obrechye.ru

Како да се направи пирамида од хартија? Детални упатства

Многумина бараат Египет да ги видат пирамидите со свои очи и да ги допрат. Тие го фасцинираат окото и го пополнуваат телото со некоја лековита енергија. Научниците од целиот свет се согласија дека пирамидите можат да имаат терапевтски и магичен ефект врз телото. Се докажува дека тие ја усогласуваат енергијата, структурата на водата, можат долго време да ја зачуваат свежината на храната, а исто така и да ги подмладат луѓето. како да се направи пирамида од хартијаАко сакате да ја промените енергијата во вашиот дом, тогаш некои совети ќе ви помогнат, како да се направи пирамида од самиот труд. За да направите таков дизајн, ќе треба да ги пресметате нејзините пропорции и строго да се придржувате до нив за време на собранието.
За да направите пирамида од хартија, ќе ви требаат тесни листови или картонски картони. Ова се должи на фактот дека мора да се направи од диелектрични материјали. Прво треба да нацртате рамнокрак триаголници на лист од картон во број од четири парчиња. Запомнете дека основата на секој од нив ќе биде еднаква на 460 mm, а должината на страничните страни треба да биде 439.5 mm.направи пирамида од хартија
Значи, како да се направи пирамида од хартија? Прво треба правилно да го нагласиме картонот. Поставете го листот така што лентите на брановидноста не се наоѓаат по повлечените триаголници, туку хоризонтално, односно преку. Овој аранжман ќе му даде уште поголема ригидност на пирамидата. Сега внимателно отсечете ги нашите триаголници со помош на владетел и обидувајте се да го водите ножот така да е поставен под агол на површината на картонот.
Кога ќе ги пресечете страните на својата идна пирамида, не заборавајте да направите мал перпендикуларен засек. Потоа треба да се повлечете од работ на страничната страна на две третини од дебелината на картон и да се исечете низ хартија за владетел, но веќе од внатрешната страна на лицето. Потоа треба да го пресечете аголот за да направите фаска. Обидете се да го направите колку што е можно рамно.пирамида од хартија
Сега повлечете 15 mm од работ на секое лице од надвор и нацртајте линија со молив. Така ќе ги означиме границите со кои ќе ја лепиме лентата што ги поврзува делови од пирамидата. За да ги отсечете поврзувачките ленти, ќе ви треба дебела хартија. Тие ќе бидат шири 30 мм.

Кога лентите се подготвени, тие треба да се преклопат на половина и да се намали еден од рабовите на секоја. Аголот на исклучување е 32 степени. Потоа ја ставаме лентата, без да ја рашириме, до една работна површина на лицето на вашата пирамида со линија за превртување и лепете го. Потоа ја земаме втората половина од снимката и ја лепиме на второто лице.

Последната фаза во потрагата по одговор на прашањето, како да се направи пирамида од хартија, вклучува лепење на сите преостанати ленти со лица за комбинирање на деталите на пирамидата во целокупниот мета. Останува само да се наведнува под прав агол на лицата во оние места каде што ќе има врски. Така, ние ќе ја направиме основата на пирамидата во форма на уште еден квадрат. Ги лепиме екстремитетите на пирамидата. Бидете сигурни дека основите на овие лица се во иста рамнина.

Пирамида од хартија може да се користи или шуплива, или во верзија со штанд. За да го направите, треба да исечете двоен слој од картонски плочи со големина 490x490 мм. Значи сте научиле како да направите пирамида од хартија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пирамида на ХеопсПирамида на Хеопс
Висина на пирамидата. Како да го најдете?Висина на пирамидата. Како да го најдете?
Пирамидата е reamer. Пишување на пирамидата за лепење. Хартија извишуваПирамидата е reamer. Пишување на пирамидата за лепење. Хартија извишува
Розова пирамида и нејзините неразрешени тајниРозова пирамида и нејзините неразрешени тајни
Еколошката пирамида е .. Правилото на еколошката пирамида. ПримериЕколошката пирамида е .. Правилото на еколошката пирамида. Примери
Кои се пирамидите за развој на децата? Преглед на првите играчки и совети за изборКои се пирамидите за развој на децата? Преглед на првите играчки и совети за избор
Тајни низ вековите - пирамидите во ЕгипетТајни низ вековите - пирамидите во Египет
Вазна направена од картон (сопствени раце). Процес на производствоВазна направена од картон (сопствени раце). Процес на производство
Што треба да креирате маска за лисица?Што треба да креирате маска за лисица?
Како да направите тетратка од лаптоп себеКако да направите тетратка од лаптоп себе
» » Како да се направи пирамида од хартија? Детални упатства