obrechye.ru

Како да се привлече јаболко: да научат да го гледаат убавото во обичните

Уметноста на изготвувањето и прикажувањето на мртвите животи бара уметникот да има доволно упорност и одредено знаење. Сепак, сите господари препорачуваат да започне со цртеж на обични ... јаболка. Ова може да се направи доста едноставно и брзо и паралелно "да се пополни раката" за посложени дела. Како да се привлече јаболко молив или боја? Дознај за тоа токму сега!

Пред сè, треба да кажеме дека можете да се префрлите на цртање на мртвите животи само откако ќе ги проучите правилата за светлина и сенка и обука за прикажување на основните ликови. Ова се основите на цртежот, без кој речиси е невозможно да се развие во оваа насока. Во овој случај, ние прво треба да знаеме како да нацртаме топка - во облик, јаболкото најмногу ја наликува оваа фигура. Во оваа статија ќе погледнеме како да привлечеме јаболко со молив и бои.

Цртеж со молив

За да се разбере како да се привлече јаболко, најдобро е да се започне со едноставен цртеж со молив. Ова ќе ви овозможи да го почувствувате обликот на овошјето, за да го пренесете нејзиниот волумен.

како да се подготви јаболко

1. Означете на листот местото каде што ќе се наоѓа вашето јаболко. Запомни дека вистинското овошје не може да има идеална форма, па треба да се додаде и обична топка неколку "humpbacks", кривини линии итн.

2. Идентификувајте го `рбетот. Веднаш одлучува која страна од светлината паѓа.

3. Прво, ги проучуваме најтемните места (спротивниот крај на јаболкото, жлебовите близу до `рбетот, итн.).

4. Потоа, работиме на penumbra. Ова е област под јаболко и просторот во близина сенка. Сенка и полусестрата во просек зафаќаат околу 1/3 од фигурата.

5. Обележете го долниот раб на плодот и означете го со мек молив (4B) сенката на рамнината отфрлена од јаболкото. Сенката, исто така, постепено се менува: во близина на самата јаболко, таа ќе биде најзаситената и постепено ќе дисипира со растојание.

6. Основниот тон не треба да биде премногу светла. Се пренесува со помош на лесни удари. "Ребрата" на јаболкото се означени со тенки ленти на тон потемни од околниот авион. На пример, ако свиокот е во полукругот, треба да биде означен со сенката на сенката.

7. Нежно затемнете го просторот во близина на работ на јаболката и подвлечете го долниот дел.

8. Намалете ги сите бои повеќе заситени. Ако треба да нацртате ѕид зад јаболко, контурите на овошјето треба да бидат потемни. Постепено, како и на масата, сенката треба да се распадне. Бидете сигурни да го оставите на местото каде што светлината хитови на јаболко под агол од 90 степени, т.н. нагласи - мала светла точка, одраз.

цртам јаболко

И ако додадете бои?

Многумина ќе бидат заинтересирани да научат како да привлечат јаболко со бои. Изгледот на светло-темните делови и наредбата за цртање во овој случај ќе биде приближно ист. Сепак, постојат неколку нијанси кои треба да се земат предвид:

  • За да го направите цртежот навистина убав, не ограничувајте се на боите што ги гледате. На пример, ако јаболката е целосно зелена, можете да користите не само различни нијанси на заситеност, туку и да ја помешате главната боја со жолта, синкава, дури и црвена боја.
  • Не плашете се од бојата. Погледни ја твојата "природа" - вистинско јаболко: природата не застана на бои. Тука не треба. Сликата треба да изгледа како да може да се каснат од забите и да се чувствуваат слатки јаболко вкус.
  • Уште едно правило е како да се нацрта јаболко со бои - не оставајте ја белата боја целосно бела. Ова треба да биде најлесна сенка на главниот тон (на пример, ако јаболката е црвена, можете да користите нежна розова или розова жолта боја).
  • Нема остри транзиции! Но, целата слика не е "измиена". Нијаците треба да бидат јасно видливи, но како "проток" еден во друг. И за да се постигне ова, вреди да не се трие границите со влажна четка, но успешно се применуваат различни бои една на друга.

основите на цртежот

Како што можете да видите, многу е лесно да се нацрта јаболко! Се надевам дека овој напис ќе ви биде корисен.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се подготви shopkins: јагода, бисквити и БериКако да се подготви shopkins: јагода, бисквити и Бери
Како да се привлече носорог во фазиКако да се привлече носорог во фази
Сакате да научите како да привлечете овошје?Сакате да научите како да привлечете овошје?
Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?
Лекции за ликовна уметност: како да се подготви 3D цртеж на хартијаЛекции за ликовна уметност: како да се подготви 3D цртеж на хартија
Разбирање како да се привлече крушаРазбирање како да се привлече круша
Како да се привлече букет рози во молив и акварелКако да се привлече букет рози во молив и акварел
Како да се привлече фудбалска топка? Корисни советиКако да се привлече фудбалска топка? Корисни совети
Како да се привлече прекрасен авион?Како да се привлече прекрасен авион?
Како да се нацрта моливката во фази?Како да се нацрта моливката во фази?
» » Како да се привлече јаболко: да научат да го гледаат убавото во обичните