obrechye.ru

`Нотр Дам де Парис`: уметноста не старее

"Катедралата Нотр Дам" - навистина бесмртна работа, која потекнува од пенкалото на познатиот францускиот писател Виктор Хуго. Поминаа речиси два века од неговото пишување, меѓутоа, многу луѓе во сите делови на светот сеуште го читаат овој фасцинантен роман. Производот е се што е потребно за читателот фасцинантна приказна, живописни слика на животот во изминатите години, драмски животи испреплетувањето и вечен проблем на заштита на човековите против неправдата на светот. Тоа е причината зошто катедралата Нотр Дам не ја изгубила својата важност денес.

Катедралата на Пресвета Богородица ПаризНа прв поглед, приказната е разбирлива, а ликовите на главните ликови не предизвикуваат двојно мислење. Но, само на прв поглед. Циганската Есмералда е слепа во нејзината љубов кон Фиби. Тој е убав и шармантен, но зад надворешноста лежи душата на вистински воин и хеликоптер. Клод Фроло е ист како негативен херој, и карактер сакан од илјадници читатели. Archdiakon е невообичаено интелигентен, иако беспомошен против сопствените чувства. Тој направи многу за да ја уништи младата циганка и уште повеќе - да ја спаси. Gringoire не фасцинира толку од Есмералда како нејзиниот млад kozochkoyhellip- И во однос на позадината на сето ова - сликата на hunchback Квазимодо: повеќето допирање и живи на сите. Изгледа како навивач, тој е поубав од сите убави луѓе во неговите дела!

Катедралата на Пресвета Богородица од ПаризОдделно е неопходно да се каже за сликите на Хуго. Она што вреди само главата, каде пред нас го отвора целиот Париз од поглед на птичјиот поглед! Општо земено, во романот Катедралата на Нотр Дам, описот игра многу важна улога. Читателите создаваат целосно чувство за присуство. Дури и ако никогаш не сте биле во Париз, прочитајте го овој роман - и ќе сакате да се вратите на вратата - Интересно е дури - колку авторитативни обележја на "оној" Париз преживеале денес?

Работата допира некои тенки жици во душата. Дури ни неговата приказна - да ја каже вистината, тој е едноставен. Чувства, солзи, драми. И - во места суптилен хумор. Сите овие знаци за заговор целосно ја содржат катедралата Нотр Дам. читателите гости велат дека зад оваа надворешна простота крие изненадувачки полн и богат производ - убавината и историјата, културата и уметноста. Патем, хумор Хуго стана причина за негативни критики по бројните продукции и адаптација на романот, каде што тој беше постојано се претвори внатре кон надвор чита и писатели, што го прави полесно за работа.

Катедралата на Пресвета Богородица од Париз ОписЗемете, барем, самата катедра, која заслужува ако не е насловот на посебен карактер, а потоа посебна приказната. Неговата величествена форма, составена од тула на настани и чувства, ја отелотворува цела Франција. Катедралата им помага на сиромашните, им обезбедува заштита и засолниште. И во тоа време тој немал оваа едноставна lyudyamhellip- Потсетиме дека во времето на пишување на роман во земјата во целост беснее револуција, дојде вознемирени дена од владеењето на буржоаската монархија.

Оригинална уметност не старее. Тоа е причината зошто историјата, играна во далечното минато (всушност, или само во имагинацијата на Виктор Хуго), го загрижува срцето досега.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Расудување на темата на романот "Les Miserables": Виктор Хуго ги запознава вистинските…Расудување на темата на романот "Les Miserables": Виктор Хуго ги запознава вистинските…
Лица на нашето општество: морално чудовиште - кој е тој?Лица на нашето општество: морално чудовиште - кој е тој?
Најпопуларниот премин од романот "Les Miserables": анализа и кратка содржина.…Најпопуларниот премин од романот "Les Miserables": анализа и кратка содржина.…
Катедралата на Нотр-Дам де Париз (Нотр Дам де Париз) - легенда за ПаризКатедралата на Нотр-Дам де Париз (Нотр Дам де Париз) - легенда за Париз
Во љубов и лесен Париз. Место, споменици на архитектураВо љубов и лесен Париз. Место, споменици на архитектура
`Ленинград`: анализа на песната (Манделштам). Анализа на песните Манделштам:…`Ленинград`: анализа на песната (Манделштам). Анализа на песните Манделштам:…
Виктор Хуго: Биографија и креативностВиктор Хуго: Биографија и креативност
Република Франција. Изберете град за патувањеРепублика Франција. Изберете град за патување
Клод Фроло, `Нотр Дам де Париз`: слика, опис, описКлод Фроло, `Нотр Дам де Париз`: слика, опис, опис
`Џамијата на Нотр Дам `: романско предупредување`Џамијата на Нотр Дам `: романско предупредување
» » `Нотр Дам де Парис`: уметноста не старее