obrechye.ru

Како да се привлече зајак со молив

Способноста да се подготви животни е посебна уметност што секој може да научи, ако сакаш. Цртеж на овие живи суштества, важно е да се запамети дека животните се многу мобилни, па сликата мора да ја пренесе целосната динамика на нивното однесување. Соодветно на тоа, колку повеќе активно животното се однесува природна средина, толку потешко е да се подготви. Можеби, еден од најпопуларните претставници на фауната, кој најчесто се обидува да прикаже, е зајак.

Многу луѓе го поставуваат прашањето: "Како да се привлече зајак, па се покажа убаво и изгледаше како жив" За да го направите ова, треба да направите неколку стандардни чекори за цртање. И зајакот ќе изгледа како жив.

Пред да нацртате зајак, треба да одлучите кое животно го сакате подготви: цртан филм или обични со долги уши. Многу чекори зависат од овој избор, кој ќе треба да се направи за време на цртањето, така што сликата е убава и уредна.

Размислете за првата опција (ако сакате да нацртате цртан филм зајак со едноставен молив). како да се привлече зајак во фазиТогаш ќе имате логично прашање: "Како да се привлече зајак со молив?" Во овој случај, прво можете да ги прикажете контурите на муцката на животното. Потоа извлечете ги сите детали: очите, носот, ушите, устата и забите. Следниот чекор ќе биде сликата на нозете и телото на животното. Тогаш е неопходно да се додадат задни нозе и да се завршат недостасува мали детали за надворешноста на животното: клунот, ноктот, крзно и други.

Потешко е да се прикаже вистински зајак, бидејќи во оваа бројка ќе има повеќе детали. Покрај тоа, неопходно е животното да се направи како што е можно повеќе наликува на сегашноста, бидејќи само во овој случај цртежот ќе биде убав, завршен и ќе привлече внимание. За сето ова испадна, треба да знаете, како да се привлече зајак чекор по чекор.

како да се привлече зајакПрвиот чекор кон успешна слика на замисленото животно ќе биде означувањето на нејзините делови од телото. Најдобар начин да се направи ова е со помош на овали. Со други зборови, прво обележете ги овалите и круговите каде што вашиот зајак ќе има глава, каде што е телото, и каде што шепите се. Во оваа фаза неопходно е да се одреди положбата во која животното ќе биде претставено, без разлика дали ќе се повлече во движење или во статична положба.

Како да се привлече зајак? За да го направите ова, неопходно е да ги поврзете добиените овали со мазни искривени линии за да ја дадете посакуваната форма на телото на животното. Исто така е важно да се обрне внимание на пропорционалноста на сликата. Откако ќе се следат облиците на телото на зајакот, продолжуваме до сликата на помали детали: очите, носот, ушите. Бидејќи се обидуваме да го нацртаме најверодостојното животно, на крајот на сликата неопходно е да се означат сенки, а исто така и да се изработува крзното на зајакот. За да го направите крзно изгледа убаво, неопходно е да се применат кратки паралелни удари (околу 0,5-1 см должина) со молив, прилагодување на притисокот. Според тоа, притисокот врз молив е повисок, каде што сенката паѓа на крзното на зајакот. На истото место каде што кожата на животното се капе на сонце, потезите треба да бидат светли.

како да се привлече зајак со моливЗначи, сега знаете како да привлечете зајак и да видите дека процесот не е толку комплициран. Главната работа во тоа е да се забавувате со цртање! И тогаш сите ќе му се восхитуваат на твојата слика без исклучок!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече "Па чека!" - чекор по чекор лекцијаКако да се привлече "Па чека!" - чекор по чекор лекција
Молња Меквиан: како да се привлече карактер од цртан филмМолња Меквиан: како да се привлече карактер од цртан филм
Сега да разговараме за тоа како чекор по чекор да го нацртаме коњот со моливСега да разговараме за тоа како чекор по чекор да го нацртаме коњот со молив
"Кој го врамени Роџер зајак?" - најдобар филм од 1988 година"Кој го врамени Роџер зајак?" - најдобар филм од 1988 година
Мастер класа `Како да се привлече зајак`Мастер класа `Како да се привлече зајак`
Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?Цртање часови со деца: како да се привлече зајак во молив чекор по чекор?
Посета на "Школата за чудовишта", или Како да се привлече "Monster High"Посета на "Школата за чудовишта", или Како да се привлече "Monster High"
Како да се подготви девојка во фази со молив?Како да се подготви девојка во фази со молив?
Лекција за цртање. Како да се привлече краваЛекција за цртање. Како да се привлече крава
Како да се привлече животно во фази со молив? Како да се подготви миленичеКако да се привлече животно во фази со молив? Како да се подготви милениче
» » Како да се привлече зајак со молив