obrechye.ru

Како да се привлече автомобил со молив - мастер класа

Во оваа статија, ќе разгледаме две опции, како нацртај автомобил со молив. Првата опција - класичен Chevy автомобил во 1957 година, вториот - модерен спортски автомобил Ferrary.

Првата варијанта за тоа како да се привлече автомобил со молив

Chevy 1957 е еден од најдобрите автомобили што постојат денес. Пред да започнете со цртање, погледнете ја неговата фотографија, да ги дознаете сите детали на неа.

Следете ги црвените линии, линиите на претходната слика се означени со сива боја.

1. како да се привлече автомобил со моливНацртајте мал правоаголник (предниот дел на автомобилот), прикачете го на десната страна под агол голем правоаголник (патничка страна). Во долниот дел од предниот дел, назначете круг - ова ќе биде гума, додадете друга крива за да го направите тркалото. Задната гума треба да биде овална.

Ние го формираме целиот автомобил, ние цртаме дијамант за ова, добиваме качулка. Ги покажуваме ветровите и страничните прозорци, цртајќи три наклонети линии, поврзувајќи ги заедно, излегува на покривот.

2. како да се привлече автомобил Ние правиме преклопување на тркалата, како што е прикажано на сликата, да ги додадеме круговите внатре за означување на гумите. Со мали кривини формираме прозорци и ветробранско стакло.

3. како да се привлече автомобил во фазиСега страна калапи, тоа е составен во форма на долга Y-облик на цевка со отворени краеви. Над предната страна на калапот поставуваме три полукругови. Нацртај половина заден браник. За вратите извлекуваме прав и криви кривини, во нив - кратки прави линии, рачки на вратите.

4. како да се привлече автомобил во фази Цртежите на фаровите, се состои од мал круг и малку повеќе од обликот на кругот. За да го назначиме моторот V-8, се внесуваме бројка во облик на V помеѓу фаровите. Остатокот се повторува според предложената бројка.

5. како да се привлече автомобил Останува само да додадете неколку потези за да ја завршите сликата и да назначите сенка. Ако не беше можно да се научи од првиот пат лекција за тоа како да се привлече машина во фази, продолжи да тренира се додека резултатот нема да ви биде задоволен.

Втората опција е како да се нацрта автомобил со молив

Според мнозинството на возачи, спортот Ферари е незаборавно автомобил. Познат е низ целиот свет, благодарение на неговиот изглед и квалитетно склопување. Пред да ја започнете лекцијата за тоа како како да се привлече автомобил со молив, погледнете фотографии на Ферари.

Исто како и во првата варијанта, следете ги црвените линии.

  1. како да се привлече автомобил со моливПочетокот е ист, извлекува правоаголници, прави линии, круг и овални.
  2. како да се привлече автомобил во фазиЗа да му дадете на автомобилот вистинска форма, извлечете ги заоблените линии така што предниот дел, аспираторот, шофершајбната и покривот се заоблени. Секоја гума ја формираме со мал круг во кругот малку повеќе. Додадете ја дебелината на гумите. Над и десно од задното тркало, нацртајте наклонет линија за да го означите долниот раб на стаклото на возачот.
  3. како да се привлече автомобил со моливНацртајте овали за страничниот прозорец и дупката за гас. Од предното тркало до задниот дел направете крива линија, посочувајќи малку нагоре. Користејќи директни и искривени линии, ја формираме предната решетка, врати и покрив.
  4. како да се привлече автомобилДо задниот дел на предното тркало, ние цртаме фигура на L-форма, а под неа линиите, како и во предложената слика. Ние го исфрлиме браникот на автомобилот. На хаубата црта две паралелни линии и правоаголник под шофершајбната.
  5. како да се привлече автомобил со моливОстанува само да се завршат малите детали и да се затемни кога е прикажано на сликата.

Сега знаете како да цртате автомобили и класици и модерни спортови.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече убави Микимаус?Како да се привлече убави Микимаус?
Како да се привлече орел со молив чекор по чекорКако да се привлече орел со молив чекор по чекор
Како да се привлече оружје: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече оружје: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече трактор: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече трактор: чекор-по-чекор инструкција
Како да се подготви војник со молив? Чекор по чекор ќе разгледаме неколку начиниКако да се подготви војник со молив? Чекор по чекор ќе разгледаме неколку начини
Неколку начини како да се привлече автомобил "БМВ" на различни моделиНеколку начини како да се привлече автомобил "БМВ" на различни модели
Неколку начини како да се привлече автомобил на ВАЗ на различни моделиНеколку начини како да се привлече автомобил на ВАЗ на различни модели
Чекор по чекор лекции: како да се привлече учител и наставнициЧекор по чекор лекции: како да се привлече учител и наставници
Како да се привлече детска железница со парен мотор чекор по чекорКако да се привлече детска железница со парен мотор чекор по чекор
Како да се привлече Приори со едноставен молив лесно и без уметнички вештиниКако да се привлече Приори со едноставен молив лесно и без уметнички вештини
» » Како да се привлече автомобил со молив - мастер класа