obrechye.ru

Како да се привлече кловн: неколку различни начини

Дали треба да бидете во можност да нацртате кловн?

Зошто ми треба слика со кловн?

како да се привлече кловнОригинални смешни смешни апликации на позадина во детската соба. Од насмеани кловнови лица, расположението се крева сам по себе! И, исто така, можете да направите апликација на ткаенина - завеси или покривки на креветите и диваните. За да ја исполни оваа идеја, иглената мора да знае како да привлече кловн! А сепак понекогаш карневали ... Па, кој не е среќен за оваа забавна можност да се облекуваат во дотерани и да имаат некоја забава во многу? Само оние кои имаат овој костим nethellip- Но, може да се направи облека свои раце, на пример, да стане кловн, исправање од насловната страница на лак смешно нос (или цртеж на маска картон)! И навистина голем панталони сошиена од шарени трошки или стари шарени алишта баба е сосема лесно!

Како да се прикаже лицето на веселиот кловн?

Се разбира, цртежот бара не само вештина. Исто така, неопходно е да има картон или хартија, молив, боја и четка во рака. За да се запознаете со процесот како да се подготви кловн во фази, мајсторот класа прикажан во приложената слика ќе помогне.како да се привлече кловн во фази

По сликањето на сликата, добивате кул лице, нешто како ова:како да се привлече кловн

Како да копирате кловн од печатеното издание?

Но, ако не ви требаат само лице на кловн, туку, на пример, слика на која е прикажан овој смешен геј маж? Потоа, постојат и други начини, сугерирајќи како да привлечете кловн на оние кои цртаат нешто сосема и не знаат како. Само за ова, подготвувачот ќе треба подготвен цртеж. Ако сликата може да се најде во печатена хартија, тогаш може лесно да се копира преку означеното стакло, а потоа да се наслика. Можете исто така да го користите копирот, ставајќи го помеѓу сликата и празен лист со обоена страна на идната илустрација. За да се пронајдат контурите на сликата, следи акутна дрвена прачка, на пример, со кулинарски прскалки или плетена игла, за да не се расипе нешто.

Како можам да копирам слика од Интернет без печатач?

Но, ако сликата со кловн, која сакаме да ја ископираме, беше пронајдена на Интернет, и нема печатар за печатење - како тогаш? Постои и друг начин, кажувајќи како да се привлече кловн, кој се нарекува "мобилен".

копирањеТреба да ја копирате сликата со глувчето и да продолжите да работите во Publisher. Следната фаза ќе биде исцртување на сликата - примена на паралелни и вертикални права линии на исто растојание едни од други. Исто така, треба да го ширите вашиот лист со плоштади. Покрај тоа, ако правиш поголеми квадрати, тогаш сликата ќе се зголеми, а ако е помала - ќе се намали. Прецртување на линиите од оригиналната илустрација во секој соодветен квадрат, можете да добиете сосема нова копија. Истото се прави со слики прикажани на хартија, ако сакате да ги зголемите или намалите. По извршувањето на сликата, помошни линии треба да се избришат со гума.

Како да го прикажеме кловнот во целосен раст независно?

Но, можете да направите цртеж од почеток до крај. За тоа како да се привлече кловн, е опишан во овој став. За оваа цел, помошни геометриски форми: круг - иднината на главата - и ромб - багажникот на кловнот. Ромб е поделен преку линијата на линијата - кошулата е одвоена од гаќи. Дното на ромб - гаќи - е поделено вертикално на половина. Ова ќе бидат панталони. Од дното, големите овални чевли се прикачени на румба. На ракавите се наведуваат од страна на четирите страни, дланките-кругови се прицврстени на нивните краеви. Лицето на кловн е исцртано користејќи ја погоре опишаната мастер класа за цртање маска. Поклопецот на вратот, големите копчиња - веселиот циркуски уметник се појави пред публиката! Останува само да се наслика.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Сончев кловун Олег Попов. БиографијаСончев кловун Олег Попов. Биографија
Ботсија кловн: репродукција, содржина и опис на расата (слика)Ботсија кловн: репродукција, содржина и опис на расата (слика)
Како да направите пиратски костим со свои раце?Како да направите пиратски костим со свои раце?
Како да шиете костим со кловн со свои рацеКако да шиете костим со кловн со свои раце
Детски фенси фустани со свои раце. Маскарада и карневалски костими со свои рацеДетски фенси фустани со свои раце. Маскарада и карневалски костими со свои раце
Роналд Мекдоналд е маскотата на МекдоналдсРоналд Мекдоналд е маскотата на Мекдоналдс
Леонид Енгибаров: кловн со есен во тушЛеонид Енгибаров: кловн со есен во туш
Како да направите кловн шминка за Ноќта на вештерките домаКако да направите кловн шминка за Ноќта на вештерките дома
Гаер е кој? Која е разликата помеѓу кловн и кловнГаер е кој? Која е разликата помеѓу кловн и кловн
Повторување: што е број на кловн во циркуската изведбаПовторување: што е број на кловн во циркуската изведба
» » Како да се привлече кловн: неколку различни начини