obrechye.ru

Како да се привлече був: мајстор класа

Статијата раскажува како да привлече був. Се разбира, користејќи ги предложените инструкции, невозможно е да се создаде ремек-дело за уметничка изложба. Но, тука е да го скицирам за везење или толпата, боја плоча на ѕид направен од солено тесто, или се подготви модел за примена (на хартија или платно), и едноставно да се подготви една симпатична цртеж - тоа треба да излезе во ред. Особено, бидејќи оваа був е толку кул, како од детски цртан филм.

како да се привлече бувНачини да се создаде був

Една од опциите, како да се привлече був - е да се преведе сликата од завршената слика на вашиот лист. Пренесете ја сликата со помош на осветлено стакло или копирај хартија. Но, како да се привлече був, ако сликата во оригиналната слика е премногу голема или премногу мала, како можете да ја намалите или зголемите сликата? За такви случаи, постои опција - копирање на мрежа. Цртеж, кој треба да се копира на скала, е обележан со клетки. На неговиот лист, draftsman, исто така, се применуваат крст и вертикални ленти. Во секоја ќелија е неопходно да се пренесе тој дел од фигурата, која е прикажана во неа.

како да се подготви був во фазиМастер-класа "Како да се подготви був во фази"

  1. Така што може да излезе таква слатка птица-був, на листот ќе се напие рамен овал со едноставен молив без притисок, тоа ќе биде тело на птица.
  2. Одделно е изедначен триаголник. Тој земјата, се појави, го допира горниот дел на овалот. Темето на триаголникот е насочено кон овалот. Тој наскоро ќе се претвори во уши од був.
  3. Во близина на врвот на триаголникот има уште два овала кои се допираат меѓу себе и може да бидат малку наклонети кон едни со други горните делови - ова се идните очи.
  4. Меѓу очите има носот надолу. Во основата на овалот Нацртајте прсти.
  5. Од аглите на основата на триаголникот линиите се извлекуваат кон преглед на птичото тело - ова е внатрешниот дел од ушите. На страните цртаат крилја во форма на лисја.
  6. Од врвот во основата на триаголникот направете изрез, очите се прекрстени со прави линии - ова се очните капаци - и ги привлекуваат учениците. Дополнителни линии за поддршка се бришат со гума.

како да нацрта був со моливСега е јасно на сите како да се привлече був со молив, користејќи, во главните, геометриски фигури. Останува само да се наслика фигурата на птицата со бои, обоени моливи или маркери. Обично се користи за обојување кафеава и портокалова боја, оставајќи го стомакот на бувот бело. Многу сугерираат околу очите сенка повеќе темни нијанси.

уметничка визијаУметничка визија

Се разбира, овој мајстор класа "Како да се привлече був" е повеќе погодна за настава цртање најмладите уметници кои се преземаат на молив во рацете за прв пат. Затоа, очекувајте веднаш да добијат ремек-дело, тоа не вреди. Цртеж може да излезе од перото на младите уметници и детски, дете може да пропушти некои детали во него, на пример, да привлече ушите и крилја, но ќе обезбеди птица слушалки. Овие мали нешта му даваат на сликата одредена единственост и боја. Меѓу критичарите и на самите уметници за такви работи обично велат: "Тој (или таа) не гледа така!" Што е тоа, бебето треба да се пофали за некој слика и неговата работа висат на ѕидот или стави на албумот, посебно тато.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече Роза од `Barboskins`? Чекор-по-чекор инструкции за возрасни и…Како да се привлече Роза од `Barboskins`? Чекор-по-чекор инструкции за возрасни и…
Лекции за ликовна уметност: како да се подготви 3D цртеж на хартијаЛекции за ликовна уметност: како да се подготви 3D цртеж на хартија
Како да се привлече лисја со молив и боиКако да се привлече лисја со молив и бои
Како да се привлече сакура, симбол на земјата на изгрејсонцетоКако да се привлече сакура, симбол на земјата на изгрејсонцето
Како да се привлече земја против ѕвезденото небо? Детален опис на работатаКако да се привлече земја против ѕвезденото небо? Детален опис на работата
Мастер-класи: како да се привлече цртан филмМастер-класи: како да се привлече цртан филм
Детали за тоа како да се привлече чајникДетали за тоа како да се привлече чајник
Детали за тоа како да се привлече телефонДетали за тоа како да се привлече телефон
Мастер класа `Како да се привлече компири`Мастер класа `Како да се привлече компири`
Како да се привлече лекар брзо и лесноКако да се привлече лекар брзо и лесно
» » Како да се привлече був: мајстор класа