obrechye.ru

Менаџерот за продажба на автомобили. Што е уште поважно: професионалност или лични квалитети?

Бројот на дневни работни места на позиција на "менаџер за продажба на автомобили" постојано расте, што значи дека овие специјалисти цврсто заземаат едно од првите места во рејтингот на побарувачката за професии. Но, чудно е дека побарувачката за такви слободни работни места не е толку висока колку што изгледа, треба да биде. Ајде да се обидеме да го разбереме овој феномен.

Што менаџер на продажба треба да знае и да биде способен да стори

менаџер за продажба на автомобили

На многумина им се чини дека менаџерот на продажба е професија која не бара посебни вештини и знаења. Дали е ова така? Ајде да видиме кои барања работодавците ги имаат за потенцијалните вработени.

Анализирајќи ги слободните работни места објавени од различни компании, можеме со сигурност да кажеме дека менаџерот за продажба на автомобили треба да има посебни знаења, вештини и одредени вештини. И ако се наметнат помалку строги барања за познавање на техничките карактеристики и модели на линии на автомобили, тогаш професионални квалитети во областа на продажбата, работодавачот бара и е доста сериозен. Со цел да се добие работното место, натпреварувачот треба да биде пријатен во комуникацијата, да може да гради дијалог, да спроведе компетентна презентација, работа со приговори, како и да ги пресметаат податоците за идната трансакција и да ги предвидат резултатите од преговорите. Доста многу, нели?

Во исто време, работодавачите кои се подготвени да ги обучуваат своите вработени во техничката страна на предметот, сметаат дека практично е невозможно да се развијат лични квалитети кои се поодговорни за успехот во продажбата.

Успешен менаџер за продажба на автомобили. Кои квалитети треба да ги има?

менаџер за продажба на автомобили

Се разбира, ако менаџерот на продажбата на автомобили знае на пазарот и темелно познавање на сите нијанси на стоката која ќе го продаде, тоа е тежината на вработените во злато, но само ако тоа е во исто време ги има сите квалитети на успешна професионална.

Ако бевме топ-5 квалитети кои треба да ги има успешен менаџер на продажба на автомобили, професионалното знаење ќе зазема само четврто, а можеби дури и петто место во него. На првите места би биле: мотивација за успех, комуникациски вештини, аналитички вештини, флексибилност.продолжи со менаџер за продажба на автомобили

Така, поради присуството на неопходни лични квалитети, лесно може да се научи како да се применат во пракса, развивање на сопствени методи на успешна продажба и нивно доведување до автоматско.

CV-то на менаџер за продажба на автомобили мора задолжително да содржи примери за успешни трансакции и професионални достигнувања. Во посебен дел од документот, потребно е да се наведат и професионалните и лични квалитети, поврзани со оваа линија на бизнис. Но, кандидатот не треба да се обиде да ја разубави биографијата со ефективни зборови кои немаат никаква врска со тоа. Тој треба да запомни дека сите напишани од искусен лидер можат да проверат со тоа што ќе понудат лице кое бара работа за да изврши практична задача што ви овозможува да го процените неговиот потенцијал.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Карактеристики на менаџеротКарактеристики на менаџерот
Опис на работата на менаџерот за продажбаОпис на работата на менаџерот за продажба
Кој е менаџер и што прави? Петте главни функцииКој е менаџер и што прави? Петте главни функции
Најпопуларните професии на пазарот на трудот, или на кого да одат на студирањеНајпопуларните професии на пазарот на трудот, или на кого да одат на студирање
Персонал менаџери: одговорности и компетенцииПерсонал менаџери: одговорности и компетенции
Менаџер: основни обврски. Менаџер за услуги на клиентитеМенаџер: основни обврски. Менаџер за услуги на клиентите
Направете резиме во менаџер на продажбаНаправете резиме во менаџер на продажба
Должности на менаџерот за продажба за продолжување. Обврски на регионалниот менаџер на продажбаДолжности на менаџерот за продажба за продолжување. Обврски на регионалниот менаџер на продажба
Професија програма менаџер: пример. Професија програма менаџер за управување со персоналот.…Професија програма менаџер: пример. Професија програма менаџер за управување со персоналот.…
Одговорности на менаџерот во организацијатаОдговорности на менаџерот во организацијата
» » Менаџерот за продажба на автомобили. Што е уште поважно: професионалност или лични квалитети?