obrechye.ru

Како да се привлече личното лице во целото лице?

Портрет фотографија се смета за еден од најтешките, но замисли колку е тешко да се прикаже личното лице самостојно. Колку мали детали и нијанси! Еден погрешен удар, а сликата е непоправливо оштетена. За тоа како правилно да се подготви лице на лице, напишани многу статии, овој процес е даден на главното место во книгите за ликовната уметност.

како правилно да го нацрта лицето на лицетоСекој уметник има свои тајни и "трикови", но во почетната фаза на цртање сите скици изгледаат исто. Првото нешто што треба да направите е да се изгради оска на симетрија - ова е најважното нешто за тоа како правилно да се привлече личното лице. Без него, половината на огледалото може да се искривува. И тоа претставува нормална вертикална права линија.

Потоа извлекуваме круг кој ќе стане основа на идната личност.

Од кругот правиме уредни овални. Треба да изгледа како јајце. Така, добиваме препознатливи контури.

Потоа во средината на добиениот овален цртаме хоризонтална линија - ова е линијата на очите, која мора да биде симетрична во однос на него, а растојанието помеѓу нив е еднакво на ширината на едното око.

По ова, условно ги означуваме линиите: брадата (најниската екстремна точка), носот (на дното на кругот), веѓите (одговара на растојанието од линијата на брадата до носот, само од носот).како да се нацрта лицето на лицето со молив

За да се одреди точната ширина на носот е многу едноставна, доволно е да се спуштат две вертикали од внатрешните агли на очите.

За правилно исцртување на устата, поделете го растојанието меѓу линијата на носот и брадата во 4 еднакви сегменти. Усните се наоѓаат помеѓу третиот и вториот

Ушите ќе бидат помеѓу линијата на очите и носот.

Сега најтешко е да ги нацртате деталите, да додадете вратот. Всушност, направете шематски слика на скицата.

Значи, со помош на мерења и строго почитување на пропорциите, може да се одговори на прашањето, како да се подготви лице на лице. Сликата во почетокот ќе испадне да биде прилично шематски, но на такви скици треба да се добие раката во почетната фаза.

Како да се привлече личното лице во молив? Ова прашање е лесно да се одговори. Сепак, неопходно е да се запамети помошни линии веќе во првите фази, што ќе се избришат поради тоа. Не е потребно да ги распределите премногу, подобро е да се означат, инаку сликата ќе биде расипана.

Истото важи и за удари - тие мора да бидат многу јасни и точни, инаку цртежот ќе изгледа неуреден.

како да се привлече лично лицеРазлични училишта, и, според тоа, наставниците, на свој начин, кажуваат како правилно да го привлечат личното лице. Лекциите можат да се разликуваат подетално. Некои, на пример, прескокнуваат изградба на помошен круг, ограничен на овална. Истото важи и за дефинирањето на линијата на усните. За да се утврди, се гради само една линија, што ќе ја означи ниската точка на устата. Некои сметаат дека поделбата на четири делови од растојанието од носот до брадата е излишна.

Ако сте навистина заинтересирани за правилно исцртување на личното лице, проучувајте неколку различни лекции кои ќе се разликуваат еден од друг. Изберете за себе нешто индивидуално. Само со обиди и грешки може да произведете уникатна техника која ви е потребна исклучиво.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече ѕвезда пеперутка од анимирана серија "Ѕвезда против силите на злото"?Како да се привлече ѕвезда пеперутка од анимирана серија "Ѕвезда против силите на злото"?
Како да се привлече лицето на лицето: лекции за почетнициКако да се привлече лицето на лицето: лекции за почетници
Како да се подготви девојка во фази со молив?Како да се подготви девојка во фази со молив?
Како да се привлече патка убаво?Како да се привлече патка убаво?
Како да се привлече убави Микимаус?Како да се привлече убави Микимаус?
Како да се привлече орел со молив чекор по чекорКако да се привлече орел со молив чекор по чекор
Орел: како да се привлече величествена птицаОрел: како да се привлече величествена птица
Како да се привлече профил на лице на девојка, дете и возрасен мажКако да се привлече профил на лице на девојка, дете и возрасен маж
Како да се привлече трактор: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече трактор: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече суперхероите: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече суперхероите: чекор-по-чекор инструкција
» » Како да се привлече личното лице во целото лице?