obrechye.ru

"Мајчинска љубов" е дело што го претвора светот во себе

За мајчината љубов, можете да зборувате бескрајно. Но, тешко некој може да се опише овој феномен повеќе сеопфатно од Анатолиј Некрасов. љубовта на една мајка, според писател, за разлика од другите видови на љубовта што е невозможно да не се забележи. Тоа содржи многу нечистотии и нијанси на чувства: од љубов за детето, себичност кон него, желбата на себе, чувство на сопственост, дури и гордост. И, за жал, повеќето љубов во овој опсег е незначителен malohellip- Така вели Некрасов, а идејата тој ни ја дава во својата брилијантна работа "љубовта на една мајка."мајка љубов

Неколку години по објавувањето книгата беше препечатена десетици пати и беше преведена на неколку јазици. Обемот на работата е мал, но се допира до такви проблеми кои го претворија светот во поглед на стотици илјади луѓе, отворајќи нов поглед на сопствените судбини. "Мајката љубов" не е лесна уметничко дело, туку цел систем. Систем кој ви овозможува да ги видите семејните фондации, односите на членовите на семејството целосно од други агли.

мајката љубов кон грдостаНепотребно е да се каже, "Мајка љубов" направи пристоен шум по неговото ослободување? Стотици реакции, илјадници гледишта беа нејзината природна последица. Многу жени по почетокот на читањето откриле нешто ново, го промениле вообичаениот поредок на мислите и донеле многу различни заклучоци. Некој едноставно ја отфрли книгата, не можејќи да прочита повеќе од една страница. Меѓутоа, читаните поглавја на "Мајкалната љубов" беа земени за душата, не се отпуштија, тие беа принудени да се вратат повторно одново и одново. И истите тие жени најдоа, купија, повторно ја прочитаа книгата, буквално преку сила.

Што се случи тогаш? Читателите беа длабоко благодарни на авторот за изразување на она што самите не можеа да го формулираат. Односот помеѓу мајките и нивните деца беше сосема поинаков. Не само жените, туку и мажите покажаа невообичаен интерес во книгата. "Мајката љубов" стана дури и десктоп алатка за некои психолози, а сепак им помага во решавањето на сложените и сложени семејни проблеми.

грда мајка љубовСамиот Анатолиј Некрасов, член на Унијата на руски писатели и искусен психолог, беше водечки специјалист во семејни односи. Морам да кажам дека неговата "мајчинска љубов" не беше единствената во психолошкиот клуч. Некрасов напишал повеќе од три десетина книги за хармонија во човечката душа, неговиот личен развој во однос на различните аспекти на животот. Најпознати од нив се "Живите мисли", "Човек и жена", како и "1000 и еден начин да се бидеш". Овие книги ќе ја претворат вашата гледна точка врз животот, ќе те набљудуваат светот и самостојно ќе најдат многу докази на трудот напишан од гениј авторот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Платонска љубов е што?Платонска љубов е што?
Моќната моќ на мајчината молитва за дететоМоќната моќ на мајчината молитва за детето
Мајчинска молитва за ќерката е непоколеблива свеќа на љубовтаМајчинска молитва за ќерката е непоколеблива свеќа на љубовта
Кои се тие - мисли на мудриот за љубовта?Кои се тие - мисли на мудриот за љубовта?
Изреки се мудри за љубовта и живототИзреки се мудри за љубовта и животот
Ошо: "Можете да зборувате за љубов засекогаш ..."Ошо: "Можете да зборувате за љубов засекогаш ..."
Љубовна лирика Некрасова - одраз на личните срдечни чувства на авторотЉубовна лирика Некрасова - одраз на личните срдечни чувства на авторот
Љуби го својот сосед. На кои начини се манифестира љубовта кон својот сосед?Љуби го својот сосед. На кои начини се манифестира љубовта кон својот сосед?
Пословици на народите на Русија за мајчината љубов. ПримериПословици на народите на Русија за мајчината љубов. Примери
Писател Анатолиј Некрасов: Биографија и креативностПисател Анатолиј Некрасов: Биографија и креативност
» » "Мајчинска љубов" е дело што го претвора светот во себе