obrechye.ru

Како да научите да плетете воздушен циклус со капчиња

Често забележуваме дека поранешната мода се враќа. Она што ние вчера го нарекуваме облека за баби, денес можеме да видиме на една млада и убава девојка. Нешто секогаш останува релевантно, модно и интересно, никогаш не е досадно, но само добива нов импулс во модниот свет. Со цел да стане вистински fashionista, доволно е да се има само имагинација, упорност и желба да се создаде, како и некои материјали. Можете да шиете било облека или да ги врзете. За шиење, можеби ќе треба не само материјална, но и скапа опрема. И во овој напис, ќе дознаете за тоа како, како да се научи да се капчиња и применува такви вештини во креирање на нови, интересни работи. Но, што ако не разбирате дури и како да се справи со игли за плетење и кукавици. Постои излез, бидејќи во нашиот свет има огромно изобилство литература, кругови и видео лекции.

воздушни капчиња за кршењеТехнологијата на кршење може да изгледа комплицирано и премногу збунувачко, но ова е само на прв поглед. Откако ќе ги совладате основите, ќе сфатите дека нема што да се плашите, бидејќи сите модели се состојат од воздушни петелки и столбови со или без жици. За да се направат куки за воздушно капнување е главната работа, па затоа е неопходно темелно да ја совладате оваа техника, така што сè ќе излезе брзо и едноставно, како да сама по себе. Ова бара многу обука и трпеливост. Плетењето може да биде за вас не само средство за создавање убави нешта, туку и за смирување на нервите по долг ден.

капчиња технологијаПрвиот чекор е да размислите каде да купите предиво, предиво за плетење. Овие материјали може да се најдат во било која продавница за шиење и плетење. Таму исто така може да се каже кој е подобро да се избере кука и предиво за почетник. Предиво за почетник може да биде било, но попогодно е да се работи со оној што не е многу меки во рацете. Куката е избрана директно под предивото. Ако случајно се купи премногу голема кука, јамка во плетена ткаенина се премногу големи, така што ќе излезе многу слободни и во дупки, во прилог, па можете да го изгуби целиот модел. Ако куката е мала за предивото, тогаш конецот целосно ќе се лизне, што ќе предизвика многу непријатности.

Техника Капчиња за почетници вклучува поврзување на воздушни петелки и колони без капчиња. За да ги поврзете првите куки за капчиња за воздух, можеби ќе ви треба многу време, бидејќи почетник може да биде тешко дури и правилно да ја држите куката. техника на капчиња за почетнициПрво направи првата главна јамка. За да го направите ова, навој еден конец над другиот, така што јамка форми, држи две теми на местото на ткаат. Навој ја куката во оваа јамка и затегнете ја нишата околу куката. Сега обидете се да ја дофатите работната нишка со кука и повлечете ја преку оваа јамка. На куката, на крајот, мора да остане една јамка, која се нарекува главна јамка. За да ги врзувате воздушните петелки со крпчување, мора повторно да ја дофатите работната нишка и да ја истегнете низ јамката што сте ја направиле претходно. Повторно, мора да има една јамка. Со вртење на воздушните петелки со капнување, ќе забележите дека е формирана пивница, во која влоговите потоа се врзани без капчиња или со капчиња.

Ја совладале основите на капчиња, лесно можете да научите како да ги поврзете колоните со капери, лице и петелки петелки. И запомнете дека дури и големите мајстори, исто така, почнаа да се мали.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Лесно плетење за новороденчиња: капчиња со игли за плетење и ракавициЛесно плетење за новороденчиња: капчиња со игли за плетење и ракавици
Прекрасни "африкански цвеќиња" капчиња (господар класа на плетење подарок кревет)Прекрасни "африкански цвеќиња" капчиња (господар класа на плетење подарок кревет)
Што е полесно да се плетат влечки: капчиња или игли за плетење?Што е полесно да се плетат влечки: капчиња или игли за плетење?
Модерен капчиња: "Осинки" - клуб за игла!Модерен капчиња: "Осинки" - клуб за игла!
Како да се врзуваат за беретки со игли за плетење и капчиња?Како да се врзуваат за беретки со игли за плетење и капчиња?
Капчиња за плетење со игли за плетење? Нема ништо полесно!Капчиња за плетење со игли за плетење? Нема ништо полесно!
Плетени капчиња за плетење и игли за плетењеПлетени капчиња за плетење и игли за плетење
Капи за девојчиња ... Кои се тие?Капи за девојчиња ... Кои се тие?
Капчиња. Цвет и фантазијаКапчиња. Цвет и фантазија
Роуз капчиња: дијаграм со опис. Како да направите букет?Роуз капчиња: дијаграм со опис. Како да направите букет?
» » Како да научите да плетете воздушен циклус со капчиња