obrechye.ru

Како да го фатиме burbot во зима - ги откриеме сите тајни!

Бурбот - единствената слатководна риба од "треска", која живее во повеќето реки и езера, што е многу различно од другите слатководни риби нивниот начин на живот и нивните навики. Оттука и прашањето: "Како да го фатиме бурбот?"

Често пати ја менува својата боја, обично оваа риба изгледа маслиново-зелена во некои кафени дамки со темни дамки, а стомакот може да изгледа жолто или сиво.

Во лето, бурбот обично паѓа во хибернација, се качува во нивните засолништа, а поблиску до есен повторно станува активен. Искусни рибари знаат, како да го фатиме бурбот во зима, која опрема да се готви за да остане со забележлив улов. На меур бурбот оди од декември до март. Понекогаш во устието на шталата на штука или штука, можете да најдете млад бурбит. Поединецот може да достигне големина до 1,5 метри во должина и тежина до 30 килограми. Но, да се најде таков голем претставник е многу ретка. Обично поединци од 1 до 3 кг и должина не повеќе од 50-80 см се фатени.

За тоа како да го фатиме burbot во зима, ние ќе разговараме подолу.

Почнувајќи да го фатат бурбот е потребно од крајот на есента, кога првите мразови се спуштаат на реката или езерото ноќе. И постудениот и најтешките, толку подобро е гризењето на burbot. Од burbot е ноќна предатор, а тоа е активен во текот на ноќта и во текот на денот ретко се фатени, риба и тоа мора да почне во вечерните часови и се стави крај на следното утро. Фатете ја оваа риба најчесто на бентос, кои се набиени со жив мозок.

Тоа е фатен burbling заедно со ruff, шунка Костен и штука. Постои знак каде што има гризење, и некаде во близина. Но, се разбира, во повеќето случаи овој знак не е исполнет, иако има причина да се верува. Бидејќи набувјето е многу драго за кавијар, бубатарот не е исклучок. Ruff обично е некаде во близина на претпоставеното живеалиште на burbot и е храна за него.

Ноќниот риболов има свои карактеристики. Се храни бурбот на плитки, просечната длабочина е околу три до шест метри. И ако ги ставите затворениците на тоа, тогаш сè е сосема едноставно: вечерта го ставија, а утрото следниот ден го проверуваа. Ако сте директно на местото на риболов далеку од населени места и во неповолно време, тогаш за риболов ќе ви требаат извори на светлина. Може да користите било: од керозин светилка до голем пожар. Обично, рибарите поттикнуваат оган околу кој се ставаат прачки. Почесто риболов за burbot е колективен, и неколку луѓе можат да учествуваат во неа. Затоа, бројот на риболовот може да достигне од две до три десетици парчиња, а кругот формиран од риболовен стап е од многу импресивна големина. Крепокот ги осветлува риболовните пруги, а рибарите одат наоколу во круг и го гледаат загревањето, по должината на патот, со расчистување на милот во дупките.

Искусни рибари знаат како да го фатат burbot во зима на различни мамки кои можат да го имитираат СРЈ. Во повеќето случаи, ова се лажица-мамки, мормишки и Мормозлесни, оние мамки кои обично се користат за лов на пики и штука.

Бурбот е дното риба и, според тоа, може да се фати, од дното или во близина на него.

Кога ја фаќаат оваа риба монотоно ги удираат мравките на дното, на бучавата од ударите, burbot, привлечени на овој начин, плива на мамката. Залак на играта се чувствува силен удар.

Burbot обично го зема мамка во deepthroat и често мора да работиме напорно за да го отстраните од устата. Фатени пример силно се противеше, особено кога се влече до работ на мраз, и тој може да го види светлото на дупката. Искусните рибари се обидуваат да ја затемнат дупката, да ја покриваат со шапка или нешто соодветно.

Ние мора самостојно да го извлечеме burbot, обидувајќи се да не му дозволиме да се качиме на влезот во дупката. Ако тоа се случи, и тоа се случува многу често, тоа е потребно да се повлече од риба, обидувајќи се да се исправи надвор, а потоа се bagorikom, или се обиде да го грабне со жабри. Фатен burbot мора да удри главата на мразот. Само неколку риболовци можат да се пофалат дека знаат како да го фатат burbot во зима, и дека тие го фатиле додека мраз риболов.

Конечно, ќе кажам дека во зима е неопходно да се бара налими паркинг. Сите познати места биле пронајдени во зима, кога бурбот бил фатен во затворот. Во зима, на мраз, можете да ја обидете вашата среќа во различни места во исто време. Ако burbot колва, тогаш во ова место може да се фати во пролет, во есен. Па дури и на ветровито, ладно, дождливо ноќе во лето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Антон Павлович Чехов. `Бурбот`: резиме на работатаАнтон Павлович Чехов. `Бурбот`: резиме на работата
Мала слатководна риба од семејството крап: секој рибар сака да знае ...Мала слатководна риба од семејството крап: секој рибар сака да знае ...
Тајните на риболов: што да се фати burbot?Тајните на риболов: што да се фати burbot?
Ние ги подготвуваме справувањата за фаќање на burbot на есенНие ги подготвуваме справувањата за фаќање на burbot на есен
Мистериозен жител на реките - бурбот. Зошто го фатиме во различни сезони?Мистериозен жител на реките - бурбот. Зошто го фатиме во различни сезони?
Прекрасен burbot: како да се фати и когаПрекрасен burbot: како да се фати и кога
Риболов во ноември. Осврти на риболов на Волга, Дон и КубанРиболов во ноември. Осврти на риболов на Волга, Дон и Кубан
Каков вид на риба гризе во септември? Риболов во септември: што е гризе?Каков вид на риба гризе во септември? Риболов во септември: што е гризе?
Фаќање на burbot во октомври. Справки и мамка на burbot. Места на живеалиштетоФаќање на burbot во октомври. Справки и мамка на burbot. Места на живеалиштето
Бурбот во ноември. Како да го фатиме бурбот во ноември?Бурбот во ноември. Како да го фатиме бурбот во ноември?
» » Како да го фатиме burbot во зима - ги откриеме сите тајни!