obrechye.ru

Како да шиеме фустан за бебиња? Или, можеби, врзете?

Во животот на секоја мала принцеза, има многу настани, за прославата на кои ви треба убава елегантна облека. Луксузни и раскошни тимови денес не се евтини. Но, многу поевтино отколку што можете да направите за шиење на оваа облека со свои раце. Оваа статија ќе зборува за тоа како да шие бебе облека.

како да шие бебе фустан

Исечете ја оваа облека на следниов начин:

1) Отстранете ја големината на градите на бебето.

2) Земете ја маичката и означете го на дното на линијата на лисицата.

3) Свиткајте на половина пред кошулата на таков начин што страничните и рамената се спојуваат едни со други.

4) Прикачете ги маиците на ткаенината. Кружете ги саканите линии за сечење.

5) Додајте околу 1,5 сантиметри за додатоците на цветот во рамото и 1 сантиметар на задни и странични површини.

6) Потоа преклопете го производот на половина, а потоа заокружете ја задната половина од кошулата.

7) Додајте 2 сантиметри за зацврстување на патент по линија која се протега по средината на грбот. Но, ако сакате да направите копче на копчињата, треба да додадете 4,5 сантиметри. Моделот е подготвен. Сега станува јасно како да шие бебе фустан. Останува да почне да шие на моделот.

Научив како да шие бебе облека. Но, дали знаевте дека уште можете да го изненадите вашето дете со плетење на фустанот со игли за плетење?

Детски фустан со игли за плетење

детски фустан со игли за плетење

За да го направите ова ќе ви требаат:

1. Казните бр. 4 се кружни.

2. 1 низа на теми Ана Twist.

3. 50 сантиметри тенка сатенска лента.

4. Кука бр. 4 за обложување.

5. Едно копче.

За плетење на детски фустан, ќе го користиме моделот "пердув на паун". Декодирање на моделот: известувањето е 16 петелки + 1 јамка за целосен цртеж.

Моделот мора да се стартува од два реда на мазност на лицето.

Детски плетен фустан. Опис блокови за плетење

Блок 1. За почеток, треба да врзете четири јамки од две со наклон налево. За таа цел, говорот треба да биде вметнат во десната јамка на парот, за којшто ги врзуваме. Така, на плетената се добиваат две плетени јамки. Nakid - лицето - napid. Под оваа шема, ние плетеме, додека не добиеме шест лице петелки и шест кеси. Потоа, ние ги исекуваме петелките (4 лица со наклон на десната страна) и шиеме 3 петелки (2 од нив се отстранети, а едното лице мора да биде врзано и испружено преку 2 петелки отстранети). Продолжуваме со овој модел до крајот на серијата. Следните три реда мора да бидат врзани без проблеми.

Блок 2. Испраќаме едно лице и наметка четири пати. Тоа е, треба да се добие 4 лицето петелки и четири nakida. Следно, истите четири лица на два заедно се врзуваме со наклон на десната страна, три петелки со брошура, четири лицеви два со наклон кон лево, едно лице и еден наметка. Повторете два пати. Повторно повторете го моделот до крајот на серијата. Потоа два реда на плете мазна. Во овој образец, не заборавајте да ги пресметате петелките. Извештајот мора да биде 12 петелки. Всушност, ова е алтернација од 6 капачиња со 6 јамки. Овој фустан може да излезе со различни декор - од отстранување на цртежи или цвеќе и на лента со лак на задниот дел на фустанот.

Сега знаете како да шиете фустан за бебиња. Дека овој процес не изгледа толку тежок, неопходно е да се обиде да го разбере и да биде стрплив.

Подолу се дадени неколку фотографии кои ќе помогнат во креирањето на сликата на вашето дете.

бебе плетен фустан

бебе облека

бебе облека

бебе облека

бебе облека

бебе облека

бебе облека

наметка

Се разбира, можете да излезете со стил и себе, ако има желба и имагинација. Успех во твоите креации!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се шие шорцеви сами за да преживее топло лето.Како да се шие шорцеви сами за да преживее топло лето.
Како да шиете сардери на подот со свои раце. Едноставни и ефективни моделиКако да шиете сардери на подот со свои раце. Едноставни и ефективни модели
Домашна мастер класа: како да шиеме без модел на фустаниДомашна мастер класа: како да шиеме без модел на фустани
Лекции од везани работи, или Како да шиете врвот со свои рацеЛекции од везани работи, или Како да шиете врвот со свои раце
Како да се шие облека за кукли? Совети за мали занаетчииКако да се шие облека за кукли? Совети за мали занаетчии
Моделирање и прилагодување на Baby BonaМоделирање и прилагодување на Baby Bona
Интересни фустани со свои рацеИнтересни фустани со свои раце
Забелешка за игла жени: како да се изгради модел на облекување со преценети половинатаЗабелешка за игла жени: како да се изгради модел на облекување со преценети половината
Воени костуми со свои рацеВоени костуми со свои раце
Исечете плетен фустан. Два начиниИсечете плетен фустан. Два начини
» » Како да шиеме фустан за бебиња? Или, можеби, врзете?