obrechye.ru

Француски везови везови, француски јазол во везови вез

Денес е заживување, а можеби и веќе оживеа, мода за хоби. Многумина учат да плетеат, шијат, ткаат мониста и други орнаменти од мониста, а некој е ангажиран во вез. Несомнено, везот бара многу напор, концентрација на внимание, упорност, трпеливост. Можете да го декорирате вашето создавање со француски јазли. Се разбира, везот со француски јазли ќе ве натера да се пот на платното, но тоа е достоен за тоа. Реализмот на цвеќињата што се добиваат ќе го направат било кој контемплатор да му се восхитува на твојата креација. Покрај тоа, сè не е толку тешко како што изгледа.

игла и низа

Везење со француски јазли

Француски јазли се техника за везење конец или сатенски ленти. Тоа е благодарение на нив дека сликата изгледа обемна и реална, се разбира, тоа ќе донесе естетско задоволство на контемплаторот. Во многу земји во светот иглените користат такви нодули во својата работа. Тие се особено добри за создавање на мали детали, како што се цветните јадра, очите, копчињата, клиновите за коса и слично. Во зависност од избраната дебелина на касетата или конецот, како и бројот на врти, големината на јазолот варира.

везови со рамка за везење

Да се ​​научи оваа техника на вез е доволно лесно. Ако сте почетник игла (или занаетчија, сега ова не е невообичаено), информациите подолу се за вас.

Како да научите како да ги навезете француските јазли

Како што беше кажано порано, техниката на вез со француски јазли е доста честа и едноставна. Нема да биде многу тешко да ја совладате совршено. Значи, вез со француски јазли за почетници:

  1. Земете ја рамката за везење, ткаенината на која ќе ја навезете, напрсток, удобна игла, нишка или лента (по ваш избор).
  2. Слаб сигурно се зацврстуваат во рамката на таков начин што во процесот не се расејувајте за да го поправите или повторно да го исцртате. Двете раце треба да бидат слободни, а не зафатени со одржување на висат набори.
  3. Во иглата, вметнете конец (лента), врзете ја јазол на крајот како што правите кога ќе зашиете нешто. Потребен е јазол така што низата не се лизга низ ткаенината, туку е фиксирана.
  4. Од долната страна на ткаенината ја откриваме иглата на предната страна.
  5. Како што може да биде посилна влече конец, намотајте околу иглата во еден правец (тоа е можно да се направи една револуција, и може да биде повеќе од еден), тогаш што е можно поблиску да се заклучи првиот пункција игла во погрешна страна.
шема за обука

Прилично едноставен алгоритам за акција, според кој лесно можете да научите како да го декорирате вашиот вез со бујни јазли.

За да ја видите и разберете техниката на везот, можете да ги гледате видеата за обука.

Француски јазли како начин за украсување на сликата

Техниката на вез со француски јазли е погодна за украсување на готовиот производ. И исто така, како независен начин на вез. Можеби се поставува прашањето како да се направи француски јазол со вкрстено шиење. Се разбира, можете да само завршувањето елемент (на пример, на крстот) да се донесе на игла да се на погрешната страна, а потоа, во рамките на шемата, направи јазол погоре. Сепак, најдобро е да го декорирате вашиот производ по завршувањето на работата. Со други зборови, целосно го навесите вашиот платно со крст, а потоа на вистинските места прави француски јазли.

три-димензионално писмо

Сепак, јазлите не само што можат да ги декорираат готовите производи. Техниката е одлична за создавање на цели слики. Изгледа естетски, уредно, волумен и оригинален.

Везот навистина станува жив, реален. Изшири нодули Француски конзерви и сатенски ленти. Алгоритмот на дејства не се менува, само треба да земете игла со подебело око.

Француски вез везови: шеми

Був на гранка вез со француски јазли

Везените јазли можат да бидат и според шемите што ги измисливте, и со подготвени шеми за вез со крст. Најчести се шезлонските шеми комбинирање на неколку техники. На пример, како што споменавме порано, главната фигура е извезена со крст, а француските нодули само го надополнуваат, ја прават обемна. Комбинацијата на различни техники ќе ја позајми вашата работа, а вие сами заслужувате почит кај колегите во продавницата.

различни техники

Ако сте почетник, тогаш не земајте веднаш за сложена работа, вреди да се обидете нешто едноставно, но убаво. На пример, обидете се да навезете лилова гранка или едноставен пејзаж. Со цел да не се разочараме во игла, навейте ја раката на едноставни елементи, а потоа земете го за создавање ремек-дела.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дијаграм на вез на коза. Опис на работатаДијаграм на вез на коза. Опис на работата
Везови на еднорог со крстВезови на еднорог со крст
Lunevil кука: карактеристики на везови, технологија опис и препоракиLunevil кука: карактеристики на везови, технологија опис и препораки
Ибромирање на икони со мониста: исклучителна креативност!Ибромирање на икони со мониста: исклучителна креативност!
Она што го привлекува вниманието на везови бодОна што го привлекува вниманието на везови бод
Техниката на `мониста`. Везење на икони и други сликиТехниката на `мониста`. Везење на икони и други слики
Везење на регистрирани икони со мониста: препораки за почетнициВезење на регистрирани икони со мониста: препораки за почетници
Ајде да разговараме за тоа како убавината и креативноста корелираат во иглаАјде да разговараме за тоа како убавината и креативноста корелираат во игла
Везење со ленти за почетници: мастер класа (чекор по чекор)Везење со ленти за почетници: мастер класа (чекор по чекор)
Занаетчиство. Платно за вез - како да изберете?Занаетчиство. Платно за вез - како да изберете?
» » Француски везови везови, француски јазол во везови вез