obrechye.ru

Кирил Бенедиктов: Биографија и креативност

Кирил Бенедиктов е руски историчар и политички научник, како и писател на научна фантастика. Неговата книжевна кариера започна во 90-тите, а веќе тогаш авторот дојде до првиот успех. Ја заработил славата на творецот на мрачните романи за човековата сегашност и иднината.

Биографија

Кирил Бенедиктов е роден на 2 март 1969 година во Минск. До седум години живеел во Белорусија, а потоа се преселил со своето семејство во рускиот главен град. Според сопствената изјава на авторот, главниот состанок во неговиот живот се случил во петто одделение. Потоа почнал да ги посетува лекциите од историјата на наставникот од Академијата за педагошки науки и буквално се вљубил во древните цивилизации и исчезнал.

Кирил Бенедикт

Затоа не е изненадувачки што на крајот од училиштето Кирил Бенедиктов одлучи да влезе во Историскиот факултет на Московскиот државен универзитет. Тука ги проучувал претколумските цивилизации на Латинска Америка. Сепак, Бенедиктов не ја избрал професијата археолог и доби специјалност во новата и модерната историја на Европа и Америка.

Во 1993 година, неколку часа пред почетокот на државниот удар, веднаш по дипломирањето, младиот човек отиде на белгискиот колеџ, каде што ги проучувал активностите на мировниците и етничките конфликти. Потоа работел во Јужна Кореја. Бев во можност да ја бранам мојата докторска дисертација посветена на политичките активности на ОБСЕ на Балканот. Авторот ги користи стекнатите знаења од областа на историјата и модерната политика во неговите книги, што ги прави уште пореални и живи.

Креативност

За прв пат Кирил Бенедиктов беше објавен во 1990 година, тоа беше приказна посветена на градот на мртвите. После тоа, веднаш излегоа 2 книги, кои му донесоа на писателот вистинска слава и признание: "Војната во Асгард", "Тестамент на ноќта". Овие приказни за бесмртното чудовиште и фашистичката одмазда беа голем успех и добија многу награди во областа на фантазијата. После тоа, авторот учествувал во проектот "Етногенеза" како автор на "Блокада" и "Гардијан на идеја".

змија и мангуста

Покрај тоа, Бенедиктов има авторска колумна во весникот "Взгляд". И на каналот Russia.ru беше емитувана програмата "Црното срце на Москва", во која беше кажано за мистичните места на нашиот главен град.

Бенедиктов Кирил, чии книги предизвикаа голем интерес и денес, за неговата книжевна кариера не само што им беа доделени наградите на писателот. Така, во 2010 година ја доби "Чеховската награда" на Унијата на писатели. Церемонијата се одржа во Централата на писателите во мала сала. Бенедиктов е автор на околу десетина романи и повеќе од 20 приказни. Покрај тоа, романот на писателот "Завет на ноќта" беше прикажан од режисерот С. Жигунов во 2008 година.

"Војната за Асгард"

Оваа книга беше објавена во 2003 година и беше веднаш прифатена од читателите и додели значителен број на разни награди во областа на руската фикција. Настаните се одвиваат во 2053 година. Во ова време, човештвото доживеало многу епидемии и војни, а западната демократија паднала. Сега светот е раководен од Белата преродба, фашистичка организација која се залага за генетска чистота. Веќе половина од населението во светот се наоѓа во притвор и резервации, но тоа не е доволно, а научниците се случува во движење Бела конечно да се стави крај на "човечки ѓубре". На бунтовниците има само еден начин да се бори против овој нов свет - тероризмот.

Книги на Бенедикт Кирил

Главниот лик, полковник Влад Basmanova познат како терористичка нула, да се проникне во основата на "Asgard" и уништи објектот под кодното име "Tollan", или милијарди луѓе ќе бидат осудени.

"Змија и мангуста"

Книгата е напишана во 2012 година и објавена во рамките на проектот "Етногенеза". Авторот кажува за агент на ЦИА со име Смит, кој е отпуштен од служба поради сомневање дека им помага на затворениците да избегаат од Гвантанамо. Во тоа време кинескиот Чен доаѓа кај него. Тој нуди Смит помогне да се врати на услуги и, за возврат, поранешниот агент да го убие Бин Ладен и терористите земе статуата на змија. За да ја олесни задачата, Чен му дава на Смит мангуста фигура, која треба да ја блокира моќта на Змијата. За да ја исполни задачата, тој ќе мора да се соочи со израелските специјални сили, американски фоки за крзно и мафијата на проклета.

војна за асгард

Книгата "Змија и Мангуста" доби многу позитивни повратни информации од читателите. Тие истакнаа фасцинантна приказна, и да препише детективска приказна и привлечен протагонист. Во принцип, ние може да се заклучи дека за дваесет години книжевна кариера Benediktov не само што не го загуби својот талент како писател, туку, напротив, таа продолжува да се развие и да се подобри.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Батиста: биографија на челјабинското момче Кирил ПетровБатиста: биографија на челјабинското момче Кирил Петров
Кратка биографија на Decl (Кирил Томацки)Кратка биографија на Decl (Кирил Томацки)
Свештеник - кој е ова? Големи придружнициСвештеник - кој е ова? Големи придружници
Биографија на Кирил Лавров, личен живот, фотоБиографија на Кирил Лавров, личен живот, фото
Кирил Туриченко: биографија на новиот член на групата "Иванушки интернационал"Кирил Туриченко: биографија на новиот член на групата "Иванушки интернационал"
Актер Кирил Кјаро: биографија, креативна патека и семејствоАктер Кирил Кјаро: биографија, креативна патека и семејство
Кирил Покровски: животот и смртта на рок музичарКирил Покровски: животот и смртта на рок музичар
Кирил Шамалов е млад бизнисмен-милијардерКирил Шамалов е млад бизнисмен-милијардер
Кирил Серебренников: личен живот и креативностКирил Серебренников: личен живот и креативност
Син на Дмитриј Нагиев е нова ѕвезда што се креваСин на Дмитриј Нагиев е нова ѕвезда што се крева
» » Кирил Бенедиктов: Биографија и креативност