obrechye.ru

Курс за почетници: реннет сирење

Во производството на сирења, како правило, се користат ензимски препарати. Тие се катализатори за процесот на коагулација на млеко. Еден од овие ензими е сирење. Тоа ни овозможува да уживаме во храната како сирење. Овој ензим е извлечен од стомаците на младите телиња кои сè уште не вкусиле храна која не е мајчино млеко.

Тешки сиренести сирења

Да почнеме со тоа, да зборуваме за сирењата варени при ниска секунда за греење. Таквите производи вклучуваат Кострома, холандска, степска, јарославска и угличска сирење. Тие имаат богат вкусен вкус и пријатен мирис. Поради пластичната конзистентност, тие може да се исечат на тенки парчиња. Всушност, ова сирење е во класична форма.

сирење сирењеИсто така, постојат и сирени за сирење подготвени со чедадализација. Тоа се производи како што се планината Алтај и Чедар. Тие немаат очи. Човек не може да им помогне на потсетување на сирењата направени при висока температура на второ греење. Тука спаѓаат Алтајците, Швајцарскиот, Советскиот, Москва и Кубанскиот сирење. Нивните главни разлики: зачинет сладок вкус и деликатна арома. Овие квалитети ги стекнуваат овие квалитети, благодарение на долгото созревање, кое трае од 3 до 8 месеци. Тие ќе бидат одлична опција за љубителите на необични кулинарски експерименти.

Покрај тоа, експертите ги идентификуваат производите од сирење со мека кора. Ова е Латвија, Волга и Краснодарски сирења. Тие се карактеризираат со мукозна кора, која е формирана како резултат на разделување на протеини од бактерии. Затоа, овие производи имаат лесен амонијачен мирис и вкус. Конзистентноста на именуваните сирења е мека и размачкана. Во овој поглед, таквите сирења, како по правило, се претвораат во тенок слој хартија.

Меки сиренести сирења

Именуваниот тип на сирење разликува висока влажност и конзистенција на размаски. Ги соберат овие сирење сирење под влијание на мувла и посебни бактерии. Експертите ги делат на 4 типа.

Прво, вреди да се паметат сирењата што одат на продажба без созревање, тие се викаат и сирење. Овој вид се карактеризира со бела боја и сладок вкус. Тие се идеални за готвење тепсија. Покрај тоа, постои мек тип на сирење. На нивната површина е слуз. Покрај тоа, тие се одликува со малку смиреност конзистентност, остар вкус и малку амонијак мирис.

сирење сирењеЖив пример за такво сирење е "Roquefort". Тоа е лесно да се препознае од калапот со сино-зелена боја. Прво, се одгледува на леб, по што се пренесува на сирење. Колку повеќе мувла е во "Рокфорт", толку е подобро. Во овој случај, има остар вкус. Ние не треба да заборавиме на кисели краставички, зрее во раствор на сол. Тие имаат доволно силен вкус, така што пред потрошувачката, како сирење сирење треба да се натопени. На овој вид спаѓаат сирење, сулугуни и чаши.

тврди сирењаИ тврдите и меки сирења се претставени во прилично широк спектар, па затоа е речиси невозможно да се опишат во рамките на една статија. Сепак, горенаведеното знаење ќе им помогне на почетниците да продолжат да ги восхитуваат луѓето околу со оригинални кулинарски идеи.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тешки видови сирење: имиња, сорти и традиции на сервирањеТешки видови сирење: имиња, сорти и традиции на сервирање
Rennet ензим - својства и примена. Какво влијание има врз човечкото тело?Rennet ензим - својства и примена. Какво влијание има врз човечкото тело?
Brynza: калорична содржина, употреба на производотBrynza: калорична содржина, употреба на производот
Сирење со сирењеСирење со сирење
Сирење `Емментал` - крал на сирењеСирење `Емментал` - крал на сирење
Нискомаслено сирење, меко сирење, остри сирењаНискомаслено сирење, меко сирење, остри сирења
Сирење Алтај: имиња и производителиСирење Алтај: имиња и производители
Како да изберете калапи од сирење?Како да изберете калапи од сирење?
Сирење Tilsiter: состав, калории, освртиСирење Tilsiter: состав, калории, осврти
Што е сирење Пекорино?Што е сирење Пекорино?
» » Курс за почетници: реннет сирење