obrechye.ru

Здолниште на подот со свои раце за завист на твоите девојки

Една од ретките здолништа што навистина може да се припишат на универзална, е долга. Таа припаѓа на оваа категорија поради фактот што може да се носи за работа, канцеларија и датум. За да ја создадете оваа прекрасна работа, само треба да ја изберете бојата и материјалот и следете ги следните инструкции.

здолниште на подот со свои рацеЗа да започнете, треба да сантиметар лента отстранете ги мерењата потребни за прилагодување, имено:

А. Обемот на колковите.

Б. Обемот на половината.

Б. Должина (опционално).

По неопходните мерења на индикаторот што укажува на волуменот на бутовите, неопходно е да се додадат 2 сантиметри за слободно вклопување. По ова, добиениот параметар мора да се подели со 6. Резултирачката цифра ќе биде параметар кој ја прикажува ширината на клинот на нашето здолниште во половината.

Откако изврши погоре, на параметар мора да се додаде на колковите 4 сантиметри слободен obleganie здолниште понатаму се делат на резултат од 6. Овој резултат ќе биде ширината на еден клин параметар нашата иднина бутовите здолниште.

По сите мерења се подготвени, здолништето на подот со свои раце почнува да се отсекува. За да ја направите оваа постапка, треба да нацртате правоаголник ABCD на голем лист хартија. AB е параметар на ширина кој е еднаков на ширината на клин долж колковите. АД е должината на идното здолниште. По овие чекори се изведуваат, неопходно е да се повлече линија токму во средината на правоаголникот.

здолништа во шифон

По оваа потреба на страната AB средината белешка, откако се повлече од него до 16-20 сантиметри. Должината ќе зависи за каков вид на здолниште на подот сакате да го направите: слободно паѓачкото мени (за неа баласт ќе биде 20 сантиметри) или бујна (за овој вид на баласт ќе биде 16-18 сантиметри).

По вдлабнување, треба да нацртате хоризонтална линија од едната и другата страна - ова ќе биде линијата на колковите. И на горната страна на нашиот правоаголник, потребно е да се обележи линијата на половината, повлекувајќи се по должината на рабовите. Во овој случај, треба да користите параметар кој ја означува ширината на клинчето на здолништето во половината.

Следната фаза ќе биде врската со прави линии на колковите и половината. После тоа, линиите за податоци мора да се продолжат до границата на правоаголникот подолу. Понатаму, со отстапување од аголот D 5-10 сантиметри нагоре, со мазна линија поврзете ја оваа точка со средината на клинот. Истите активности мора да се преземат со аголот C.

И, конечно, постои една фаза лево. Потребно е да се шири примената шема на ткаенина што сте ја одбрале. Во овој случај, не заборавајте дека на секој слој е неопходно да се остави акции. На дното потребно е да оставите 2,5-3 сантиметри, на секоја страна на клин од 1,5-2 сантиметри. Откако сите горенаведени акции се завршени и сè е подготвено, треба да ги мелете сите делови заедно, свиткување на ткаенината одоздола и одозгора. Тогаш само треба да го обработите добиениот производ. Честитки, твојата здолниште на подот со свои раце е завршена!

здолниште
Во лето, сакам да носам нешто светло и нежно. Сукните на шифон во подот се совршен избор.

Со цел да се шие здолниште од шифонот, ќе ви треба следново:

1. Платно - 2x1.5 метри.

2. Нишки за бојата на избраниот материјал.

3. Широк еластична лента.

Се должи на фактот дека материјалот е транспарентна, тоа е потребно да се шие во здолниште од шифон кат фуста (должина ќе биде 30 сантиметри).
Ајде да започнеме! Потребно е да се земе материјалот од кој ќе се создаде здолниште на подот со свои раце, да се преклопи на половина, да се шијат рабовите заедно, да се обработат шевовите. Потоа треба да ја отсечете еластичната лента од вистинската големина и да ја шиете во круг, а потоа да ја зашивате на основата на нашето здолниште.

Сукната во подот на еластична лента е одлична работа! Таа го прави нејзиниот сопственик повеќе витка и женствена. Здолниште во подот, направено со рака, ќе биде достојна повод да се биде горд на тоа пред вашите девојки.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да шиете здолниште на подот со свои рацеКако да шиете здолниште на подот со свои раце
Како да шиете здолниште со сонце на еластичен бенд со свои рацеКако да шиете здолниште со сонце на еластичен бенд со свои раце
Како брзо и лесно да шиете здолниште на еластичен бенд?Како брзо и лесно да шиете здолниште на еластичен бенд?
А шифон здолниште со свои раце? Лесно е!А шифон здолниште со свои раце? Лесно е!
Како да шиете здолниште со свои раце?Како да шиете здолниште со свои раце?
Како правилно да се измерат колковитеКако правилно да се измерат колковите
Како да се направи здолниште од фустан: наставаКако да се направи здолниште од фустан: настава
Скица на здолниште: модел и стиловиСкица на здолниште: модел и стилови
Здолниште со мирис - модерен и исклучителен.Здолниште со мирис - модерен и исклучителен.
Скица сече: чекор по чекор наставаСкица сече: чекор по чекор настава
» » Здолниште на подот со свои раце за завист на твоите девојки