obrechye.ru

Беретки со игли за плетење - некои совети за почетници

Берет е најпопуларната гардероба. Од средниот век до денес, таа е дел од воената униформа. Во Шпанија, берет се смета за национален шеф на Баскијците. беретки со плетени иглиДенес е потребно - тоа е исто така омилена наметка за претставници на креативни професии, како и моден додаток за познавачи на стил. Берет совршено се комбинира со секоја облека - и со фармерки, и со фустан. Тоа е универзално за секоја сезона во годината - природно изгледа како во зима така и во лето.

Плетење беретки

Оваа наметка е лесно да се направи со свои раце. Интересна тема - беретки, плетени. Постојат различни начини на плетење. Можете да креирате одделни клинови, а потоа да ги шиете, можете да плетете на неколку краци во круг, можете да вршите беретки со игли за плетење на линијата. Размислете за опциите за плетење на два крака на линијата.

Береци плетени од врвот до дното

Внесуваме 5-7 јамки. Првиот ред - повторете 1 цртеж, 1 лице. Вториот ред и сите дури - шарките се едноставно плетени според цртежот. Третиот ред е како првиот. Четвртиот ред - ги делиме сите петли во 6 клинови, одвојувајќи се со црвена нишка. Започнуваме со проширување на клиновите. На двете страни од црвената нишка го правиме три пати на предните редови, а потоа во секој трет ред на лицето 6 пати. Кога дното станува вистински дијаметар, почнуваме да ги олабавуваме петелките. Во првиот ред, ние рамномерно ги намалуваме шарките до износ еднаков на обемот на главата. Потоа е врзан со еластична лента околу 5 см.

бебе шапкиБеречки плетени од дното кон врвот

Ова е најзгодниот начин за плетење на шапка. Ова е обично случај плете капи. Берецов плете на овој начин е полесно, бидејќи можете да се обидете на недовршен производ и да ги поправите сите недостатоци. Со цел да не се направи грешка во големината, треба да се врзуваат примерок од плетење густина, 5-7 см во должина. Пресметајте колку петелки се поставени на 1 см. По мерењето на волуменот на главата, одземете 2 см со истегнување, множете се со фигурата на густината на плетењето. Резултирачкиот број на петелки е напишан на игли за плетење и ја плетеме страната на бејрекот. Оптималниот модел е еластична лента 1x1. Но, исто така можни се и други варијанти - широк еластичен појас, гајтан шевове. Висината на работ е најмалку 3 см.

се подигнуваат со игли за плетење

Сега започнуваме со додавање на јамки. Одреди го саканиот обем беретка во cm, брои го бројот на петелки. Од оваа вредност го одземаме бројот на петелки веќе внесени на краците. Резултатот значи дека треба да го додадете токму бројот на петелките што ви требаат при плетење. Ова може да се направи со капнување или втора јамка за другиот ѕид, без да се отстранува од иглата за плетење. Ако ви се случува да плетете понатаму англиски гумен бенд, додадете петелки не се потребни. Ние ја плетеме висината на берета (10-12 см) со избраниот образец. Потоа започнуваме со спуштање за дното на беретата. Ние прво ги исечеме петелките преку 20 петелки, шиејќи ги секој 20 и 21 јамка. Ние шиеме погрешна должина без кратенки. Во следната серија на лице, јамката, добиена порано од 2 јамки, е врзана заедно со соседната јамка. Ние плетиме така, додека има толку многу петелки што може да се извлечат со навој во нив. Ние ја заостри низата и го врзуваме. Исчистете го производот назад. Беретки, плетени, традиционално го декорираат врвот со четка или помпон.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се врзува бејре?Како да се врзува бејре?
Снобс. Плетење игли плете топол стилски додатоциСнобс. Плетење игли плете топол стилски додатоци
Лекции од везани: како да се врзуваат шамија со игли за плетењеЛекции од везани: како да се врзуваат шамија со игли за плетење
Лекции од везани работи. Ја плетеме јакна со игли за плетењеЛекции од везани работи. Ја плетеме јакна со игли за плетење
Како да плетете чорап со игли за плетење? За почетници - најточен описКако да плетете чорап со игли за плетење? За почетници - најточен опис
Ние плете ракавици со плетење игли - ние создаваме убавина со шаблони или со шемаНие плете ракавици со плетење игли - ние создаваме убавина со шаблони или со шема
Што е полесно да се плетат влечки: капчиња или игли за плетење?Што е полесно да се плетат влечки: капчиња или игли за плетење?
Плетење за почетници: чорапи (почеток) со игли за плетење. Совети и трикови за производствоПлетење за почетници: чорапи (почеток) со игли за плетење. Совети и трикови за производство
Ние плетеме чорапи со игли за плетење: совети за почетнициНие плетеме чорапи со игли за плетење: совети за почетници
Лекции за игла за млади мајки: како да се плете чорапи за новороденчиња со игли за плетењеЛекции за игла за млади мајки: како да се плете чорапи за новороденчиња со игли за плетење
» » Беретки со игли за плетење - некои совети за почетници