obrechye.ru

Како да плетете со игли за плетење?

Со доаѓањето на студена есен и зима, девојките почнуваат да размислуваат за тоа како да ја заштитат главата од мраз и во исто време да изгледаат стилски и модерен. Решението е очигледно: потребно е плете бејре игли за плетење. Со право се смета за најмодерен плетезимски капи. Тој го зема и не дозволува да ја замрзне главата и се вклопува во секој стил на облека од фармерки со спортски јакна до елегантен фустан и палто.

Плетењето на краците на бебетовиот модел не зазема многу време. Вие само треба да бидете внимателни и трпеливи. Точноста, исто така, не боли, инаку ќе морате да го преработувате производот многу пати за да му дадете пристоен изглед.

Значи, пред да почнете плетење игли преземање, купување на 200 грама на предиво, доволно топло за зимски мраз, и неколку комплети на краците. Постојат многу цртежи и шеми за плетење беретки. Наједноставниот од нив е промена на редовите на лицето и назад петелки. Резултатот е едноставно мазно цртање. Меѓутоа, ако темите што ги одбравте се монохроматски, ова ќе потрае ќе изгледа здодевно. Иако, ако сте приврзаник на класични модели, тогаш оваа опција ќе ви одговараат совршено.

За монофонично предиво, подобро е да земете соодветен образец од книгите. Плетење на игли за плетењеВо овој случај, треба да обрнете внимание на нивото на неговата сложеност. Ако сте стрелачка иглеланка, ќе треба однапред да се обучувате за да го исклучите овој цртеж одделно.

Почетокот на бејрекот е скоро секогаш врзан со еластична лента - алтернација на лицето и
назад петелки. За да не се збуни, запомни што јамка со која започна серијата. На пример, ако првиот ред започнува со предниот, тогаш вториот се капнува со погрешен и така натаму. Или осигурајте се дека петелките на лицето се наоѓаат над фацијалните петелки, а purlins се над purlins. Гумената лента треба да биде поврзана со 8 редови.

За плетење, земете игли за плетење понатаму, треба да ги земате иглите за плетење # 6 и да го стартувате 9тиот ред. Моделот може да биде избран шах. За да го направите ова, поврзете голем број на фацијални јамки, на пример 5-6, а потоа ист број на purlins. Така, поврзете 6
плетење за децаредови, а потоа ги менувате предните и задните јамки во места, односно почнувате со 5-6 purlins, итн. Добијте шема на плоштади, како шаховска табла.

Сепак, пред да почнете игли за плетење носи на моделот, што е, кога ќе завршите со гуми за џвакање, 9 ред треба постепено да бирате 27 рунди. На овој начин,
плете шема до 38 редови, а потоа постепено со секој ред се намали бројот на петелки.

За да го завршите производот, внимателно отстранете ги иглите за плетење од шарките, кога има околу 5 од нив, за да ги земете циганска игла, закачете го конецот, потоа внимателно ставете ја иглата во шарките и затегнете ја. Така, берета ќе биде подготвена за долга и верна услуга.

Ако вашето хоби е плетење, можете исто така да направите неколку беретки за вашите деца, додека користите смешни модели и обоени теми. Децата ќе бидат воодушевени! Ако сте среќна мајка на вашата ќерка, можете да ги научите вештините за плетење на игли за плетење, таа дефинитивно ќе сака да носат работи од сопствената одлука. Освен тоа, најосновниот модел за бејет, опишан погоре, нема да предизвика потешкотии дури и за почетник во плетењето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Снобс. Плетење игли плете топол стилски додатоциСнобс. Плетење игли плете топол стилски додатоци
Лесно плетење за новороденчиња: капчиња со игли за плетење и ракавициЛесно плетење за новороденчиња: капчиња со игли за плетење и ракавици
Лекции од везани: како да се врзуваат шамија со игли за плетењеЛекции од везани: како да се врзуваат шамија со игли за плетење
Совршен подарок за некој близок е шамија на човекот. Плетење игли плете топол додатокСовршен подарок за некој близок е шамија на човекот. Плетење игли плете топол додаток
Лекции од везани работи. Ја плетеме јакна со игли за плетењеЛекции од везани работи. Ја плетеме јакна со игли за плетење
Едноставна шема за плетење игли за почетнициЕдноставна шема за плетење игли за почетници
Како да врзете џемпер со игли за плетењеКако да врзете џемпер со игли за плетење
Лекции од везани работи. Како да плетеш плете со игли за плетење?Лекции од везани работи. Како да плетеш плете со игли за плетење?
Шапка плете брзо, едноставно, интересноШапка плете брзо, едноставно, интересно
Прекрасен модел за плетење игли за шамија (три верзии)Прекрасен модел за плетење игли за шамија (три верзии)
» » Како да плетете со игли за плетење?