obrechye.ru

Како да се привлече Мечо Пух во молив

Како да се привлече Мечо Пух, ако никогаш не сте допреле хартија и моливи од школските часови за цртање? Не е важно, бидејќи нема критики околу кој ќе ги избере и ќе ги избере сите "тест". Но, добивате одлична можност да го проширите слободното однесување на вашето дете со нешто друго освен ТВ и ДВД филмови за Вини Пух.Како да се привлече Мечо Пух

Ќе биде неопходно кратко да се врати на основите на училишната геометрија и да се осигура, според сопственото искуство, тоа точни науки истото често може да ни помогне во животот. Првото правило на цртежот вели: основата на секој објект е геометриска фигура. Без разлика дали станува збор за куќа, дрво, куче или човек, уметникот ги гледа поинаку од сите обични луѓе. Прво, ја оценува нивната форма, рамката на која ќе се применуваат останатите детали. За да претставуваат луѓе или ликови, кругот најчесто се користи, но ова правило не се применува секогаш.

Денес, Дизни Вини Пух служи како модел за нас, а обликот на овој дебел заб за заби најдобро се карактеризира со круг и овален. Значи, треба да ги скицираме главните линии на телото на мечето. Важно е однапред да се одреди што ќе направи вашиот карактер и да ја означи главната линија на дејствување во кратки потези на хартија. Подобро е да се започне со положбата на багажникот, а потоа да се нагласи областа каде што ќе се наоѓаат главата и нозете. Неопходно е од самиот почеток да се замисли каде главата се наоѓа во однос на багажникот. Можеби Вини-на-Пух го растргната вратот? Или, обратно, му ја спушти главата на градите и му се допадна? Внимавајте на пропорциите. Во нашата фигура, најголем дел е идниот стомак на мечката.

Можете да најдете други чекор-по-чекор дијаграми за тоа како да се привлече Вини Пух, но запомнете дека нашата слика не треба да содржи остри агли. Тука ги прошируваме нозете на телото во форма на мазни конуси или колбаси. Шепите на Мечо Пух се прикачени однадвор, како и секоја играчка, па не заборавајте да ја означите на сликата. Комплекс на прв поглед куп на овали - ова е иднината "рачки" и лактот набори, обидете се да ги повторите со точност. Следната слика ќе расчисти многу.

за Вини Пух Сега треба да ги поврземе сите кругови заедно, со бришење на непотребни линии со гума. Исто така, ја "рафинираме" главата и остатокот од мечка. Ако не знаете како да се подготви Мечо Пух, консултирајте се со вашето дете. Можеби нема доволно облека или лак?Мечо Пух Дизни

Тука, ги насликуваме ушите на мечката, ја означуваат супервилијата и овалот на носот. Најважен чекор доаѓа: ние треба да му дадеме карактер препознатливи карактеристики. Замолете го детето да донесе книга со илустрации, ако не е сигурна како да цртате. Вини-Пу е обично прикажан како среќен малку, и затоа се грижи за неговата насмевка. Потоа можете да продолжите со остатокот од работата за накит.Како да се привлече Мечо Пух

Ако сакате да го заживеете мечениот младенче и да го дадете волуменот, можете да ги засенчите само оние делови што треба да "длабоко" во авионот. Не е толку тешко, едноставно направете неколку лесни удари со молив, а потоа со сенката, во салфетка или со памук, ја затемните сенката во вистинските насоки. Додајте длабочина во сенките каде што е потребно, притискајќи потешко на молив.

Дизни Вини Пух

Нашата Мечо Пух е целосно завршена и задоволна од животот. Сега му треба само некои од услугите на вашиот помал чирак. обоени моливи на готов.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече вазна во едноставен молив во фазиКако да се привлече вазна во едноставен молив во фази
Цртање часови за деца: како да се привлече куќа во молив чекор по чекорЦртање часови за деца: како да се привлече куќа во молив чекор по чекор
Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?
Дали сте заинтересирани како да привлечете печурки?Дали сте заинтересирани како да привлечете печурки?
Тајните на цртежот: како да се привлече "КамАЗ" со моливТајните на цртежот: како да се привлече "КамАЗ" со молив
Зајак од "Вини Пух": карактерна анализаЗајак од "Вини Пух": карактерна анализа
Што Вини Пух јаде во светски познат бајка?Што Вини Пух јаде во светски познат бајка?
Кристофер Робин - кој е тој?Кристофер Робин - кој е тој?
Советски или американски: Мечо Пух на оваа и на другата страна на океанотСоветски или американски: Мечо Пух на оваа и на другата страна на океанот
Детали за тоа како да се привлече чајникДетали за тоа како да се привлече чајник
» » Како да се привлече Мечо Пух во молив