obrechye.ru

"Сакам да направам бавен танц!"

Танцот е светло и сензуално тело на јазикот. Тој ви овозможува да ги искажете сите најинтимични и сложени чувства, да ги изложите искуствата и да ја импресионирате публиката со неговата вештина.

Дури и едноставното работење надвор од движењата во хореографска сала или дома пред огледало помага да се подигне расположението. Лирските чувства може да се изразат во бавен танц и, како што покажува практиката, помага да се справат со нив. Лирското расположение одговара на мирен танц. Кој да избере?

Класици

За многу танчери, класичната програма е од особена важност. Класичните танци обично се поврзуваат со балетот. Потоа, можно е да се изведат класични елементи и со брзо и бавно темпо, но студијата започнува со тивко темпо.

Многу луѓе се запознаени со концептите "Plie", "Batman", "Fouette" - само некои од основните елементи на класичниот танц.

Балетот учи како правилно и ритмично да танцува бавен танц.

Гранде во класичниот танц

Европска (стандардна) програма

Европска или стандардна програма - компонента на современи спортски и балски танци. Тука спаѓаат танцувањата како што се виенскиот валцер, бавниот валцер, танго, брз, фокстрот. Бавниот валцер и фокстрот се изведуваат со бавно темпо.

Бавниот валцерски танц е дел од програмата за проучување на танцори кои започнале, но не ја губи својата важност за возрасните. Танцот се карактеризира со тоа што се изведува на шест сметки со пауза и малку висат по третиот и шестиот.

Парот во валцер

Фокстрот танцува до осум резултати, а неговите потези се малку посложени отколку во бавниот валцер, но изгледа поинтензивно.

Латинска Америка програма

Втората компонента на танцување на спортско-баљарна е латиноамериканска програма. Ако стандардот постои веќе доволно долго на настани на високо ниво, тогаш Латинска Америка е нешто помлада од неа. Се појави врз основа на африкански танци, и преживеа до денес во форма на ча-ча-ча, самба, живе, румба. Вториот се изведува релативно бавно.

Мелодијата за румба е поделена на четири сметки, од кои вториот и третиот се малку побрз од првиот и вториот. Техниката е прилично комплицирана. Потребно е истовремено да се контролираат неколку групи на мускули истовремено.

Румба е забавен балетски танц, сензуален и романтичен, па според тоа, покрај техниката, танчерите се обврзани да извршат максимум емоции.

Танц

Други насоки

Уште не го одбравте вистинскиот танц? Не очајувај! Факт е дека уметноста на танцот не е ограничена исклучиво на балетски и спортски балетски танци.

Како пример, аргентинскиот танго не е дел од европската програма, но сосема постои како посебен вид танц. Името имплицира дека неговата татковина е Аргентина, а подоцна се стекна со популарност и во многу други земји.

За разлика од салата за танц, аргентинскиот е побавен, но не без акценти. Ова е неговата особеност: со помош на светли акценти на движењето на телото или музиката, можете да го вклучите аргентинскиот танго од бавен танц во побрзо.

Друга опција, која има поголема врска со современите стилови, е контемпорари. Неговото име е преведено од англиски како "модерност". Се карактеризира со убедливи движења, грчеви, скокови, сапуни и удари. Важно е да се одржи паралелната положба на рацете и нозете. Исто така од големо значење е импровизацијата. Ако во спортската топка и класичната кореографија, слободата е недозволива, тогаш импровизацијата во современата е нормална, па дури и почитувана работа.

Танц

Џез е насока не само музички, туку и танц. Може да биде бавно и побрзо, иако е препорачлива прва опција. Џезот е танцуван со осум резултати, припаѓа на модерните трендови и веќе практично станува еден чекор со класиците: многу позиции на рацете и нозете од џез-техника имаат свое име. На пример, сега постојат разлики помеѓу класичните и џез-позициите на рацете и нозете, иако претходното класично разбирање се сметало за единствена точна.

Друг бавен танц е кизомба. Таа често оди во фирма со семе и бачата. Сите овие танци се социјални, чија карактеристика е комплетната импровизација и недостаток на обврзувачки за еден партнер. Бачата се изведува со брзо темпо, со акценти на колковите на страните. Кизбому не може да игра со забрзано темпо. Бидејќи кизумба, која се извршува побрзо, се нарекува сперма. Таа ја учи девојката да ги почувствува движењата на својот партнер и да импровизира под водство. Момчињата учат одговорност за себе и за својот сопруг. Важно е за нив да можат компетентно да водат партнер и да ја заштитат од судири со други парови.

Танц

Како да танцувате бавен танц, така што сите ќе се задушат? За да започнете, изберете ја насоката што ви се допаѓа повеќе од другите.

Sickling

Најстариот стандарден танц е бавен танц или "бавен" - како што се нарекува во секојдневниот живот. Тој не треба да учи, тој е чест гостин на младински забави и дискотеки, но уште почесто може да се најде на настани за повеќе зрели луѓе.

"Сад" е тоа што двојката врши ритмички лулање на телото од страна на страна. Девојките обично се стави своите раце на рамениците на млади луѓе, млади луѓе се вратиме половината на жените. Постарата генерација задржува позицијата на рацете блиску до онаа како што е вообичаено во валцер: жена влечат кон право мажи рака - лево за кои derzhatsya- и десна рака е под партнер плешка, левата рака на една жена - на рамото на партнерот.

Заклучок

Горенаведената листа е далеку од завршена, но најпопуларните типови на игри се разгледуваат. Прекрасен бавен танц може да се изведува во буквално многу стилови. Изборот останува директно кај вас, во зависност од кој стил е најблиску до вас.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бразилски танци, нивната историја и традицииБразилски танци, нивната историја и традиции
Румба е танц на љубов и страстРумба е танц на љубов и страст
Што е танцување? Накратко за упатстватаШто е танцување? Накратко за упатствата
Што е валцер? Леснотијата izschestvo, шарм ...Што е валцер? Леснотијата izschestvo, шарм ...
Како да научите да танцувате тапан-чекор: совети за почетнициКако да научите да танцувате тапан-чекор: совети за почетници
Како да научите да играте тектоника (електро танц)Како да научите да играте тектоника (електро танц)
Движења за танцување. Движење за танц за децаДвижења за танцување. Движење за танц за деца
Фокстрот е танц со интересна историја и не помалку интересна техника на изведбаФокстрот е танц со интересна историја и не помалку интересна техника на изведба
Арапските танци на танцување се фасцинантна уметностАрапските танци на танцување се фасцинантна уметност
Фуете е фигура на танцФуете е фигура на танц
» » "Сакам да направам бавен танц!"