obrechye.ru

Како да се привлече Сонцето? Прави како што сме!

Бог го создал човекот по своја слика и подобие, и конечно, и во вас, исто така, се разбудил творецот. Дали сте изгубиле мир и спиење во потрага по одговор на прашањето како да се привлече Сонцето? Нема ништо полесно! Само треба да направиме како што сме.

како да се привлече сонцетоВие сте апсолутно во право ако мислите дека "цртан филм" Сонцето е лесно да се подготви. На крајот на краиштата, кога ќе ја погледнете вистинската светлина, која е висока на небото (не изгледа премногу долго), гледате само голема топка со заслепувачка светлина. И нацртајте круг во состојба на која било личност - Сепак, ние нема да трчаме напред, ќе кажеме како да го привлечеме сонцето во фази.

Чекор 1 - голема топка на светлината

како да се привлече зајдисонцеНајдете си два различни, но различни во дијаметар, тркалезни објекти со соодветна големина за вашиот лист хартија (чинија, кригла, монета или ЦД). Заокружете го оној што е помал на таков начин што ќе се појави кругот од точната форма.

Чекор 2 - детали за лицето

Уште еден едноставен чекор. Устата е само крива со две "загради" на краевите. Очите и веѓите се пар од два кратки конвексни сегменти. Имајте на ум дека устата е нацртана со мал агол, што го прави лицето на Сонцето малку повеќе интересно отколку ако левата и десната страна се симетрични. Слободно да експериментирате, вашиот внатрешен уметник најдобро знае како да го привлече сонцето за да ја создаде уникатната светла личност на вашиот цртан филм.

Чекор 3 - зраци

како да се привлече сонцето во фазиСтавете го подготвениот објект од поголема големина на врвот на работното парче на Сонцето, но не го заокружувајте, но приметете вертикална испрекината линија по овој круг.

Отстранете го објектот и нанесете уште една кружна испрекината линија околу сончевото лице, но со еден услов: секој удар мора да лежи само помеѓу две марки на голем круг.

Проверете ја сликата за да видите дали правилно ги следевте упатствата. Ова е еден од најважните чекори на патот кон совладување на дел од сликарството наречен "како да се привлече сонцето".

Чекор 4 - Додај криви

Тоа е време да додадете неколку криви на цртан сонце. Дајте, конечно, да сјае!

како да се привлече сонцето

Ставете го оловото на молив на било која испрекината линија од надворешниот слој и повлечете конкавна мазна линија до најблискиот мозочен удар од внатрешниот круг.

Продолжете ја кривата линија до следната точка од надворешниот круг.

Продолжете да цртате криви во истиот дух, додека не го добиете првиот слој од сјајни зраци.

Чекор 5 - конечна серија на криви

Ова е изборна лекција во фасцинирачката наука за "како да се привлече сонцето". Значи, ако сте задоволни со резултатот, можете да го прескокнете овој чекор.

како да се привлече зајдисонцеСуштината на овој чекор е да се повлече уште еден кружен круг помеѓу извлечените зраци, но треба да ги ставите потезите малку повисоко. Нацртајте мали кривини што ги поврзуваат завршените греди и испрекинатите линии на горниот ред како што е прикажано на сликата. Ќе добиете втор зрачен слој.

Чекор 6 - Украсување

Имајте на ум дека сонцето не е само портокалово, туку има светло-црвена контура околу лицето. Истата боја треба да биде насликана во долниот дел од зраците на вториот слој. Ова создава впечаток за ширењето на топлината и фактот дека ѕвездата е навистина многу жешка.

Се надеваме дека ќе уживате и ќе бидете сигурни дека тоа најголемата ѕвезда Нашиот универзум е едноставен и лесен. Но како да се привлече зајдисонце Сонцето? Следниот пат ќе дознаете за тоа. Подготви со нас!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече пантер: водич за почетнициКако да се привлече пантер: водич за почетници
Како да се привлече фудбалска топка? Корисни советиКако да се привлече фудбалска топка? Корисни совети
Уметност лекција: како да се привлече паунУметност лекција: како да се привлече паун
Неколку зборови за тоа како да се привлече возНеколку зборови за тоа како да се привлече воз
Како да се привлече орел со молив чекор по чекорКако да се привлече орел со молив чекор по чекор
Како да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече оружје: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече оружје: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече момче брзо и убаво?Како да се привлече момче брзо и убаво?
Како да се привлече мотоцикл: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече мотоцикл: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече фокси. Чекор по чекор лекцијаКако да се привлече фокси. Чекор по чекор лекција
» » Како да се привлече Сонцето? Прави како што сме!