obrechye.ru

Оригами `тюлпа` - пролетна расположение во текот на целата година

Оригами - најстарата јапонска уметност со хартија-пластика, позната од детството. Дури и еден помлад ученик, секој од нас со задоволство свиткана од хартиени жаби, авиони, бродови, тоа е само тогаш ние не знаеме дека ова хоби е толку убаво име - оригами. Лале - модел потешко, но кој не го даде на пролетта празник мајка? Внимателно, внимателно преклопувајќи ги обоените лисја по должината на линиите на линиите, знаевме дека ова ќе биде едно од најскапите подароци за самиот мајчин човек, бидејќи тој беше направен од самиот себе.

Денес ве покануваме да се фрлам во детството и да ја запомни шемата оригами "лале".

оригами лале шема

 1. Преклопете квадратни листови хартија два пати дијагонално и еднаш на половина. Од добиените набори, "спакувајте ги" аглите во џебовите за да се добие основниот модел на триаголникот.
 2. Отстранете ги аглите до врвот на двете страни на триаголникот за да направите дијамант.
 3. Свртете го моделот нагоре така што рабовите на дијамантот ќе изгледаат надолу. Преклопете го десниот агол, само оди во средината и вметнете го левиот во неа. Повторете го истото од другата страна.
 4. "Удар" пупка низ дупката од дното и се наведнува на аглите на цвет.

Друг начин да се создаде цвеќе е да се собере од него модули. Модуларна оригами "лале" бара подолго време, бидејќи бара производство на 105 основни триаголни модули. Основните триаголни модули се составени од правоаголни листови хартија, чиј сооднос е 2 до 1, според едноставната шема дадена подолу.

Шема на основниот елемент на модуларните апаратури

Откако ќе ги направиме потребните количини на основни елементи, ќе започнеме со монтажа на нашата лале.

 1. Поврзете ги двата модули користејќи го третиот, како што е прикажано на дијаграмот. Во овој случај, левите модули го формираат првиот ред, а на десниот - вториот ред на цветот. Кога бројот на модули во редовите достигнува четири, мора да започнете да го составувате третиот ред.
 2. Затворете ги модулите во круг (во секој ред мора да има 15 делови) и, внимателно го држите, изгаснете, така што кратките краеви на модулите се свртени кон надвор.
 3. Завршете го моделот со уште 2 реда на 15 модули.
 4. Пупката е речиси подготвена, останува да формира ливчиња. За да го направите ова, треба да се стави на модули, постепено ги намалува: 4-3-2-1. Повторете го собранието на следниот ливче, прескокнувајќи 2 агли на пупка.

Модуларна оригами "лале". Производствена шема

Модуларен оригами лале

За да го направите стеблото, ја користиме вообичаената коктелска слама. Подмачкајте го со лепак и завиткајте го околу парче зелена хартија. За да направите лист, користете лист хартија со страни од 15 см.

 1. Свиткајте ги рабовите од аголот до средината, правејќи го ова од две спротивни страни.
 2. Повторно повторувајте ги наборите.
 3. Внимателно измазнете ги линиите за превртување и свртете го работното парче, користејќи молив, го даде саканиот заоблен изглед - листот е подготвен. Останува само да го прилепуваме на нашата дршка.

Вметнете го стеблото во цвеќето, пред-згуснете го со парче хартија налепено на врвот, така што не паѓа од цветот.

Нашиот цвет е подготвен!

Оригами Лале

Можете да направите неколку такви лалиња и да ги ставите во вазна. И тогаш пролетниот расположение нема да те остави во текот на целата година!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да направите оригами чамец од хартија за деца: чекор по чекор наставаКако да направите оригами чамец од хартија за деца: чекор по чекор настава
Оригами лале: шема за деца, мастер класаОригами лале: шема за деца, мастер класа
Како да направите хартија кран себе: чекор по чекор инструкцијаКако да направите хартија кран себе: чекор по чекор инструкција
Како да направите хартија оригами - направете риба.Како да направите хартија оригами - направете риба.
Како да се направи лале хартија: нашиот господар класа ќе ни кажеКако да се направи лале хартија: нашиот господар класа ќе ни каже
Како да се направи чекор-по-чекор од хартија на кранови?Како да се направи чекор-по-чекор од хартија на кранови?
Лесно оригами за деца и возрасниЛесно оригами за деца и возрасни
Оригами машина со рацете на вашето детеОригами машина со рацете на вашето дете
Што треба да знаете за да започнете со создавање на оригами `птица`Што треба да знаете за да започнете со создавање на оригами `птица`
Фокс-оригами: мастер класа на собраниетоФокс-оригами: мастер класа на собранието
» » Оригами `тюлпа` - пролетна расположение во текот на целата година