obrechye.ru

Како да се привлече врабец

Како да привлечеме врапче? Многу љубители на репродуцирање на деталите од околниот свет, давајќи им визија, сериозно го поставуваат ова прашање. За правилно и прецизно исцртување на врабец, прво мора да научите повеќе за нив - барем некои важни факти. Описот на врабецот ќе помогне да се репродуцира птицата попрецизно на хартија. Значи, ајде да видиме кои врапчиња се!

Како да се привлече врабецВрапчиња - прекрасен во убавината и структурата на птицата, да се подготви што е секогаш задоволство. Сте забележале многу пати како овие симпатични суштества доаѓаат до вас и седат на решетки, прободувајќи ги со својот убедлив поглед. Врапчињата се еден од најчестите претставници на светот на птиците. Според нивната структура тие припаѓаат на мали птици. Врапчињата се корени, со прилично силен не-мал клун. Тие секогаш се гнездат во вдлабнатини и други гнезда. Во боја врапчиња може да биде сосема поинаква - од бела до кафеава. Врапчиња, за разлика од многу претставници perknatyh, не летаат далеку за зимата. За да преживеат тешките мразови, тие се собираат заедно во мали стада и се држат што е можно поблиску до човечките куќи.

Во принцип, ова е токму описот на врабецот, кој ни е потребен за нашиот прв цртеж. Повеќето луѓе, цртање птици, почнуваат со најекспонирачки дел од неа - главата. И ова е точно, бидејќи главата диктира насока на телесните линии. Како да привлечеме врапче? Тоа не е толку тешко како што изгледа.

да се подготви врабецПостојат неколку едноставни чекори кои помагаат да се разбере како да се привлече врабец. Прво треба да нацртате глава, клун и очи. Потоа извлечете го телото, одвојувајќи ја опашката и крилото. Опис на врабецот дава идеја за пропорциите на неговото тело. Тогаш треба да направите врапче меки. За оваа линија на цик-цак ние ги прикажуваме најосновните места, во овој случај тоа е стомакот и главата. Потоа нацртајте ги пердувите и нагласете го местото на бојата на главата на птицата. За да се извлече сето ова, нема да ви требаат повеќе од 20 минути. Откако скицата е успешно направена, потребно е да се насликаат неколку области околу носот и очите. Ова е најчесто направено во темна боја. После тоа, ги цртаме пердувите на опашката и крилото со иста темна боја. Во последната фаза на цртежот ги водиме канџите. Откако се занимаваше со најтешкиот дел, нема да забележите колку брзо ќе ја поминете последната фаза на цртежот. Откако ќе ги завршите шепите, погледнете во готовата верзија. Ако твоето врапче изгледа совршено, тогаш ќе се справи со случајот.

опис на врабецотОд сите горенаведени, следи најважниот заклучок: за правилно и прецизно исцртување на врабец, треба да ги разберете и проучите овие птици, да ги набљудувате, нивниот изглед и структурата. Само да ги гледате, вашиот израз ќе ви даде експресивност и точност. Тоа се птици, кои по својот изглед можат да се разликуваат едни од други. И ако сакате да нацртате врабец кој не изгледа како вашите браќа, тогаш ќе ви помогне прецизно познавање на карактеристиките на неговата структура. Од квалитативната студија на околниот свет зависи точноста на кој било од вашите цртежи. Како да привлечеме врапче? Многу едноставно, гледај и репродуцирај!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Живина Кобчик - опис и карактеристикиЖивина Кобчик - опис и карактеристики
Како и како да ги нахраним коковите на врапчето?Како и како да ги нахраним коковите на врапчето?
Врацата влегла во куќата? Лоша среќа!Врацата влегла во куќата? Лоша среќа!
Што да се нахранат пупки кои децата ги кренаа на улицаШто да се нахранат пупки кои децата ги кренаа на улица
Како да се привлече орел со молив чекор по чекорКако да се привлече орел со молив чекор по чекор
На пример, ќе научиме како чекор по чекор да привлечеме врапче со моливНа пример, ќе научиме како чекор по чекор да привлечеме врапче со молив
Брза инструкција како да се подготви птиченцеБрза инструкција како да се подготви птиченце
`Распространетиот врапче: кратко резиме. "Непроѕирниот врапче, Паустовски`Распространетиот врапче: кратко резиме. "Непроѕирниот врапче, Паустовски
`Распространетиот врапче: кратко резиме. Паустовски, "Непромислено врабец"`Распространетиот врапче: кратко резиме. Паустовски, "Непромислено врабец"
Што јадат титулите? Сега дознај!Што јадат титулите? Сега дознај!
» » Како да се привлече врабец