obrechye.ru

Знаеш ли зошто Герасим го удавил Муму?

Приказната на Тургенев "Муму" ја импресионираше целата публика, која ја прочита. Никој не можеше да разбере зошто Герасим го удавил Муму. Сите читатели на оваа слика и до ден-денес до солзите. Беше 155 години откако беше напишана приказната, но вреди да се спомене само како ужасната сцена ми доаѓа на ум. Беше забележано дека населението кое ја чита приказната на Тургенев навистина се грижи за прашањето: "Зошто Герасим го удавил Муму?" Навистина, зошто? Впрочем, Герасим го сакаше Маму, таа беше незаменлив и верен пријател со него! Има многу одговори и претпоставки, ние ќе разгледаме некои од нив.зошто герасим ја удавил мама

Главната работа е заговорот. Приказната се чита во еден здив, сè оди лесно и лесно. Читателот има чувство на сочувство за Герасим, кој е лишен од својата судбина. Но глумениот голман кај каприциозната и арогантната дама имаше големо и симпатично срце. И главниот лик се среќава со куче, кое започнува да се сака со целата своја душа. Кучето станува единствениот вистински пријател на Герасим. Што се случува тогаш? Зошто Герасим го удавил Муму? Според приказната, дама нареди нејзиниот слуга да се ослободи од кучето. Прво, Маму е киднапиран, но ги гризнува јажињата и се враќа кај мајсторот, а по втор пат е наредена да убие. И за оваа мисија, никој друг освен Герасим се обврзува. Откако Герасим се удавил во реката Маму, ја напушта дамата во селото.

Всушност, се поставува прашањето: "Зошто Герасим го удавил Муму?". Тој лесно можеше да оди со неа во селото. Некои се сомневаат дека ова е живот став, образовани систем кмет - во смисла дека тоа не треба да се бунтува, тоа треба да се усогласат со цел и понатаму. Други велат дека Тургенев помина низ живот со фразата Оскар Вајлд "Ние секогаш ги убиваме оние што ги сакаме". Сепак, други веруваат дека се Тургењев беше искрен, чесен човек, и ако тој му беше наредено да се направи такво нешто, тогаш тој би го направил без двоумење.gerasim mumu

Постои верзија која Тургенев напиша приказна, меѓу чии линии беше отелотворена библиска приказна, раскажувајќи за Авраам и Исак. Ова е приказна за тоа како Бог му заповеда на Авраам да го жртвува својот син Исак. Авраам е веќе во старост, разбира дека нема да има повеќе деца и премногу го сака својот син Исак. Спротивно на сето ова, Авраам и неговиот син одат на планината, така што неговиот татко ќе го жртвува. Многу слична на приказната за Герасим и Муму. Во улогата на Авраам е Герасим, а во улогата на Исак - Мумубаринот е претставена во улогата на Бога. Еден или друг начин, постои сличност, и може да размислите за тоа.зошто герасим ја удавил мама

Зошто Герасим го удавил Муму, до денес, не може да разбере како големите филолози и сите читатели на Тургенев. Работата е прилично сурова и нефер. Таквата проза не секој возрасен човек може да застане, туку децата уште повеќе. Впрочем, во центарот на заговорот - двајца пријатели, а еден од нив го убива другиот. Муму му веруваше на Герасиму, таа избега од крадците до него. Кучето му дало живот на својот господар, но одлучил да се ослободи од него на овој начин. Интересно е што Герасим сѐ уште беше, ќе биде казнет или не, ако тој не го послуша. Главната работа беше да се исполни наредбата! Тој го стори тоа без дури и размислување. Длабока филозофија на оваа работа ќе биде загрижена од повеќе од една генерација читатели.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Резимето на `Муму` не ја пренесува суштинатаРезимето на `Муму` не ја пренесува суштината
Резиме на омилената приказна на АсијаРезиме на омилената приказна на Асија
Резиме на ИУ "Муму" ТургеневРезиме на ИУ "Муму" Тургенев
"Арктур ​​е куче на пес": наратив на приказната"Арктур ​​е куче на пес": наратив на приказната
Кој напиша "Муму"? Приказната за "Муму" ТургеневКој напиша "Муму"? Приказната за "Муму" Тургенев
Приказната за Кусак Андреев. Резимето ја воведува историјата на кучињата скитнициПриказната за Кусак Андреев. Резимето ја воведува историјата на кучињата скитници
Интересни факти за животот на Тургенев. Години на животот на ТургеневИнтересни факти за животот на Тургенев. Години на животот на Тургенев
Опис Герасим од приказната `Муму`. Тургенев. Надворешна и внатрешна содржина на…Опис Герасим од приказната `Муму`. Тургенев. Надворешна и внатрешна содржина на…
Приказната за И. Тургенев `Муму`: карактеристика на ГерасимПриказната за И. Тургенев `Муму`: карактеристика на Герасим
Значењето на името Герасим. Интерпретација на имињаЗначењето на името Герасим. Интерпретација на имиња
» » Знаеш ли зошто Герасим го удавил Муму?