obrechye.ru

Чекор по чекор научиме како да привлечеме вазна

Техниката на цртање вазна е една од фазите на учење академски цртеж во уметничките образовни институции. Учениците од таквите училишта привлекуваат главно мермерни или гипсени садови. Ако сте почетник уметник, изберете вазна од наједноставната форма.

Во овој случај, подобро е да се повлече на вертикално поставен лист хартија. Меѓутоа, ако имате ниска широка вазна, листот може да се постави хоризонтално.како да се привлече вазна Во првата фаза, кога ја започнуваме задачата, како да исцртаме вазна, ја утврдуваме оската на нашиот цртеж. За да го направите ова, во средината на листот, означете ја вертикалната линија и, со нормална рамнина во близина на долниот раб на листот, поставете ја положбата на дното на вазна. Од оваа точка по должината на вертикалната линија ја одредуваме висината на вазна. Во овој случај, трага до горниот раб на листот треба да биде место за бои.

За да се разбере, како да се привлече вазна, Потребно е да се разберат од кои делови се состои. Може да има конвексен дел, вратот, некои други детали. Во нашиот пример, ова е сферичен конвексен дел и цилиндричен врат. Неопходно е да се утврди на која надморска височина на почетокот и завршетокот на вратот, каде што се наоѓа најконвексниот дел, и да помине низ овие точки светли хоризонтални права линии. Овие се помошни линии, и да ги привлече подобро тешко молив без притисок.како да се привлече вазна со цвеќиња

Следно ние треба да го откриеме односот на ширината на вазна и неговата висина во различни делови, како и неговите индивидуални делови во дебелина меѓу себе. Означи на сегменти на хоризонтални линии, приближно еднаква на дебелината на вратот, конвексниот дел. Сега треба да ги поврземе крајните точки на овие сегменти со тенка линија, одржувајќи ја симетријата на десната и левата страна на објектот.

Ги издвоивме контурите на садот. Сега треба да размислиме како да привлечеме вазна за да изгледа реалистично. На дното, вратот на производот и местото на спојување на цилиндричниот дел со сферични, според законите на перспектива, обично се нацртани во форма на елипса. Отстранете ги дополнителните линии што сте ги користеле за да изградите со гума, и заокружете го цртежот околу контурите.

Како да нацртате вазна за да ја видите обемот на објектот? Карактеристиките на обликот на објектот се пренесуваат преку светлиот хиароскору. Секогаш, со примена на сенки на сликата, прво одлучете која страна од светлината паѓа. Местата подалеку од изворот на светлина изгледаат потемни и обратно. Истото може да се каже и за конкавни и конвексни места на вазна. Мозочен удар, обидете се да ги повторите линиите на објектот со линии, иако е можно и директно засенчување во различни насоки. Прво, со chiaroscuro, назначете најмал конкавни и најконвексни делови на садот и само тогаш започнете со детали.техника на цртање

Обрнете посебно внимание на вратот. Тука треба да се стави сенка, така што може да се види дека можете да ставите цвеќе во вазна. Бидејќи нема многу светлина внатре, направете потемна сенка на ова место.

И, конечно, откако го завршивте овој дел од сликата, можете да размислите како да нацртате вазна од цвеќе. Ова не е многу тешко, ако го дизајнирате секој цвет во вид на круг, во кој ќе се наоѓа пупка.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се привлече пантер: водич за почетнициКако да се привлече пантер: водич за почетници
Симетричен цртеж на предмети од правилна формаСиметричен цртеж на предмети од правилна форма
Модуларна оригами: вазни подни шеми за почетнициМодуларна оригами: вазни подни шеми за почетници
Што да направите за да направите рози да стојат долго во вазна, или да го продолжите животот на…Што да направите за да направите рози да стојат долго во вазна, или да го продолжите животот на…
Вазна со цвеќиња и разгледница - убава рачно изработена ствар за Денот на мајкатаВазна со цвеќиња и разгледница - убава рачно изработена ствар за Денот на мајката
Како да се привлече вазна во едноставен молив во фазиКако да се привлече вазна во едноставен молив во фази
Како да се привлече илузија? Ќе дознаеме!Како да се привлече илузија? Ќе дознаеме!
Како да направите вазна од хартија. Како да направите вазна од брановидни хартијаКако да направите вазна од хартија. Како да направите вазна од брановидни хартија
А вазна хартија со свои раце. Како да направите оригами `ваза од хартија`А вазна хартија со свои раце. Како да направите оригами `ваза од хартија`
Модуларна оригами: вазна за хартиени цветови.Модуларна оригами: вазна за хартиени цветови.
» » Чекор по чекор научиме како да привлечеме вазна