obrechye.ru

Како да направите кутија хартија со лепење и заклучување на начини

Од млада возраст треба да се развие кај деца просторно размислување, кои бараат од нив да се продолжи со проучување на тригонометрија и едноставен во практичниот живот. Сите овие вештини се развиваат во вршењето на едноставни работи за производство на наједноставен дизајни на хартија, на пример, од кроење правоаголни кутии, молив чаша, триаголна призма или кутија со шестоаголни дното.

Значи како да се направи кутија на хартија не е тешко, потребно е да се започне со овој модел. Прво треба да направите шема од кутијата. Ако детето веќе е во основно училиште и знае како да работи со владетел и молив, тогаш можете да му ја доверите оваа работа. Ако бебето е сеуште многу мало, тогаш ќе биде потребно да се нацрта модел за самиот возрасен човек. Сепак, најдобро е да го направите ова пред детето, објаснувајќи му ги гласно неговите постапки. Децата имаат многу развиена визуелна меморија, и наскоро тој ќе разбере како да го направи тоа кутија од сопствени раце без помош на возрасен или самостојно лепи коцка од картон за разни игри на одборот.

Ако планирате да продолжи да се користи оваа алатка за чување на опрема, не постои ништо подобро од правење на полето на дебели картон со капак, а потоа го додадат со обоени слики или стари разгледници. Откако детето ќе сфати Упатство кутија на хартија, може да го научи како да се шие убава ковчези на разгледници. Но, најпрвин треба да научите како да направите шема од обична хартија.

Значи, ние започнуваме со изградба од конструкција на правоаголни дното - на дното. Ние цртаме правоаголник со ширина "А" и должина "Б". На двата долги страни на "Б" додаваме правоаголници - ѕидови, така што страните на дното еднакво на "Б" истовремено припаѓаат на дното и на ѕидовите на идната кутија. Ширината на правоаголниците - ѕидовите (висината на кутијата) ќе бидат еднакви на "Ц". На еден од ѕидовите, исто така, на страната на "Б" го прикачуваме правоаголникот на капакот. Таа мора да биде идентична со дното.

Сега треба да се изградат крајните ѕидови на кутијата. За да го направите ова, прикачете ги правоаголниците на страните на дното, еднакви на "А". Овие правоаголници имаат сите димензии веќе поставени, бидејќи втората страна (висината на кутијата) треба да биде еднаква на втората страна на ѕидот "C".

Основниот цртеж е подготвен. Дојде време кога треба да размислите за последната фаза на изградба. Неопходно е да се обезбедат места за подоцнежна примена на лепак. За ова, потребно е да се направат трапезоидни помошни конструкции на двете страни на крајните ѕидови, кои се еднакви на висината на кутијата "Ц". Тоа е благодарение на овие лепак "брави" дека кутијата ја прифаќа и задржува сегашната форма.

Последните фази на производство на овој модел ја отсекуваат контурите на моделот, наведнуваат цртеж по линии и директно лепење.

И можете да научите како да направите кутија хартија без лепак. Овој метод често се користи за да се направат разни кутии за Божиќни подароци. Симулацијата на шемата за цртање останува иста. Само еден треба да додаде на страните на кутијата (а не на крајните капаци) висината "C" две дополнителни "заклучување". Тие треба да бидат изградени не во форма на трапезиум, основата на ѕидот потпомогнато на целата страна, туку само две мали трапеции на секоја страна од C-врвот и долните страни. Кога се сече, треба да направите мали парчиња од двете страни на трапезот за заклучување така што средината на основата цврсто се држат на ѕидот. Ако слободните делови од "бравите" се свиткани навнатре, тие можат да бидат вметнати во дупка со соодветна големина. Ако краевите на "бравите" не се вртат, ѕидот ќе се залепи безбедно во оваа положба.

Сега е неопходно да се измени и да заврши ", заклучува" кутии. Преку кутии телефонска линија помеѓу "замокот" трапез и директно до крајот ѕид, потребно е да се намали преку влезови за "заклучување" на ѕидовите - тие мора да одговара токму на локацијата и големината со скрстени ", заклучува".

Сега секој знае како да направи кутија хартија со лепење и без лепак? На крајот на краиштата, најважната работа во овој процес е упорноста и точноста, а тоа, се разбира, не може да се научи во статијата!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да направите кутија за подарокКако да направите кутија за подарок
Како да направите кутија од картон најлесно?Како да направите кутија од картон најлесно?
Како да се направи дрво од хартија, а не само!Како да се направи дрво од хартија, а не само!
Прекрасна кутија за подарок изработена со свои рацеПрекрасна кутија за подарок изработена со свои раце
Како да направите тетратка од хартија: инструкција да креирате креативен додатокКако да направите тетратка од хартија: инструкција да креирате креативен додаток
Како да направите подарочни кутии за себеКако да направите подарочни кутии за себе
Како да направите кутија хартија? Ковчег за декорации направени од хартијаКако да направите кутија хартија? Ковчег за декорации направени од хартија
Занаети: како да се направи чаша хартијаЗанаети: како да се направи чаша хартија
Изработка на ексклузивни предмети: како да шиете кутија за училиште со свои рацеИзработка на ексклузивни предмети: како да шиете кутија за училиште со свои раце
Дија за училиштето со свои раце - возбудлива лекција за секогоДија за училиштето со свои раце - возбудлива лекција за секого
» » Како да направите кутија хартија со лепење и заклучување на начини