obrechye.ru

Различни вина - како да го најдете идеалот

Виното не е само пијалок, туку и дел од богатата традиција на многу земји. Се произведува од грозје, и разновидноста на плодот од кој е произведено вино, во голема мера ја одредува колку тоа ќе вкус, вкус и квалитет. Најдобрите сорти доаѓаат од земји како Франција, Шпанија, Италија. На рускиот и источноевропскиот пазар, популарни се бугарските, молдавските и грузиските вина. сорти на вино
Грчките сорти на вино постепено добиваат сè повеќе и повеќе признание на пазарите во Европа, кои исто така вклучуваат пијалаци од Африка, Латинска Америка или Нов Зеланд.

Ако зборуваме за боја, тогаш можеме да го поделиме овој вид на алкохол во црвено, бело и розова вина. Црвени се направени од црно грозје. Белите сорти се комбинација на црно и бело грозје, а розовите се направени од мешавина на сорти.

Неподносливото бело вино во барел во моментов е најпопуларно. шпански виноСе произведува главно во Северна Европа во Рајнската област. Бел оценки на вина кои созреваат во буриња се вреднуваат највисоките во светот по Бургундија вина. Тие се добиваат со ферментација. Тие созреваат во француските дабови буриња. Меѓу црвените вина, треба да се забележи и младото и долгото стареење, кое ја стекнува својата сила во двете буриња и шишиња.

Што се однесува до содржината на шеќер, можно е да се потенцира на следнава структура: суви, полусуви, полу-слатка, слатка и многу слатка и ликери. Земајќи ги во предвид карактеристиките на вино, ние треба да се спомене пенливи вина и газирана вода, билни (мезе) и лекови. Потребно е да се набројат најпопуларните сорти Вина: Ризлинг, Шардоне, Gewürztraminer, Совињон Бланк, Мускат (бело вино), Каберне Совињон, Пинот Ноар, Мерло, Каберне франк, Sira (црвено). Традиционално, се верува дека германските вински производи се многу меки и сакани од жените. Додека шпанските вина се за познавачи, што е поврзано со посебна издржливост и издржливост. Главниот проблем за купувачот во овој случај е избор според неговиот вкус. По краток превод на етикети и лошо познавање на спецификите на шпанските вина, малку ќе му каже на неуки. Сепак, тој треба да му верува на добар продавач, бидејќи во Европа Шпанија зазема чесно место како лидер во винската индустрија. Чилеански винаЧилеанските вина, исто така, добиваат популарност, без кои е невозможно да се замисли винска карта на ресторан кој се почитува себеси. Во оваа земја, производството на алкохол е екстремно персонализирано. Ова значи дека двете традиционални вина (Каберне, Шардоне), а се одгледува само во овој регион (Carmenere, Viognier), секогаш на етикетата не се означени само грозје, но особено долината.

Одење во продавница за алкохол, можеме да видиме големо богатство видови на вино. Во исто време, важно е не само што се претставени, туку и земјата на потекло, како и сортата на грозје. Може да се забележи тенденцијата да се отстапат од строгите правила, имено од јасна дефиниција за тоа што пијалоците се погодни за специфични јадења. Можеби причина е тоа што овој алкохол веќе не се користи само во специјални прилики. Денес, се повеќе и повеќе луѓе постојано пијат вино во обични работните денови, и ова не е поврзано со некоја специфична прилика за прослава.

Сепак, постојат правила кои наведуваат како најдобро да се изберат одредени сорти за оброк. Вината сува и розева обично се служи за риби и морски плодови, живина и месо. Црвениот сува најдобро се служи со црвено месо, игра, зачинета сирење и јадења со печурки. Слатките оценки се погодни за десерти. Полу-слатки и полусуви вина значително го подобруваат вкусот на азиската кујна. Ако ви е тешко да одлучите сами, обидете се да ја посетите специјализирана продавница. А професионално обучен персонал ќе ви даде совети, така што лесно можете да ги најдете оние сорти на вина кои ќе одговараат на вашите потреби.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Вкусни и здрави црвени винаВкусни и здрави црвени вина
Какви грешки се таму. Ликбез за љубители на пијалокКакви грешки се таму. Ликбез за љубители на пијалок
Француски вина: имиња и описи на најдобрите пијалоциФранцуски вина: имиња и описи на најдобрите пијалоци
Најдобри бугарски вина - прегледНајдобри бугарски вина - преглед
`Саперави` - вино со карактер`Саперави` - вино со карактер
Виното е слатко: како да се избере и каде да се купи. Црвено слатко вино. Бели слатки винаВиното е слатко: како да се избере и каде да се купи. Црвено слатко вино. Бели слатки вина
Вино `Шардоне` (Шардоне). Chardonnay грозје и вино од тоаВино `Шардоне` (Шардоне). Chardonnay грозје и вино од тоа
Видови на вина: детална класификацијаВидови на вина: детална класификација
Вина од Анапа. Сорти и правила за селекцијаВина од Анапа. Сорти и правила за селекција
`Лефкада`, вино: бело суво, црвено сува. Сорти на грозје за производство на вино`Лефкада`, вино: бело суво, црвено сува. Сорти на грозје за производство на вино
» » Различни вина - како да го најдете идеалот