obrechye.ru

Како да направите тетоважи: основни правила

Тетоважите не се модерен феномен. Ова е самоизразување. Затоа, не можеме да кажеме дека тие се популарни само кај бунтовни млади. Тие се нанесени од страна на двете бунтовни млади мажи, и зрели жени, и млади по дух од страна на старешините. И ако тие веќе го видоа видот, тогаш оние кои одлучија да го применат моделот на кожата за прв пат, можеби не знаат како да прават тетоважи. И неопходно е да се разбере, од кои фази се состои цртежот, да се знае како да се грижи за конечната "работа", неопходно е, бидејќи не е толку сигурно, како што некои го сметаат. Што да очекувате од тетоважа, што да се плашите, како да го контролирате процесот на аплицирање и како да се грижи за тетоважа потоа?како тетоважи

Процесот на креирање започнува со избор на слика за пренос на телото. Подобро е да не го оставиме господарот зад себе правото на таков избор, бидејќи секој има различни вкусови и ќе мора да носи тетоважа. Тетоважи со значење се само ако се внимателно обмислен и имаат историја. Никогаш едноставно убава слика не може да ги убеди другите дека носи нешто само по себе, ако не сте го собрале за себе. Одете кај господарот, избирајќи го мотивот. Тој ќе помогне, доколку е потребно, да ја поправи или подобри вашата идеја. После тоа, со помош на специјална копија, сликата може да се пренесе на телото.женски тетоважи

Господарот мора да го собере инструментот во присуство на клиентот, за да може да бидете сигурни во неговата стерилност. Уметникот за тетоважа треба да ја изврши целата работа во ракавици.

Како тетоважи (директно се применуваат)

Кога сликата е веќе префрлена во избраната област на телото, со користење на контура машина за пишување ги привлекува главните линии, ги црта сите остри агли. После тоа целата слика е насликана со четка и боја се применува на сите делови. Нијанси се изведуваат со помош на сенка машина, која, како и во сликарството, помага да се пренесат сенки.

Во принцип, како да направите тетоважи, разбирливо е. Но, откако сликата е на телото, оваа страница ќе бара посебна грижа. За тоа како работите со тетоважата, зависи од состојбата на вашето здравје и од квалитетот на добиената слика. Како минимум, неопходно е да се примени лековит крем на површината на секои неколку часа (на пример, Bepanten или друг како што е препорачано од мајсторот).

Жените тетоважи се речиси ништо, освен заплетот, кој не е толку брутален, од мажите не се разликуваат.

Внимание! Цртеж на тетоважа е мини-операција. Преку него може да се заразени со ХИВ или хепатитис, како и други болести кои се пренесуваат преку крвта. Затоа, треба да изберете салон со практично стерилни услови, салон кој целосно ги задоволува хигиенските барања. Не применувајте тетоважа ако сте ладни. Пред процедурата (и во пресрет) не треба да пиете алкохол и лекови (особено аспирин). Запишете ги имињата на сите пигменти кои ќе се користат за апликација: ова ќе помогне да се справите со можните компликации или манифестации на несакани ефекти (и тоа е можно).

тетоважи со значењеОткако сфатиле како да направите тетоважи, треба веднаш да знаете и како може да се отстранат, ако во иднина ќе има потреба. За да го направите ова, се разбира, можете, но кожата, најверојатно, нема да го добие тоа совршено дури и изглед и тон, кој беше пред цртање. Ќе има мали лузни, бојата и текстурата ќе се променат. Најдобро од сè отстрани тетоважа ласер. И ако не сте сигурни дека сакате да старите со тетоважа, подобро е да го примените со хена (согорува со текот на времето).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тетоважа за девојчиња на подлактицата - модерен и оригиналенТетоважа за девојчиња на подлактицата - модерен и оригинален
Машки тетоважа на бутот: вредност и сликаМашки тетоважа на бутот: вредност и слика
Нагло на раката: нивното значењеНагло на раката: нивното значење
Голи на рамо: дали е убавината на таквите жртви?Голи на рамо: дали е убавината на таквите жртви?
Тетоважа-натписи на рацете за мажи - стилски, модерен и убавТетоважа-натписи на рацете за мажи - стилски, модерен и убав
Тетоважи на рацете за девојки (натписи) - кои најчесто се користат?Тетоважи на рацете за девојки (натписи) - кои најчесто се користат?
Машки тетоважи на грб. Популарни скициМашки тетоважи на грб. Популарни скици
Тетоважи апстрактни како можност да ги изложите вашите мислиТетоважи апстрактни како можност да ги изложите вашите мисли
Крилја на рака: тетоважа што ќе одговараат на ситеКрилја на рака: тетоважа што ќе одговараат на сите
Оригиналната тетоважа - `Индијанци`Оригиналната тетоважа - `Индијанци`
» » Како да направите тетоважи: основни правила