obrechye.ru

Оригами `Коњ`

Оригами - возбудлива лекција која ќе служи како симулатор за развој на рачна механика. Вие не само што ќе го подобрите вашиот мотор апарат, но, исто така, се развива, како личност. Покрај тоа, ќе се здобијат со огромен број на хартија фигури драги на срцето. Како да ја совладате оваа корисна и интересна активност? Можете, се разбира, да се регистрирате за курсеви за оригами, но можете да научите како да ги свиткате фигурините од хартија, дома. Како да го направите ова?

Во овој случај, вашиот интернет ментор може да стане ваш ментор на курсот за оригами. Суди за себе колку е лесен: можеш да учиш во секое време кога ќе успееш. И, освен тоа, никој не ви дава знаење за јасна програма - вие одлучувате што, кога и зошто сакате да го направите тоа. Значи, во овој случај вие сте свој шеф. И од самите себе сакаме да ви помогнеме во почетната фаза, а ние ви нудиме инструкции за исполнување на една од бројките - оригами "Коњ".

За да го направите тоа на свој сложена парче хартија, ќе треба да се види на видео на мајсторскиот оригами - па можете да се разбере основните принципи на виткање. И, се разбира, искористете ги препораките за ова прашање. Едноставно коло помага со преклопување.

Оригами коњ - дизајн кој е изграден од неколку делови. Затоа, еден лист хартија нема да биде доволен за вас. Овој метод се нарекува модуларен. За работа подобро е да одбереш квалитетна добра хартија - не толку брзо станува жолта од времето. Исто така ќе ви треба лепак.

Кога преклопувате, не отстапувајте од шемата - проверете што добивте со цртежот, за да не бидете погрешни. Бидејќи еден е вашиот погрешен потег, и бројката ќе биде расипана. Затоа, ако сакате вашиот оригами "коњ" да бидат слични на парфюмирани, потрудете се да направите се што е во согласност со инструкциите.

Значи, треба да земете квадратни листови, преклопете го за половина двапати, потоа да го одврзувате - овие се вашите ориентациони линии - попречно. Ние се наведнуваме на аголот, а потоа, ги одврзуваме другите агли.

Латералните делови ќе останат во средината. После тоа, нашиот производ ќе треба да се преврти, извлечете го џебот. Вашиот оригами коњ ќе биде крилести.

Аглите треба да се наведнат навнатре. Ние ги правиме потребните намалувања.

Аглите на предниот дел на коњот треба да бидат полесни - обидете се да ги измазнете што е можно повеќе. Потоа обидете се да ги направите нозете на принципот на преклопување на оригами на молња, лепи сите делови заедно. Оригами "Коњ" е подготвен. Патем, ако знаете како да ја направите оваа бројка, тогаш според нејзиниот принцип, можете да направите и оригами камила.

Можете да ја користите белата хартија за оваа форма, или можете да го направите вашиот оригами "Коњ" повеќе како вистински и да направите производ од обоена хартија. Постои уште една опција - за декорација на производот. Бројката ќе биде светла и живописна.

Модуларен оригами "Коњ" - ова не е најстариот едноставна фигура. Со цел да ја размонтирате дијаграмата, треба да ги знаете основните техники и термини на техниката за преклопување хартија. Впрочем, оригами е целина наука која постои на Земјата повеќе од еден милениум. Затоа, решивме да објасниме неколку термини за вас:

1) Долината е прегратка на горниот агол над хартијата. Заоблен агол гледа надолу.

2) Планината е преклоп на долниот агол над хартијата. Заоблениот агол го гледа.

3) Молња - превртување, кое е дует со два оска - долини и планини.

4) Модулот е еден детал што се повторува во производот неколку пати, односно е дел од целото.

5). Значи, се надеваме дека нашата мала екскурзија ќе ви помогне да ја совладате уметноста што го зафати целиот свет. Патем, техниката на оригами била измислена во Јапонија од Акира Јошидзава. Тоа беше тој човек кој создаде и систем на нотација, и терминологија која никој не се промени од средината на дваесеттиот век!

Што е корисно за оригами? Оваа лекција ги смирува вашите нерви: по долг и тежок работен ден можете да се одвлечете од грижите и да преминете на нова активност.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Интересни идеи: оригами за Денот на вљубенитеИнтересни идеи: оригами за Денот на вљубените
Традиционална јапонска уметност: оригами од триаголни модулиТрадиционална јапонска уметност: оригами од триаголни модули
Инсекти оригами. ПајакотИнсекти оригами. Пајакот
Како да направите хартија оригами - направете риба.Како да направите хартија оригами - направете риба.
Лесно оригами за деца и возрасниЛесно оригами за деца и возрасни
Како да направите модул за оригамиКако да направите модул за оригами
Уметноста на оригами: како да се направи борец со хартијаУметноста на оригами: како да се направи борец со хартија
Изработка на оригами `Папагат`Изработка на оригами `Папагат`
Оригами жабаОригами жаба
Оригами `Ангел`Оригами `Ангел`
» » Оригами `Коњ`