obrechye.ru

Размислете како да нацртате фустан

Во оваа статија, ќе се потопиме во студијата и дизајнот на цртежите на фустанот. Да почнеме со тоа, ајде да дефинираме како да привлечеме фустан.

Цртеж на силуета

- За основа ние земаме силуета на женското тело.

- Ние ќе одредиме што ќе ја примениме сликата. Ако сте одбрале маркер или акварел - тоа е прекрасно, но основата на линиите на ознаките треба да се нацрта со молив. Ова е погодно и ни дава можност да ја прилагодиме сликата во почетната фаза.

- Земете молив и ставете разредување на лист хартија пропорции на телото, означете, каде ќе бидат рацете, половината, нозете. Потоа, нацртајте контури бројки, кои потоа ќе бидат засновани на финалната верзија.

- Ако сте задоволни со резултатот, можете да ги избришете сите линии на обележувања. Типично, првиот обид да се привлече точниот силуета излегува, можете да експериментирате со форма на женското тело, пропорции, така што подоцна тоа беше полесно да се подготви фустан.

Како да се привлече фустан

Изберете боја и дизајн на фустан

Во следната фаза, по изборот и цртањето силуета, треба да одлучите како да нацртате фустан. За почеток, треба да изберете фустан дизајн, да се утврди бојата и ткаенината. Бидејќи секоја ткаенина има својство за различно заглавување, тогаш сенката на сликата ќе изгледа поинаква. Сето ова е важно за сигурно и правилно прикажување на сликата. како да се привлече фустанПри донесувањето на дизајн фустани, многу луѓе се заинтересирани во најновите модни трендови, често ткиво, кои се враќаат во мода и бои, кои понекогаш не се користат со децении. Во оваа фаза на баскиски начин, тоа може да се искористи во нашиот цртеж. Можете исто така да се подготви долг фустан, т.н. "макси" должина. Тие се вратија во модни форми на фустани кои беа популарни во шеесеттите години. Во современиот моден свет, постои таков широк спектар на стилови, дизајни и нереални решенија кои можете да ги добиете најмногу ако сакате да станете дизајнер.

Значи, го избравме стилот и фустан модел, Определете ја ткаенината и изберете ја бојата (ако цртежот е направен во боја). Сега знаеме како да привлечеме фустан, и можете да го започнете креативниот процес.

Фустан слика технологија

Продолжуваме да го користиме саканиот молив, што е корисно во оваа фаза на сликата. На постојните женското тело силуета заговор контурите на фустани, одберете степенот на ткиво кориснички вклопуваат, но така што изгледа најверодостојните. Ние правиме скици набори на фустанот, и стави на лист хартија мала сенка од наборите. дизајн на фустаниИсто така е неопходно да се размислува низ сите мали детали што ќе бидат во оваа бројка, со што ќе се направат скици.

Откако ќе се направат сите подготвителни удари, можете да нацртате слика. Во зависност од она што ќе излезе цртеж, Земете молив (маркер, четка, итн) и да се пополни сите кола, ги разгледа сите транзиции сенката и светлината, го прават сите чекори за стекнување волуметриски сликата. Важна точка - сликата треба непречено и рамномерно да се манифестира, како фотографија. Ние го продолжи процесот, а резултатот е беспрекорно извршени нашата облека и јасно исцртан мали делови и додатоци.

Ајде да сумираме. Сега знаеме како да се подготви облека, сфатиле како да се избере модел и одборот дизајн, да се разбере како да се прикаже правилно на женското тело и ја презентира на вистинскиот фустан слика.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече тавтабита: едноставен и брзКако да се привлече тавтабита: едноставен и брз
Сега да разговараме за тоа како чекор по чекор да го нацртаме коњот со моливСега да разговараме за тоа како чекор по чекор да го нацртаме коњот со молив
Уметност лекција: како да се привлече паунУметност лекција: како да се привлече паун
Како да се нацрта моливката во фази?Како да се нацрта моливката во фази?
Како да се привлече седница во молив и бои?Како да се привлече седница во молив и бои?
Професионален алгоритам: како да се нацрта лице во облекаПрофесионален алгоритам: како да се нацрта лице во облека
Како да привлече фудбалер во игратаКако да привлече фудбалер во играта
Како да се привлече краставица убаво?Како да се привлече краставица убаво?
Како да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкција
Како да се подготви гитара: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се подготви гитара: чекор-по-чекор инструкција
» » Размислете како да нацртате фустан