obrechye.ru

Оригами. Како да се направи катана од хартија?

Не само момчиња, туку и возрасни мажи се заинтересирани за оружје. И ако купите челик како подарок - тоа е многу скапо задоволство, тогаш можете да задоволите човек со изработка изработена од хартија. Лесно е да се создаде катана на оригами, но како да се направи тоа ќе биде опишано подоцна.

katana

Што треба да работите

За производство на хартиено оружје и со цел да се разбере како да се направи катаната од хартија, ќе треба да ги набавите потребните материјали и да ги имате следните работи:

 • Бела хартија во број од четири листови;
 • обоена хартија - 2 листови;
 • леплива лента.

Низа на акции

Во првата фаза, потребно е да се свитка лист хартија на половина. Потоа секоја половина се состои уште половина, така што аголот дел од хартијата не се постигне од средната линија од околу 1 см. Потоа секоја страна е поставена така што малите ленти беа внатре, операцијата се врши се до моментот додека не се средина. Поправање на зглобовите е со помош на леплива лента. Тие се израмнат, така што врската е во централниот дел на иднината катани.

Во втората фаза ќе биде неопходно да се подготви уште еден елемент од веќе опишаното оружје со метод. Тука е неопходно да се земат предвид димензиите на делот, тој е направен за 0,5 см потесен од првиот. По завршувањето на работата, потребно е да ги поврзете двата дела на мечот, вметнувајќи една половина во друга.

За да се пренесе густина на катаната, јадрото на сечилото е зајакнето со тенок стап или извиткан лист хартија.

Овде ќе треба обоена хартија, која ќе оди во правење рачка. Листот е преклопен во квадрат, чие јадро е обезбедено со изрез што одговара на работ на сечилото. Друг мулти-обоен лист е преклопен во цевката на таков начин што "точката" на katana влегува во рачката. Главната работа е да не заборавите да ги поправите потребните делови од производот со леплива лента. Катана направена од хартија со свои раце.

оригами катана

Друга варијанта на katana

Како да се направи катана од хартија? Тука треба да ги имате следните материјали на рака:

 • жолта лист хартија - 1 парче;
 • кафена хартија - 1 лист;
 • лепило.

Жолта хартија ќе оди за производство на сечилото, а за работа ќе ви требаат frac12-лист. Таа е преклопена на половина во должина. Потоа, двете страни се додаваат трипати на линијата која била добиена на првиот пат. Конечното дејство е да се свитка работното парче на половина.

Рачката и носачот е најдобро направена од кафеава хартија, па занаетот ќе изгледа пооригинален. Листот е поделен на два нееднакви делови 2: 1. Повеќето од хартијата ќе одат на обвивката. Една лента, која се наоѓа лево, се наведнува во внатрешноста на занаетот, а десната е однадвор.

Хартијата завршува околу сечилото и е фиксирана со лепак. На ист начин треба да се справи со katana, за ова ќе треба да го користите преостанатиот лист. Значи, оружјето е подготвено.

Третата верзија на производството на katana

Како да се направи катана од хартија? Овде ќе треба да имате уште неколку материјали во одење, отколку во веќе опишаните опции. Ќе мора да се стекне:

 • ножици;
 • лепак;
 • хартија;
 • весник;
 • зборуваше;
 • бои.

За да се произведе katana, избраниот метод бара хартија во големи количини, и може да биде апсолутно никаков.

Принцип на извршување на работата

На хартија се сече на ленти од еднаква ширина, што е еднакво на 6 см. Тие потоа се залепени заедно за да се добие сечилото на потребната должина. Колку повеќе слоеви ќе има идната катана, толку поефикасно ќе изгледа.

Работното парче се остава настрана за да се исуши, и откако сè ќе се исуши, може да почне да сече сечилото.

Весникот продолжува да прави цевки кои ќе ја зајакнат катаната. Листот треба да се пресече во 4 ленти со еднаква должина и ширина. Иглата за плетење се нанесува од едниот крај од лентата, која ќе се вртка во цевката со вртење. Тогаш иглата е отстранета, а рабовите на хартијата се залепени заедно.

Добиените образувам на скијање лепак на двете страни, од начинот на кој, со цевки не може да се плеткаш и да ги замените со popsicle стапчиња.

Рачката се сече од хартијата. Во овој случај, делот мора да има ширина малку надминувајќи го сечилото на мечот. Потребно е да се направат 2 празнини кои ќе имаат неколку слоеви на залепена хартија.

како да се направи катана од хартија

Во последната фаза оружјето е залепено со хартија, насликани во вистинските бои. Сечилото е направено од сребро, а рачката е црна. Ништо не е комплицирано за тоа како да се направи катана од хартија, бр.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се направи оригами вратоврска со кошула: мастер класаКако да се направи оригами вратоврска со кошула: мастер класа
Како да направите хартија оригами - направете риба.Како да направите хартија оригами - направете риба.
Како да направите трансформаторска хартија - чекор по чекор инструкцииКако да направите трансформаторска хартија - чекор по чекор инструкции
Како да направите хартија кунаи. Мастер класа за производство на хартија оружјеКако да направите хартија кунаи. Мастер класа за производство на хартија оружје
Лесно оригами за деца и возрасниЛесно оригами за деца и возрасни
Безбедните играчки за вашиот син учат да се направат сами. Како да направите нож од хартија?Безбедните играчки за вашиот син учат да се направат сами. Како да направите нож од хартија?
Авторско рачно изработена хартија: мачка-оригамиАвторско рачно изработена хартија: мачка-оригами
Оригами кутија - господар класаОригами кутија - господар класа
Мастер класа, како да се направи оригинален оригами пингвинМастер класа, како да се направи оригинален оригами пингвин
Маус-оригами сопствени рацеМаус-оригами сопствени раце
» » Оригами. Како да се направи катана од хартија?