obrechye.ru

Како да се привлече академски цртеж?

Студентите од средните и високообразовните образовни институции знаат од прва рака што е академски цртеж, бидејќи тоа обично е вклучено во наставната програма. Ова е целосно одвоено вид на фигура, што може да се припише на обуката. Искусни сликари исто така го применуваат во нивните дела, но како преглед, подготвувајќи се за поамбициозна и одговорна слика.

академски цртежНе мислам дека е лесно да се подготви, треба да ги покажете сите ваши вештини, да ја покажете уметноста на скицирање, да ја пренесете јачината на звукот во авионот. Обично академски цртање со молив, но исклучоци се можни. На пример, понекогаш мајстор избира таков материјал како сепија, јаглен или сангвиник. Тие се потешки за цртање отколку за графит, бидејќи сите овие материјали бараат вештина и вештина во работата. Покрај тоа, во случај на скицирање на погрешни потези, веќе не е можно да се избрише јаглен.

Академскиот цртеж се изведува на бела или тонна хартија. Во првиот случај, најсветлата сенка се смета за лист, а најтемни е заситен тон на молив. На тонирана хартија, светла креда се користи за да му даде на сликата сјај. Различните тонови од најлесниот до најтемниот зависи од вештината на уметникот и од способноста да се користат материјали.

Во зависност од поставувањето, се разликуваат неколку видови, во кои академската слика е поделена: портрет, фигура во облека или гола, торзо, биста, рацете, различна позиција на сликата. Цртежувањето на сликата е постепено, но не од еден агол до друг: дел од сликата се прикажуваат истовремено, само на време, детално, рафинирано, добиваат право, повеќе заситен тон.

академски цртеж портретАкадемскиот цртеж има неколку фази. Прво на сите, уметникот мора да направи скица со цел грубо да го претставува конечниот резултат на идната работа. Брзата скица ќе ви овозможи да разберете како да го организирате листот, да ги одберете вистинските пропорции, насоката на движењето на сејачот, односот на авионите итн. Потоа можете да почнете да скицирате за да го фатите ликот на портретот или движењето на сликата, да ги утврдите основните пропорции, насоката.

Следната фаза е изградбата на авиони, волумени, форми, перспективи. За да може да се прикаже лице, мора да се има познавање на анатомијата на телото, да се знае насоката и локацијата на мускулите. Исто така, треба да го опишете авионот во кој се наоѓа фигурата. Хечмингот се смета за последен, последен чекор. Тука уметникот треба не само правилно да го одбира тонот, туку и насоката на ударот, нејзиниот изглед и дебелина. Хечмингот ви овозможува да ги цртате предметите поблиску или подалеку, во хоризонтална или вертикална положба, за да формирате сенка и светлина.

цртање академски моливАкадемскиот цртеж е воведен во курикулумот на многу уметнички институции, затоа што на ученикот му овозможува да научат брзо и прецизно да ги пренесуваат на хартија најмалите детали за моделот, неговиот карактер, положбата, движењето. Ако некое лице може да се постави неколку часа, што ви овозможува да го проучите во детали, тогаш животните или птиците треба да цртаат многу брзо. Оваа техника на цртање ја развива имагинацијата и генијалноста на уметникот, ја учи употребата на разни материјали.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Цртање лекција: како да се привлече ШпицЦртање лекција: како да се привлече Шпиц
Видови на цртежи и слики: уметнички материјалиВидови на цртежи и слики: уметнички материјали
Молња Меквиан: како да се привлече карактер од цртан филмМолња Меквиан: како да се привлече карактер од цртан филм
Кроки е уметност или незначаен елемент?Кроки е уметност или незначаен елемент?
Техники на нетрадиционален цртеж за развој на креативниот потенцијал на децатаТехники на нетрадиционален цртеж за развој на креативниот потенцијал на децата
Лекции за ликовна уметност: како да се подготви 3D цртеж на хартијаЛекции за ликовна уметност: како да се подготви 3D цртеж на хартија
Како да се привлече лисја со молив и боиКако да се привлече лисја со молив и бои
Професионални моливи за цртање. Обоени моливи. Восочни моливиПрофесионални моливи за цртање. Обоени моливи. Восочни моливи
Чекор по чекор лекции: како да се привлече учител и наставнициЧекор по чекор лекции: како да се привлече учител и наставници
Сангина - што е тоа? Примена на сангвини во цртањеСангина - што е тоа? Примена на сангвини во цртање
» » Како да се привлече академски цртеж?