obrechye.ru

Оригами `Шурикенс`, метод на изработка

Раширено во светот има добиено Јапонска уметност оригами. Во културата на Јапонија постојат многу различни категории. Најважно е културата на нинџи и самураите. Ова се јапонски воини, чија брзина и борбена техника е на работ на фантазијата. Опсегот на оружје што го користеа беше многу широк. Еден од видовите на оружје е shuriken, може да се подели на два вида: запчаници и фрлање стрели.

Легендарно оружје - shuriken

Од јапонски буквално shuriken се преведува како "сечило скриено во раката". Всушност, ова оружје е многу опасно, и лесно може да се скрие во раката. Изработено е од метал, сече 4, 5 или 8 ленти со остро заострени агли, а во средните дупки се направени. Шурикените беа широко користени и беа задолжителни за самурајска опрема.

оригами шурикенс

Оригами

Во современиот свет, постојат огромни разновидни идеи кои можат да се преведат од хартија, и тие можат да станат добра играчка за момчето. Повеќе детали за тоа како да направите оригами "Шурикенс", ќе разгледаме подоцна.

Да се ​​чувствувате како вистински нинџа и да направите оружје, само ви е потребна формат на хартија А4, и ако е исто така и разнобоен, можете да ја направите статијата пожива, а моделот - посложена.

Упатство како да се направи шурикен

Со цел да ја развијат нивната способност да направат оригами, треба да започнете со едноставни модели. Оригами "Шурикенс", имаат огромен број модели, најчеста е четирикратната ѕвезда.

Четирикратна ѕвезда

Ѕвездата ќе се претвори во светло ако земете 2 листови хартија со различни бои. Ние правиме оригами "shuriken", чија производна шема е наједноставна:

 1. Лист хартија мора да се свитка надолжно, што резултира со два правоаголници. Ние ги завршуваме аглите на секој правоаголник внатре. Резултатот треба да биде два триаголника со еднакви страни. Најважно во овој процес е што аглите се преклопени едни кон други.
 2. Потребно е повторно да се свиткаат листовите симетрично долж линиите на добиените триаголници.
 3. Бројките кои беа добиени како резултат на овој процес, во однос на едни со други треба да се отсликаат. За да го направите ова, свртете го левиот модул и комбинирајте го со десниот, ставајќи го на врвот.
 4. Десниот и левиот триаголник на долниот дел од производот се вметнуваат во празнините со аголот на горниот дел. По таквите манипулации со оригами, "Шурикенс" стануваат како дисковирана ѕвезда.
 5. Го заврнуваме работното парче и ги ставаме аглите повторно во празнините. Сите оригами "Шурикенс" се подготвени.

оригами shuriken шема

Осумкратна ѕвезда

Во прилог на опциите за правење четири-фини фигура, исто така е можно да се создаде оригами "Shuriken 8-финалето". Производствената шема на осумконечната ѕвезда оригами е како што следува:

 1. Земете парче хартија во облик на плоштад. Ние го ставаме на масата во облик на дијамант. Вертикално, го преклопуваме на половина.
 2. Секој дел од триаголникот добиен како резултат на овие манипулации мора да биде свиткан така што линијата за превиткување поминува низ акутниот агол на врвот.
 3. Направете белешки во форма на преклопени линии низ и дијагонално.
 4. Долниот дел од работното парче се исфрла, а потоа долниот агол е свиткан, резултатот е неопходен детал на еден од краевите на нашата ѕвезда.
 5. Слично на тоа, ги правиме останатите седум делови од ѕвездата "Шурикен". Тие можат да бидат направени како една боја, и различни.
 6. Потоа се поврзуваме ѕвезда со оригами, вметнување на аглите на еден дел во џебот на другиот. Сите сегменти мора да бидат преместени во центарот. Како резултат на нашата работа, осмислена ѕвезда "Шурикен" беше добиена.

оригами shuriken 8 финалето

За деца, особено училишна возраст, една од омилените играчки е оригами "Шурикенс". Ова "оружје" може да се активира на неколку начини. Држи агол ѕвезди, да се фрли напред паралелно на подот или малку нагоре. Или една рака да се наведнува во тупаница, да стави ѕвезда врз неа и лесно да го погоди произведеното "оружје" со слободна рака, така што ќе полета далеку.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Карактеристики на оригами од триаголнициКарактеристики на оригами од триаголници
Светот на ракотворби и изненадувања: како да се направи хартија шурикенсСветот на ракотворби и изненадувања: како да се направи хартија шурикенс
Традиционална јапонска уметност: оригами од триаголни модулиТрадиционална јапонска уметност: оригами од триаголни модули
Како да направите хартија оригами - направете риба.Како да направите хартија оригами - направете риба.
Учење да се направат модуларни оригами лебедиУчење да се направат модуларни оригами лебеди
Како да направите хартија кунаи. Мастер класа за производство на хартија оружјеКако да направите хартија кунаи. Мастер класа за производство на хартија оружје
Како да се направи чекор-по-чекор од хартија на кранови?Како да се направи чекор-по-чекор од хартија на кранови?
Што е Шурикен? Како да го направите тоа сами?Што е Шурикен? Како да го направите тоа сами?
Оригами тапан и други оригами занаетиОригами тапан и други оригами занаети
Уметноста на оригами: како да се направи борец со хартијаУметноста на оригами: како да се направи борец со хартија
» » Оригами `Шурикенс`, метод на изработка