obrechye.ru

Како да се направи домашен хеликоптер

Нашиот век е ера на високи технологии, каде што не може да се направи чекор без електроника. Ова се однесува на двете играчки за возрасни и деца. Но, немојте веднаш да трчате до продавница и да купите најскапиот модел. Обидете се да направите самостоен хеликоптер.самостоен хеликоптерМажите, без разлика колку години се, секогаш се луди за радио контролирани играчки. Во продавниците сега тие се обезбедени во широк опсег, лесно можете да изберете било која играчка во согласност со нивните финансиски можности. Но, она што може да се каже, нешто направено од сопствени раце ќе ве задоволи многу повеќе од купениот. И направи само-направен радио-контролиран хеликоптер под моќ на секој со посебни специфични вештини, таков модел не бара.

домашен хеликоптер РЦ

Што е потребно за да се изгради само-направен хеликоптер на радио контрола?
Прво на сите ви треба желба и време, но сè друго е едноставно.
Се што ви треба е:

- Цртеж на моделот. Може да се најде на интернет.

- Изворниот материјал од кој ќе направите самостоен хеликоптер. Лесно погоден за дрво и пластика.

- Алатки. Ножици или пила (во зависност од изворниот материјал на хеликоптерот), ореви и други потребни работи.

- Лепак.

- Напојување.

- Контролен панел.

За да се направи само-направен хеликоптер, ќе биде потребно време и инструкции (што, патем, е сосема едноставно).
1. Ние бараме цртеж на таков модел, кој би сакале да го добиеме во нашата колекција. Преклопуваме шаблони на изворниот материјал, на пример, дрво и ги исечеме. Сакате да направите самостоен хеликоптер со прозорци? Потоа складирајте однапред проѕирна пластика. Големината на прозорците треба да биде пропорционална на кабината, не ги прави премногу големи или многу мали.
2. Кога сите компоненти се подготвени, тие мора да се соберат во една целина. Според избраниот цртеж, го собираме моделот. Некаде ние користиме лепак за собранието, некаде користиме мали ореви. Како што напредува изградбата, ќе биде јасно кои алатки треба да се користат.домашен хеликоптер на радио контрола
3. Главната дел е подготвена за нас, мораме да дадеме време да го исушиме лепилото. Но, без губење на минута, можете да го направите моторот. Најчесто ова е направено со користење на батерии, моќта која е предмет на одредени личности - од 200 до 2000 година треба да се запомни дека нашиот мотор не треба да надминуваат хеликоптер, па затоа треба да биде поставен во средината на телото. За понатамошно расклопување на готовиот модел, ние веднаш мораме да го провериме нашиот мотор за компатибилност со контролниот панел.
4. Сега целосно го собираме нашиот домашен хеликоптер и лансираме во воздух. Идеално, тоа треба да полета и да ве задоволи со резултатот од работата. Ако нешто не успее, треба да обрнете внимание на следните точки:
- Проверете ја завртката и задниот дел -
- Проверете ги жиците: со сите детали што се поврзани.
5. Кога сите проблеми се поправени и бидете сигурни дека вашиот хеликоптер работи правилно, треба да се справи со надворешниот дизајн на играчката. Тоа може да биде обоен во било која боја, и можете да користите налепници. Добро решение е да се држиме до буквите, наводно означувајќи го името на компанијата.

Откако ќе се стори сѐ, можете безбедно да ја користите играчката, и можете да му го претставите на некој како подарок - дефинитивно нема да има разочарувања.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тенкови радио контролирани - интересна играчка за деца и возрасниТенкови радио контролирани - интересна играчка за деца и возрасни
Камионот е радио контролиран. На младиот возачКамионот е радио контролиран. На младиот возач
Како да изберете играчки на радио контрола: машини за бебетоКако да изберете играчки на радио контрола: машини за бебето
Радио контролирани автомобили на бензин: сè е навистинаРадио контролирани автомобили на бензин: сè е навистина
RC хеликоптери Следете ChampsRC хеликоптери Следете Champs
Радио контролирани хеликоптери `Лебдеј шампиони` - кој модел да се избере?Радио контролирани хеликоптери `Лебдеј шампиони` - кој модел да се избере?
Детскиот сон е изводлив: радио-контролиран хеликоптер со камераДетскиот сон е изводлив: радио-контролиран хеликоптер со камера
Хеликоптер за радио контрола со камера - интересен и достапенХеликоптер за радио контрола со камера - интересен и достапен
Како да се привлече хеликоптер: чекор-по-чекор инструкцијаКако да се привлече хеликоптер: чекор-по-чекор инструкција
Детали за тоа како да се направи хеликоптер во `Maynkraft`Детали за тоа како да се направи хеликоптер во `Maynkraft`
» » Како да се направи домашен хеликоптер