obrechye.ru

Како да се привлече оган со помош на Photoshop

Зачудувачки слики може да се создадат сега занаетчии кои освоиле графички уредници. Меѓутоа, ако порано не многу обични корисници се случи да создаде нешто вредно, сега имаме многу совети на располагање. Знаењето не се чува во најстрога тајност, а претходно незамисливите ефекти стануваат нешто обичен.

како да се подготви оган

Некои навидум сложени техники се многу лесни за изведување. На пример, пламенот во "Фотошоп" е многу едноставен за цртање. Вие само треба да се сетам на точниот редослед на активности.

Значи, да разгледаме, како да се подготви оган, користејќи го Adobe Photoshop CS3 уредникот.

Чекор 1. Отворете ја програмата. Направете датотека со 600x600 пиксели. Поставете го режимот на боја на RGB.

Чекор 2. Пополнуваме позадина со црна боја. За да го направите ова, користете ја алатката "Пополнете".

Чекор 3. Направете нов слој со кликнување на иконата "Креирај нов слој" на соодветниот панел (во долниот десен агол). Тоа веднаш ќе се одрази под името "Layer 1".

Чекор 4. На алатки изберете "Четка". Десен-клик на нашето платно, поставете ја вредноста на цврстина на нула, одберете ја големината на четката произволно, но не е премногу голема. Основната боја е бела.

Чекор 5. Нацртајте вертикален триаголник на десната страна на платно. Не бидете премногу ревносни, рабовите треба да бидат нерамни. Внатре во фигурата, исто така, направи некои произволни потези.

Чекор 6. Во хоризонтално мени изберете "Филтри" → "Стилизирај" → "Ветер" → "ОК". Во параметрите не се менува ништо. Повторно повторете го преклопот.

Чекор 7. Ротирајте ја сликата. За да го направите ова, изберете "Измени" → "Трансформирај" → "Ротирај 90o стрелките на часовникот "

Чекор 8. Преместете го нашиот иден оган подолу со користење на алатката "Премести".

Чекор 9. "Замаглување" → "Гаусова заматеност" → поставете ја радиусната вредност на околу 2.5 → "ОК", така што ја даваме скицата малку магла.

Чекор 10. Да се ​​даде на иднината боја на пламен (ова е еден од најважните аспекти на тоа како да се подготви огнот), во контекст менито "Слика" изберете ја ставката за "Корекција» → «Хуе / Заситеност". Стави штикли пред "Тонирање". Ги поставивме следните параметри: тон на тон 40, сатурација 100, контраст -35. Можете сами да експериментирате со боја.нацртај оган

Чекор 11. Сега треба да креирате дупликат од "Layer1". За да го направите ова, кликнете на неа со десното копче на глушецот и во отворениот контекст мени изберете соодветна команда.

Чекор 12. Прави исто манипулации со дупликат како што е опишано во чекор 10. Треба да добиеме црвена боја. За ова, параметрите се поставени на следниов начин: тон на тон 0, сатурација 80, контраст -10. Параметрите на преклопот се менуваат од "Нормално" на "Јасност на стеблото".

Чекор 13. Држете го CTRL на тастатурата и кликнете на двата слоја со празнините на пламенот. Сега тие се обележани. Кликнете на нив со десното копче на глувчето и одберете "Merge Layers".

Чекор 14. Сега најважно е како пореално да се подготви оган. пламенот во ФотошопСо алатката "Прст" почнуваме да ја даваме нашата скица на обликот на пламенот. Немојте да се колебате да играте со дијаметар, само со обиди и грешки можете да создадете квалитетен цртеж. Најдобро е да се стави слика на вистински оган пред вас.

Ако сакате, повторно можете да го повторите чекор 10, давајќи му на пламенот повеќе црвена боја. Ова ќе го направи цртежот поживописен. Можете исто така да експериментирате со ефектите на слоеви.

Можете да привлечете оган не само на начин опишан погоре, но ова е еден од наједноставните и разбирливи за почетните методи. Го користи минималниот број на команди и неразбирливи термини.

Ефектот на пламенот е многу убав. Со него, можете многу интересно да ги ревитализирате вашите фотографии. Како да се привлече оган, во кој случај да го користите како декорација - зависи од вас.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Двојна изложеност во "Фотошоп": карактеристики, препораки и ефектиДвојна изложеност во "Фотошоп": карактеристики, препораки и ефекти
Adobe Photoshop: како да го користите, од каде да започнете newbie?Adobe Photoshop: како да го користите, од каде да започнете newbie?
Како да креирате слој во Photoshop: три лесни начиниКако да креирате слој во Photoshop: три лесни начини
Како да го направите ефектот на "фише" со свои раце?Како да го направите ефектот на "фише" со свои раце?
Како да направите колаж во PhotoshopКако да направите колаж во Photoshop
Може ли да креирам лого?Може ли да креирам лого?
Како да направите слика нацртана со PhotoShop?Како да направите слика нацртана со PhotoShop?
Како да се отстрани ознаките од сликата со графички уредувач?Како да се отстрани ознаките од сликата со графички уредувач?
Како да направите рефлексија во водата во Photoshop. Алатки, ефекти во PhotoshopКако да направите рефлексија во водата во Photoshop. Алатки, ефекти во Photoshop
Како да направите градиент во PhotoshopКако да направите градиент во Photoshop
» » Како да се привлече оган со помош на Photoshop