obrechye.ru

Како да се привлече замок. Чекор-по-чекор инструкција

Ако не знаете како да нацртате замок, тогаш најпрвин треба да одлучите за што ќе биде. Замислете го визуелно, треба да имате барем општа форма во вашата глава. Дефинициикако да се привлече замокДали објектот ќе биде обемно или дво-димензионален, гледајќи нагоре или сквотот, светло и декоративно, или повеќе како тврдина. Откако ги презентираше контурите на замокот, можете да ги пренесете на хартија. Во оваа фаза, тие ќе бидат нешто како облак, што е потребно за правилно да го обележите листот и да не пропуштате ништо. Затоа, само треба да ја одредите силуетата на заклучувањето и прегледот на позадината, само со кликнување на молив.

Потоа да продолжи со цртање на најголемиот дел на замокот - кули, згради, покриви, итн Првиот чекор е да се идентификува секој посебен елемент, а потоа обнова со вршење на хоризонтална и вертикална ... Тие се наменети за да се обезбеди дека објектите биле уредни, симетрични, а не "полни" со поглед на раб на листот.

Сега се развива разбирање за тоа како да се подготви замок, а веќе има својата форма, но треба естетски елементи пред вас. Затоа, за еден таков "гола" замокот ние додадете детали: прозорци, балкони, врати, оџаци, battlements, кубиња, ќерамиди и ѕидање на ѕидовите. Во принцип, сè, на што ќе има доволно имагинација. Ова ќе му даде интегритет. Замокот со молив ќе изгледа некомплетна без такви ситници веселат окото.

како да се привлече замок во фази

Следно, можете да го дадете обемот на цртежот со засенчување на темни места или додавање на боја на неа. Исто така е пожелно да се отвори позадината во зависност од целта на бравата. Тоа може да биде скриени скривалиште со змеј опкружен со ров, и готска куќа која стои на највисокото место во градот, и слично "Гнездо на ластовица" на карпа лице. Утврди за себе место во кое плодот на имагинацијата ќе изгледа најоргански, и ќе додаде позадина. Се надеваме дека резултатот ќе ве задоволи и вие и членовите на малото семејство.

Се чини дека ништо не е комплицирано во ова - седнат и бои, но многу луѓе се соочуваат со фактот дека едноставно не знаат што да додадат на нивната слика, како да се направи тоа интересно. Впрочем, главната работа не е како да се подготви замок, но каков вид на заклучување да се подготви. Ова е разбирливо, бидејќи не секој ден ги гледаме бравите. Најдобар начин да го направите ова е да погледнете неколку ресурси посветени на архитектурата. Од таму можете да ги добиете вистинските детали, а имагинацијата секогаш ќе го најде вистинското место за нив. Главната работа езамок составен од молив Не плашете се да создадете нешто ново. Како по правило, луѓето кои го зедоа цртежот на замокот веќе знаат приближно како ќе изгледа. И книгите за архитектурата ќе помогнат да ги дополнат потребните ситници.

Значи, сега знаете како да цртате замок во фази. Единствено што остави да ве советува - ако се сомневате во нешто, замислете си како жител на вашиот цртеж и сомнеж ќе исчезне. На пример, ако не знаете дали ви треба балкон во средината на кулата или не, размислете за тоа, но колку често се качувате, спирала скалила, ќе престане да му се восхитува на погледот без да стигне до врвот. Ова ќе помогне да не се наруши логиката и интегритетот на работата.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се подготви роза со молив: чекор по чекор обукаКако да се подготви роза со молив: чекор по чекор обука
Како да се привлече вазна во едноставен молив во фазиКако да се привлече вазна во едноставен молив во фази
Не знаете како да нацртате коцка? Оваа статија е за вас!Не знаете како да нацртате коцка? Оваа статија е за вас!
Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?
Како да нацртам лист од јавор со молив? Чекор-по-чекор инструкцијаКако да нацртам лист од јавор со молив? Чекор-по-чекор инструкција
Како да се подготви планините со едноставен моливКако да се подготви планините со едноставен молив
Како да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече баба: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече оружје: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече оружје: чекор-по-чекор инструкција
Како да се привлече трактор: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече трактор: чекор-по-чекор инструкција
Како да се подготви кенгур со молив чекор по чекор?Како да се подготви кенгур со молив чекор по чекор?
» » Како да се привлече замок. Чекор-по-чекор инструкција