obrechye.ru

Како да се подготви волк со молив - чекор по чекор цртање

Како да се привлече волк со молив? Волкот, како и секое друго животно, е тешко да се прикаже. За да нацртате волк, не треба да имате посебен талент за уметник, тоа е поважно да имате искуство во цртање на животни, бидејќи нема повеќе изразено животно од волкот. Посебна тежина е цртање со молив, бидејќи во црно-белите нијанси е потешко да се пренесе експресионизмот на очите и јасноста на линиите.

Значи сите исти, како да се привлече волк со молив? Еве ние ќе одиме преку чекори за да дознаеме како.

Како да се привлече волк со молив

Со цел да го нацртате телото на волкот, прво мора да прикажете три овали и да ги поврзете со линии. Обидете се да ги направите линии малку закривени, бидејќи ова е живо суштество, и нема директни линии. Понатаму, од централниот овал потребно е да се извлечат напред шепи, а истото да се прави и со задниот овален. Тука, исто така, треба да ги изберете линиите на вратот и малку повлечете го предниот дел на овалот напред. Исто така, ќе биде неопходно да се привлечат мали овали на свиоците на шепите - за да се поедностават понатамошните потези. Значи создаваме волк скелет.

Како да се привлече волк

Следно ние треба да создадеме преглед на волкот. За да го направите ова, ги поврзуваме рабовите на овалите со линии кои ги следат сите свиоци на шепите, вратот и главата. Исто така треба да нацртаме малку искривена линија од задната овална, која ќе биде опашка. Ги кружиме сите наши линии за да создадеме контура.

Додавање на контурата на волк крзно, опашка - Три-димензионални, а на главата - ушите, очите, носот, устата, и да го прикачите сите влакнести. Шепи кружат со сите свиоци, додајте им ноктите и меки волна. Во иднина, ние ќе го додадете во нијанси на сива волна, и на места каде што треба да има пати - сенки. Ние ги отстрануваме сите мазни линии од цртежот, само линиите што ја покажуваат волната треба да останат на цртежот, и даваме експресивност кон очите.

Насликани волци

Насликани волци

Значи ние одговоривме на прашањето: "Како да се привлече волк со молив?".

Постојат многу начини да се привлечат овие и други животни. Сето тоа зависи од тоа како сакате да го опишете волкот. Ќе застане, лага, седи, каде ќе изгледа. Сето тоа зависи од вас и од вашето искуство со цртање животни.

Ако стилови на цртање да се подели со сложеност, тогаш цртањето со молив ќе биде најтешко, но и најчесто. Друг, не помалку вообичаен, начин на цртање - специјални мечки. Волкот е експресивен животно со многу нијанси на волна, и подобро е да се користат специјални времиња за да се пренесе целата палета на нијанси на сива, црна, кафеава боја. Но, тоа е подобро да го направите со обоени моливи или бои.

Насликани волци

Благодарение на вешти комбинации на бои, можете да постигнете неверојатни резултати во цртањето на волци и други претставници на животинскиот свет.

Го разгледавме прашањето како да се подготви волк со молив, чекор по чекор расклопени, од што се состои процесот на цртање волк. Исто така, ги испитавме методите на цртање волци и како да им дадеме волумен, и сфатиле со различни стилови на цртање на овие животни. Според мое мислење, како да се привлече волк и што да се користи во цртањето е индивидуално прашање, и секој одлучува за себе како да го направи тоа.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече мечка: чекор по чекор инструкцијаКако да се привлече мечка: чекор по чекор инструкција
Ние ќе ви кажам како да се подготви волк целосно и нејзината муцка одделноНие ќе ви кажам како да се подготви волк целосно и нејзината муцка одделно
Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?
Уметност лекција: како да се привлече паунУметност лекција: како да се привлече паун
Како да се привлече патка убаво?Како да се привлече патка убаво?
Како да се привлече гуска убаво?Како да се привлече гуска убаво?
Како да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече девојка-девојка: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече девојка-девојка: чекор-по-чекор инструкција
Како да се нацрта папагалот во молив? Ќе дознаеме!Како да се нацрта папагалот во молив? Ќе дознаеме!
Размислете како да нацртате мравка чекор по чекорРазмислете како да нацртате мравка чекор по чекор
» » Како да се подготви волк со молив - чекор по чекор цртање