obrechye.ru

Како да се привлече крин на долината?

Пред да научите како да привлечете крин од долината, вреди да се изучува овој прекрасен цвет малку. Името му го дава Карл Линеус. "Lilium convalium" е преведен од латински како "крин на долини".

За Лили на долината е составен од многу бајки, митови и легенди. Во детска бајка "Снежана" од браќата Грим, да избега од злото маќеа, Снежана случајно расфрлани ѓердан дека по се претвори во цвеќиња, кринови на долината.

Исто така постои и руска легенда, во која принцезата Волхов, кој се вљубил неврзана љубов Садко, таа го виде нејзиниот љубовник од друга и одлучи да се удави во езерцето. Нејзините солзи, паѓајќи на тревата, се претвориле во мирисна цвеќе, што укажува на љубовта и болката на срцето на девојчето. И во друга легенда се вели дека лилјаните на долината се појавиле од смеата на Мавка, која за првпат се вљубила.

Според христијанската легенда, крин на долината познат како "солзи на Пресвета Богородица", бидејќи Богородица пролева солзи, притискање на Светиот Крст, се сврте кон овие цвеќиња. Во легендата за Свети Ѓорѓи вели дека лилјани на долината се појави за време на битка со змејот на Светата крв.

Многу познати личности го засакале овој цвет, на пример, композиторот П. Чајковски, кој напишал за него една песна. Н. Коперник во многу книги е втиснат со букет лилјани од долината во раката. Тие исто така го сакаше хемичар Д. Менделеев, писатели и поети FET, Bryusov, А. Анри Murger, Kuprin и други.

Дали е интересно да научите како да привлечете крин од долината? Веројатно, откако ќе дознаете дека крин на долината е многу драг и пофалба, го сакате уште повеќе. Оваа лекција ќе опише како да привлече крин од долината со молив.

Во секоја илустрација, ќе треба да ја следите црвената линија за да го повторите цвеќето. За секоја слика е даден детален опис на тоа како да се нацрта крин на долината (во фази).

  1. како да се привлече крин на долинатаВо центарот на листот, означете ги тенки, искривени линии од три лисја на идниот крин од долината, одоздола треба да бидат малку брановидни. Пред средниот лист, нацртајте три криви линии со заоблување на врвот - ова се стеблата.
  2. како да се подготви крин на долината во фазиЗаедно со секоја матица, треба да мапирате пет до шест кругови - ова цветни ѕвона. Кругови се прицврстени на стеблото со користење на мали заклучени линии.
  3. како да привлече крин на долината со моливСега треба да го нацртате секое ѕвонче. За да покажете дека некои ѕвона се наведнуваат кон вас, треба да извлечете овали. За да го завршите малото стебло близу ѕвончето, повлечете друга линија заедно.
  4. како да се привлече крин на долинатаВо центарот на секој лист, извлечете две искривени линии. На секој цвет, направи грапав рабовите. Каде што ѕвоната се наклонети кон вас, треба да ги исцртате рабовите на овалот. Дајте секоја ѕвонче во облик на капка.
  5. како да цртате крин на долината во фази со моливОдете на сликата, но прво внимателно отстранете ги сите дополнителни линии од гума и заокружете го цртежот со погуста линија. Леток, кој во позадина, наслика со чести линии, прекинувајќи ги таму каде што се извлекуваат ѕвоната. На inflorescences, горните и долните делови на лисјата, ја означуваат сенката со заоблени линии.

Па, сега знаете како да привлечете крин од долината. Нема ништо тешко во ова, главната работа е желбата да се создаде.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да направите лилјани од долинските пластични шишиња за детското игралиште?Како да направите лилјани од долинските пластични шишиња за детското игралиште?
Како убаво да се подготви цвеќиња: совети за почетнициКако убаво да се подготви цвеќиња: совети за почетници
Семејство Лили: посебни карактеристики и најпознати претставнициСемејство Лили: посебни карактеристики и најпознати претставници
Како да направите крин од долината? Чекор по чекор мастер класаКако да направите крин од долината? Чекор по чекор мастер класа
Лили на долината (Црвена книга). Лили на долината - фотографииЛили на долината (Црвена книга). Лили на долината - фотографии
Што е "среќен копнеж"? Толкување на песната Маршак `Лили на долината `Што е "среќен копнеж"? Толкување на песната Маршак `Лили на долината `
Лили Тетоважа: Историја, Значење, КарактеристикиЛили Тетоважа: Историја, Значење, Карактеристики
Лилјани на долината: опис и слика. Шумски крин на долинатаЛилјани на долината: опис и слика. Шумски крин на долината
Опис на цвет на крин на долината. Лили од долината Мај (Convallaria majalis L.)Опис на цвет на крин на долината. Лили од долината Мај (Convallaria majalis L.)
Толкување на сонот: за што сонува крин од долината?Толкување на сонот: за што сонува крин од долината?
» » Како да се привлече крин на долината?