obrechye.ru

Оригами-маче со свои раце

Оригами е древна уметност на преклопување хартија во различни фигури. Има многу начини, па можете да почнете да учат со многу едноставни шеми. Оваа статија ќе разгледа како да се направи оригами маче со свои раце.

Материјали и алатки

Пред да започнете да создавате маригански маче од хартија, треба да подготвите:

  • обоена хартија;
  • ножици;
  • маркер и едноставен молив;
  • гума;
  • владетел.
Оригами маче

Немојте без лепак PVA, бидејќи некои шеми оригами маче направени од хартија се направени од два дела. Во такви случаи, дебела хартија е избрана за багажникот, така што главата е добро одржана. Маркер или маркери се користат за нацртање на муцка. На обемни оригами изгледаат залепени очи. Тие можат да бидат исечени од хартија или подготвени.

Едноставен оригами маче

Најважно е да се знае точната низа на акции. За оние кои штотуку почнуваат да се запознаат со оваа техника, ќе направат едноставни (рамни) оригами. Првиот лесен начин е да се направи еден квадрат. На лист хартија едноставен молив нацрта квадрат и го пресекува. Свртете ги спротивните агли да направите триаголник. Два агли се поврзани по должината на линијата, центарот е притиснат, ова ќе биде средината. Од обележаниот центар, закочете ги левите и десните рабови, така што фигурата наликува на лале. Земете го горниот агол и наведнете се кон себе. Резултирачката бројка се претвора во себе и нацрта муцка (очи, антени, нос, уста).

Оригами маче од хартија

Постои уште еден лесен начин да се создаде муцка. За да го направите ова, земете квадрат од хартија и наведнувајте дијагонално. Потоа повторно се преклопи на половина, свитката не е мазна. Ова е направено со цел да се одбележи централната линија, која ќе им помогне на оригами да бидат симетрични. Работното парче е поставено така што линијата за превиткување е на дното. Долните агли се свиткани нагоре, а централниот агол мора да биде видлив. Тоа е малку свиткано надолу. Свртете го добиениот оригами и декорирајте го.

Оригами-маче од два квадрати на хартија

Ќе ви требаат два квадрати со иста големина, кои се отсечени од обоена хартија. Првиот плоштад е свиткан дијагонално (од лево кон десно). Правото агол е малку свиткана на левата страна за да ја добие опашката на маче. Ковчегот е подготвен.

За да направите глава за маче, земете втор квадрат од хартија, ставете го агол и наведнете го во средината. На крајот, треба да добиеш триаголник. Потребни се два горните агли и набори, така што нивните темиња се порамнети со врвот на долниот агол. Нежно ги свиткајте наборите и овие агли не се потпираат целосно нагоре. Треба да има две триаголници и еден агол кој ќе гледа меѓу нив.

Како да се направи оригами маче

Потоа нежно повлечете ги аглите во различни насоки и исправте ги наборите што беа направени порано. Резултатот е повторно триаголник, чија теме е на дното, а има четири пати линии. Одделете ги слоевите од хартија од дното. И збира што се формирани, притиснати внатре. Така, треба да се добие дијамант шема со уши. Горниот агол е преклопен назад, а местото на свиткување е добро измазнувано и натопено во слојот на хартијата. Телото е вметната во главата и ги шири шепите на страните.

Модуларна оригами

Иако оваа техника може да се совлада сама по себе, најтешко е модуларен оригами. Целата фигура се состои од поединечни елементи (модули) кои се прицврстени едни со други со вметнување во едни со други. Погледнете го ова оригами маче ќе биде обемно и импресивно, па напорите се трошат само оправдани.

Некои совети

  1. За да ја направите статијата изгледа спектакуларна, земете ја обоената хартија.
  2. За да направите оригами, направена е од дебела хартија.
  3. Добар додаток е куќа за маче направена од хартија.

Технологијата на Оригами е одлична за учење со деца, го промовира развојот на логиката и размислувањето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Традиционална јапонска уметност: оригами од триаголни модулиТрадиционална јапонска уметност: оригами од триаголни модули
Како да направите хартија оригами - направете риба.Како да направите хартија оригами - направете риба.
Како да направите мачка надвор од хартија во техника оригами едноставно и брзоКако да направите мачка надвор од хартија во техника оригами едноставно и брзо
Оригами тапан и други оригами занаетиОригами тапан и други оригами занаети
Уметноста на оригами: како да се направи борец со хартијаУметноста на оригами: како да се направи борец со хартија
Авторско рачно изработена хартија: мачка-оригамиАвторско рачно изработена хартија: мачка-оригами
Креирајте оригами од пауни модулиКреирајте оригами од пауни модули
Фокс-оригами: мастер класа на собраниетоФокс-оригами: мастер класа на собранието
Мастер-класа: лилјак-оригамиМастер-класа: лилјак-оригами
Оригами куче е одличен начин да потрошите време!Оригами куче е одличен начин да потрошите време!
» » Оригами-маче со свои раце