 40 Коњски сили во моторот, способноста да се забрза до 100 километри на час, дури и на пат за земјата. Затоа, неопходно е да се решат голем број прашања, вклучувајќи го и ова: "Кои права се потребни за АТВ?".

Многумина веруваат дека управувањето со таква алатка бара документи од серијата "Б". Но, ова е погрешно мислење. Всушност, правата на АТВ спаѓаат во категоријата "А" (за мотоцикли, снежни мотори, итн.). Тие можат да се добијат од нула или со преквалификација од категорија "Б" за еден месец и пол или два месеци. Вториот метод го наведува фактот дека за време на обуката, акцентот ќе се стави на уредот на моторното возило, карактеристиките на неговото возење и начините на отстранување на проблеми. Исто така се верува дека способноста за возење на ATV ви дава право на мотоцикл, кој го положил испитот пред 2000 година. Треба да земете фото-картичка, лекарско уверение, да платите државна такса и добие права во Гостиннадзор.

Знаете кои права се потребни за АТВ, но не сакате да платите за обука? Во овој случај, може да се подготвите, врз основа на барањата од бр. 796, одобрени од Владата на Руската Федерација во 1999 година (12 јули). Истиот нормативен документ може да се референцира ако се обидете да ги испратите на курсевите. За да ги положите испитите, треба да ги проучите правилата за возачите на теренските возила (безбедно функционирање на моторни возила, итна медицинска помош) и да научите како да изведувате неколку едноставни вежби:

- да помине коридор две и пол метри широк;

- назад во отворот ширина од 250 см;

- да ја помине "змијата";

- Да се ​​направи движење на полукружник во ширина од 2,5 метри.

кои права се потребни за четверен велосипедПрактичен дел од часовите може да се изведува на вашиот сопствен автомобил или на изнајменото право на страницата. Присуството или отсуството на возило во вториот случај треба да се знае однапред.

Кои права се потребни за велосипед со четири тркала треба да им се познати на оние кои купуваат, на пример, автомобил "Стелт 500K", која е наменета за двајца патници. Овој примерок "повлекува" со половина тон, има должина од 2,25 метри и телесна тежина од 326 кг. Волуменот на моторот се приближува до 500 "коцки", а моќта е 32 коњски сили. Висината на седиштата е околу еден метар над земјата, што не ја исклучува можноста за повреди во отсуство на возачки способности. Затоа, подобро е да ги купите во курсеви кои задолжително мора да имаат сертификат од Гостиннадзор.

права на АТВАко предавањето на правата е успешно, тогаш ќе добиете документи за нивната потврда, на кои треба да додадете сертификат во кој се наведува дека не сте лишени од возачка дозвола (важечка за десет дена, земени во сообраќајната полиција). Вториот мора да биде претставен при прием на документи заедно со пасош и возачка дозвола.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дали вреди да се купи "Stealth" ATV: осврти, модели, спецификацииДали вреди да се купи "Stealth" ATV: осврти, модели, спецификации
Quads "Irbis 150" и неговите карактеристикиQuads "Irbis 150" и неговите карактеристики
Советски велосипеди: историја и видовиСоветски велосипеди: историја и видови
Производи на компанијата `Хонда`: АТВПроизводи на компанијата `Хонда`: АТВ
Quad велосипед од Oka, или Extreme со свои рацеQuad велосипед од Oka, или Extreme со свои раце
Во земјата се потребни велосипеди со три тркала за возрасниВо земјата се потребни велосипеди со три тркала за возрасни
Нов вид на возило е електричен мотор. Кориснички освртиНов вид на возило е електричен мотор. Кориснички осврти
Велосипед за возрасни склопување - одличен изборВелосипед за возрасни склопување - одличен избор
Quad велосипед со свои раце од Ока: вистинскиот од непотребнотоQuad велосипед со свои раце од Ока: вистинскиот од непотребното
Најевтини ATV: преглед, спецификации, производители и сопствени критикиНајевтини ATV: преглед, спецификации, производители и сопствени критики
» » Кои права ви се потребни за Quad велосипед? `A`,` B` или `C`?